Keystone logo
University of Dundee

University of Dundee

University of Dundee

Introducere

În Dundee, în 1881, domnișoara Mary Ann Baxter și vărul ei, John Boyd Baxter - doi din faimoasa familie Baxter, care și-au făcut banii din morile de iută ale orașului - au donat 140.000 de lire sterline pentru crearea unui colegiu în Dundee. Acesta a fost începutul University of Dundee .

Din start, a fost o instituție care s-a remarcat. În loc de profesori cu fundații turn de fildeș, a angajat tineri strălucitori care și-au dat seama că pentru a concura în lumea modernă, Marea Britanie trebuia să-și îmbunătățească producția tehnologică. William Peterson, care era latinist și savant, a devenit director inaugural în 1882, la fragedă vârstă de 26 de ani. Patrick Geddes, care nu avea o diplomă, a fost profesor de botanică și unul dintre cei mai importanți gânditori din lume.

Principalul act de înființare al instituției a fost că acesta ar trebui să fie folosit pentru „promovarea educației persoanelor de ambele sexe și a studiului științei, literaturii și artelor plastice”.

Planurile soților Baxter erau ca University College Dundee să ofere o gamă completă de materii (altele decât Divinitatea – nimeni nu trebuia să-și declare convingerile religioase și nicio materie religioasă nu trebuia predată).

Donațiile generoase către noul Colegiu Universitar au dus la înființarea unei Instituții de Mecanică, adiacentă Colegiului, la construirea unui laborator de Chimie și la noile catedre numiți savanți de frunte. Aceștia au inclus D'Arcy Thompson (Biologie, mai târziu Istorie naturală), James Alfred Ewing (Inginerie) și Thomas Carnelley (Chimie).

Noua universitate era situată pe Nethergate, între Park Place și Small's Wynd. Pentru a găzdui cei 373 de studenți care s-au înscris în primul an, Mary Ann Baxter a cumpărat patru case independente pentru 35.000 de lire sterline și a fost construit un coridor în spate pentru a lega proprietățile. Astăzi, acele clădiri găzduiesc Școala de Afaceri.

Inițial, UCD și St Andrews au lucrat unul alături de celălalt într-o armonie relativă. Studenții din Dundee au putut să absolve științe de la St Andrews, în ciuda faptului că nu au participat niciodată la cursuri în orașul mai mic.

Relațiile, totuși, au devenit în curând încordate în legătură cu problema Școlii de Medicină și dacă ar trebui înființate catedre de Anatomie și Fiziologie la Dundee, St Andrews sau ambele, creând terenul pentru tensiunile care ar afecta relația dintre cele două instituții pentru următoarele câteva decenii.

Caracteristici Campus

Viața de student în Dundee

Dundee se află pe malul râului Tay, într-o locație idilică, orientată spre sud, pe coasta de est a Scoției.Casele îmbrățișează partea Legii, vulcanul stins din inima orașului.Din vârf, veți vedea două poduri elegante care ajung peste Tay și, dincolo de aceasta, un peisaj rural frumos, cât vedeți cu ochii.Întors la parter, puteți explora centrul nostru compact pe jos sau cu bicicleta.

Creativitatea și inovația sunt în sângele nostru, Dundee fiind locul de naștere al industriei scoțiene a jocurilor video și favoritul mondial, Grand Theft Auto.V&A Dundee este o altă dovadă a acestui lucru.Proiectat de Kengo Kuma, acest spațiu inovator oferă un nou centru de design pentru Scoția și pentru întreaga lume.

Un oraș sigur

Dundee este, de asemenea, unul dintre cele mai sigure orașe din Marea Britanie, clasat pe locul 2 cel mai sigur oraș din Scoția în Ghidul universitar complet 2022.

O comunitate internațională

Ca și Universitatea, Dundee este internațional și multicultural.Acesta găzduiește rezidenți din multe țări și grupuri etnice.La mică distanță de campus, veți găsi magazine alimentare specializate, cum ar fi supermarketuri chinezești, indiene, poloneze și rusești, precum și măcelarii halal.De asemenea, marile supermarketuri din Marea Britanie stochează o gamă largă de produse alimentare internaționale.

Există lăcașuri de cult pentru multe credințe, inclusiv islam, sikhism, hinduism, iudaism, plus multe confesiuni creștine.

Școlile locale sunt bine echipate pentru a sprijini copiii pentru care engleza este a doua limbă.

Facilităţi

Facilități de cercetare

Serviciile tehnice centrale (CTS)

CTS este un serviciu de „menaj” care oferă suport de bază laboratoarelor de cercetare din cadrul Școlii de Științe ale Vieții și al Unității D'Arcy Thompson (DTU).

Facilitatea de Proteomics FingerP rints

FingerPrints oferă o capacitate de proteomică și spectrometrie de masă de ultimă generație cercetătorilor de la University of Dundee și clienților academicieni și industriali externi din întreaga lume.

Cristalografie cu raze X

Determinarea structurilor atomice tridimensionale ale moleculelor biologice mari, pentru a lega structura proteinelor cu funcția și designul rațional al medicamentului.

Unitate de celule stem pluripotente umane

Furnizarea de celule stem embrionare umane, celule stem pluripotente induse de om și reactivi și servicii asociate.

Centrul de imagistică Dundee

Oferim resurse de microscopie luminoasă și electronică, cu un hub central în Științe ale vieții și facilități în Știință și Inginerie și în campusul Ninewells.

Facilitate de calcul de înaltă performanță și modelare computațională

Suntem arhitecți ai modelelor computaționale de vârf la nivel mondial în inginerie civilă.

Citometrie în flux și instalație de sortare a celulelor

Furnizarea de servicii de analiză citometrică în flux și sortare celulară activată prin fluorescență (FACS) și sprijin anchetatorilor aflați în cadrul Școlii de Științe Vieții, altor departamente UoD și organismelor de cercetare externe.

Grupul de analiză a datelor (DAG)

Suntem o echipă de oameni de știință cu abilități puternice de calcul, matematică și statistică, care poate oferi sfaturi și asistență în proiectarea experimentală, programare, statistică și analiza datelor biologice.

Siguranță SLS

Sprijinim Școala pentru a asigura un mediu sigur pentru personal, studenți și vizitatori.

Secvențierea ADN-ului MRC PPU și servicii

Oferim o gamă largă de produse de cercetare contractuală pentru analiza ADN și servicii asociate.

Reactivi și servicii MRC PPU

Producem și furnizăm mii de reactivi și oferim servicii științifice cadrelor universitare și companiilor farmaceutice din întreaga lume.

Microscopia crio-electronică

Scopul facilității este de a oferi cercetătorilor din Dundee acces la aceste tehnologii favorabile.

Sport și exerciții fizice

Terenuri de joc pe malul râului

Facilitățile de pe terenurile de joc Riverside oferă o mare varietate de sporturi.

Studio de realitate virtuală

O descoperire în ceea ce privește exercițiile și experiența utilizatorului, noul studio de realitate virtuală pentru biciclete cu watt vă va transporta către unele dintre cele mai importante destinații de ciclism de pe glob.

Terenuri de squash

Avem trei terenuri de squash de cea mai bună calitate, cu spate din sticlă - perfecte pentru squash și minge de rachetă.

Centru de performanță de forță

Centrul de performanță a forței este o zonă regională de antrenament de forță specializată.

Piscina si sauna

Piscina noastră încălzită de 25 de metri și sauna sunt situate în DUSA, la o scurtă plimbare de ISE.

Sală de sport și sala de antrenament personal

Sala de sport din campus oferă un spațiu pentru exerciții într-un mediu sigur și primitor.

Studio/atelier

Atelier SLS

Atelier pentru Școala de Științe ale Vieții.

Atelier de design de bijuterii și metal

Spațiile noastre de lucru sunt echipate cu torțe și lămpi cu gaz și au spații dedicate pentru emailare, gravare, turnare, finisare, ciocănire și prelucrare.

Atelier de tipografie

Atelierul de imprimare conține o gamă largă de resurse pentru a ajuta studenții să experimenteze atât tehnicile tradiționale, cât și cele moderne de imprimare.

Atelier de textile tipărite

În Atelierul de textile imprimate, există facilități pentru a acoperi, a expune și, ulterior, a revendica ecrane de diferite dimensiuni și număr de plase.

Atelier de lemn

Atelierele noastre de lemn vă oferă instrumentele de care aveți nevoie ca creator.

Turnătorie

Turnătoria noastră special construită este una dintre puținele găsite în universitățile din Marea Britanie și este folosită pentru sculpturi metalice, mobilier, piese decorative și multe alte scopuri.

Atelier de tricotaj și cusături

De la magazinul nostru de fire complet aprovizionat până la echipamentele noastre de tricotat, facilitățile noastre sunt extinse și variate.

Creare digitală

O facilitate de realizare digitală care este deschisă tuturor studenților.

Punct de anchetă

Centru de asistență Kirkcaldy

Hubul de asistență este un spațiu de pe campusul Kirkcaldy, unde oamenii se pot întâlni cu personalul de asistență al Students Services pentru programările studenților sau drop-in-uri și este folosit și de reprezentanții DUSA.

Centru de securitate

Centrul de securitate este locația principală pentru echipa de securitate a campusului universitar.

Centru de acces

Furnizarea de servicii de evaluare a nevoilor regionale și de instruire în tehnologie de asistență persoanelor cu dizabilități din învățământul superior sau angajați.

Mancare si bautura

Cafenea Chaplaincy

Cafeneaua Chaplaincy este deschisă pe tot parcursul mandatului pentru sit-in sau take-away, servind o varietate de băuturi, produse de cofetărie, alimente proaspăt preparate și gustări sănătoase.

  Burse și finanțare

  Burse de excelență globală

  • 6.000 GBP pe an de studiu
  • 18.000 GBP pentru o diplomă de 3 ani, 24.000 GBP pentru o diplomă de 4 ani, 30.000 GBP pentru o diplomă de 5 ani

  Burse de cetățenie globală

  • 5.000 GBP pe an de studiu
  • 15.000 GBP pentru o diplomă de 3 ani, 20.000 GBP pentru o diplomă de 4 ani, 25.000 GBP pentru o diplomă de 5 ani

  Bursă pentru Africa a vice-cancelarului

  • 5.000 GBP pe an de studiu
  • 15.000 GBP pentru o diplomă de 3 ani, 20.000 GBP pentru o diplomă de 4 ani, 25.000 GBP pentru o diplomă de 5 ani

  Bursă pentru Asia de Sud a vice-cancelarului

  • 4.000 GBP pe an de studiu
  • 12.000 GBP pentru o diplomă de 3 ani, 16.000 GBP pentru o diplomă de 4 ani, 20.000 GBP pentru o diplomă de 5 ani

  Bursă pentru China continentală a vice-cancelarului

  • 4.000 GBP pe an de studiu
  • 12.000 GBP pentru o diplomă de 3 ani, 16.000 GBP pentru o diplomă de 4 ani, 20.000 GBP pentru o diplomă de 5 ani

  Bursa vice-cancelarului Indonezia

  • 4.000 GBP pe an de studiu
  • 12.000 GBP pentru o diplomă de 3 ani, 16.000 GBP pentru o diplomă de 4 ani, 20.000 GBP pentru o diplomă de 5 ani

  Clasamente

  Ghidul universitar Daily Mail 2024

  University of Dundee s-a clasat pe locul 26 în Marea Britanie în 2024 Daily Mail University Guide.

  Sunday Times Good University Guide 2024

  The Times & The Sunday Times Good University Guide

  Dundee s-a clasat pe locul 33 în clasamentele The Times și Sunday Times în Good University Guide 2024.

  Raportul de impact antreprenorial 2023 Gateways to Growth

  University of Dundee a fost desemnată cea mai bună universitate din Marea Britanie pentru dezvoltarea afacerilor spinout de către Octopus Ventures.

  Ghidul universitar complet 2024

  University of Dundee a fost clasată pe locul 4 în Scoția pentru perspectivele de absolvent.

  Premiile Herald pentru învățământ superior 2023

  University of Dundee a fost desemnată cea mai bună universitate din Scoția la The Herald Higher Education Awards.

  QS World University Rankings pe subiect

  University of Dundee a fost recunoscută drept „centru global de excelență pentru științe ale vieții și medicină” în noul clasament QS World University by Subject 2022.

  StudentCrowd

  Ne-am clasat pe locul 1 în 5 cele mai bune universități scoțiene din StudentCrowd 2022

  Clasamentul QS 2022

  University of Dundee a primit un rating de 5 stele de către QS Quacquarelli Symonds, specialistul internațional în învățământul superior.

  Cadrul de excelență în cercetare 2021

  84% din cercetarea noastră a fost evaluată drept „lider la nivel mondial” sau „excelent la nivel internațional” în Cadrul de excelență în cercetare 2021

  QS World University Rankings 2022

  Suntem una dintre primele 200 de universități din lume pentru rata de angajare a absolvenților

  Clasamentul Leiden 2022

  University of Dundee este pe locul 34 în lume pentru cea mai mare proporție de publicații foarte citate în clasamentul CWTS Leiden 2022.

  Locații

  • Dundee

   Nethergate, DD1 4HN, Dundee

  Întrebări