Keystone logo
University of Concepción del Uruguay (Universidad de Concepción del Uruguay (UCU))

University of Concepción del Uruguay (Universidad de Concepción del Uruguay (UCU))

University of Concepción del Uruguay (Universidad de Concepción del Uruguay (UCU))

Introducere

O parte din istoria provinciei Entre Ríos a trecut, fără îndoială, prin Asociația Educațională „La Fraternidad”. În spatele zidurilor vechii clădiri, există încă priveliștile și sunetele unui trecut plin de glorie.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Concepción del Uruguay părea mai degrabă un sat decât un oraș, cu străzile sale neasfaltate, trotuarele înguste și gardurile acoperite cu tufe de trandafiri; viața aluneca pașnic într-un mediu de oraș mic.

În acest context, în jurul anului 1870, istoricul Colegio del Uruguay "Justo José de Urquiza" a crescut fără pauză. Studenții au venit aproape în pelerinaj din diferite părți ale țării și acolo, în sălile de clasă și galeriile lor, orașele și provinciile s-au contopit până când au vorbit cu diferitele melodii de origine, dar cu același tip de student.

Spre 1877, tinerii școlii se luptau cu consecințele triste care, pentru o mare parte a studenților, au presupus suprimarea de către guvernul național și provincial a bursei care i-au favorizat pe mulți dintre elevii Colegio del Uruguay și ai internatului unde au fost adăpostite.

Această măsură arbitrară a contribuit într-un mod puternic la reducerea frecvenței școlii naționale, permițând accesul doar în sălile sale de clasă copiilor din acest oraș și celor ale oamenilor bogați din alte părți ale țării.

Desființarea acestor burse a făcut imposibilă continuarea studiilor secundare de aproape patruzeci de tineri, dintre care unii erau în ajunul finalizării lor.

Principalul inițiator al ideii creării unui „Socorro de Socorros”, al cărui principal obiectiv era protejarea acelor studenți care fuseseră lipsiți de burse, a fost un tânăr activ și întreprinzător pe nume Juan Vidart. A început o campanie intensă în favoarea studenților nevoiași, generând astfel nașterea Asociației Educaționale „La Fraternidad” pe 14 mai 1877.

Locații

  • Concepción del Uruguay

    8 de Junio,522, E3260, Concepción del Uruguay

    Întrebări