Keystone logo
University of Florence Master în Managementul Resurselor Naturale pentru Dezvoltare Rurală Tropicală
University of Florence

Master în Managementul Resurselor Naturale pentru Dezvoltare Rurală Tropicală

Florence, Italia

2 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

În campus

Introducere

Securitatea alimentară și a apei, schimbările climatice, accesul la piețele agricole, acapararea terenurilor, conservarea diversității biologice și culturale și valorificarea tradițiilor locale sunt unele dintre problemele majore care afectează progresul zonelor rurale din zonele tropicale și subtropicale. Nivelul de intensificare și impactul asupra mediului al diferitelor soluții posibile pentru a face față acestor probleme trebuie analizate cu atenție de la caz la caz.

Tehnologiile moderne pot aduce o creștere consistentă a productivității în zonele avansate; în același timp, tehnologiile costisitoare cu impact ridicat asupra mediului nu pot fi propuse în zonele marginale unde, în schimb, soluțiile durabile pot fi implementate cu costuri reduse și se pot baza pe modernizarea științifică a tradițiilor locale.

Identitatea cursului

Masteratul în managementul resurselor naturale pentru dezvoltarea rurală tropicală al University of Florence promovează cercetarea și formarea profesională în sectoarele agriculturii moderne și durabile, gospodăririi terenurilor și apelor, silviculturii și științelor animale și identifică ca zonă preferențială a intervenția fermelor mici și mijlocii din sudul lumii, fără a neglija formele avansate tehnologic de intervenții în zonele rurale care garantează sustenabilitatea ecologică, economică și socială și respectul populațiilor locale.
Cursul durează doi ani: un prim an comun și un al doilea an dedicat uneia dintre cele două programe „Producție agricolă” și „Pământ și apă”.
Cursurile se țin în limba engleză într-un mediu incluziv, plin de schimburi culturale intense între studenții străini și italieni.
Pregătirea tezei experimentale presupune o perioadă de lucru pe teren și/sau de laborator, inclusiv o experiență de mobilitate în țările tropicale în curs de dezvoltare.

Misiune

Misiunea MSc este educarea și formarea experților agronomi în domeniile tehnice și științifice ale producției de alimente, conservarea mediului, dezvoltarea rurală și managementul terenurilor și apei.

Admitere

Burse și finanțare

Curriculum

Taxa de școlarizare a programului

Oportunități de carieră

Mărturii studențești

Despre Școală

Întrebări