Keystone logo
University of Florence

University of Florence

University of Florence

Introducere

University of Florence datează de la Studium Generale înființat de Republica Florentină în 1321. A avut savanți și profesori foarte renumiți (Galileo Galilei), precum și cei mai recenti doi prim-miniștri italieni (Giuseppe Conte și Mario Draghi). Cu toate acestea, abia în 1923, Universitatea și-a dobândit numele actual și a fost transformată într-o universitate modernă cuprinzătoare, cu cele 21 de departamente și 10 școli.

Unifi oferă 127 de diplome de licență, 57 de masterat, 9 grade cu ciclu lung, 24 de programe de doctorat și peste 50 de școli de specializare. Dintre aceste programe, peste 40 sunt internaționale: 10 predate în limba engleză și 31 cu diplome duble sau comune. În majoritatea programelor de studii, sunt oferite cursuri în limba engleză.

Unifi este una dintre cele mai populare universități pentru studenții Erasmus (peste 900 pe an) și face parte din EUniWell, o Alianță Europeană a Universităților. Rețeaua a identificat patru domenii cheie pentru cercetare și predare, strâns legate de Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU.

University of Florence este una dintre cele mai importante universități publice italiene și are o puternică vocație internațională. Încurajează cooperarea cu instituții academice și de cercetare din întreaga lume și salută personalul didactic străin, cercetătorii și studenții pentru a promova internaționalizarea culturală și științifică. În acest scop, prin Departamentele și Școlile sale, Universitatea promovează ospitalitatea oaspeților cu înaltă calificare din întreaga lume.

Mai mult, în mod tradițional acordă o atenție deosebită dezvoltării relațiilor de colaborare cu universitățile străine și procesului de internaționalizare, care a devenit un aspect strategic și dominant al vieții universității în cercetare, predare, organizare de programe de studii, mobilitatea profesori, cercetători și studenți.

Din aceste motive, University of Florence se califică drept una dintre destinațiile privilegiate pentru oaspeții internaționali.

Serviciu de bun venit

Serviciul de bun venit îi ajută pe studenții internaționali, doctoranzi, bursieri, cercetători și profesori găzduiți de University of Florence în cadrul unor proiecte specifice europene sau internaționale să găsească cazare potrivită în oraș.

Serviciul de bun venit poate rezerva oaspeții în reședințele universitare și în alte facilități locale de cazare și oferă informații pe platformele online pentru găsirea de cazare.

Studiază în Florența

O sută patruzeci și șase de cursuri de licență (nivelul I și II și ciclu unic) dintre care 15 sunt în limba engleză, organizate în 10 școli, o populație totală de aproximativ cincizeci și una de mii de înscriși, dintre care un sfert provin din afara regiunii . University of Florence este o universitate mare, cu o gamă foarte largă de cursuri care acoperă toate domeniile. În Florența sunt peste nouă mii de absolvenți în fiecare an. Mai mult, procentul absolvenților florentini aflați în muncă la un an de la absolvire este peste media națională, potrivit datelor Almalaurea.

Cerinte pentru viza

Procedurile de intrare variază în funcție de naționalitatea solicitantului, țara de reședință, scopul călătoriei și durata șederii.

Pentru informații detaliate și specifice, vă rugăm să vizitați site-ul universității:

 • Studenti internationali
 • Doctoranzi
 • Academicieni internaționali

Înainte de plecarea dvs. în Italia, vă recomandăm insistent să consultați site-urile web sau birourile autorităților publice respective pentru informații complete, oficiale și actualizate.

Burse și finanțare

Există mai multe opțiuni pentru a obține ajutor financiar pentru a urma o carieră academică la University of Florence .

Stimulente și sprijin financiar pentru studenți

 • Munca part-time
  Pentru posturi la biblioteci, muzee și alte centre de servicii universitare
 • Granturi pentru activități de tutorat
  Pentru a oferi sprijin academic studenților
 • Rambursări de taxe și taxe și alte beneficii financiare
  Oferit pentru programe specifice de interes național și european special pentru promovarea înscrierii
 • Studenți cu protecție internațională:
  Acces și sprijin pentru studenții care solicită azil și protecție internațională
 • Coridoarele Universității pentru Refugiați - proiectul UNICORE
 • DSU Toscana (link către un site extern)
  Apeluri publice legate de burse pentru studenți oferite de DSU, agenția regională pentru dreptul la învățământ universitar. Procedura pentru studenții din afara UE

Mărturii studențești

Locații

 • Florence

  Piazza di San Marco, 4, 50121, Florence

Întrebări