Keystone logo
© Anna Sigge
University of Borås

University of Borås

University of Borås

Introducere

În inima inovației și industriei textile suedeze, în Valea Viskan, la o scurtă călătorie cu mașina de al doilea oraș ca mărime al Suediei se află universitatea noastră și orașul Borå.

La Universitatea din Borå, cultivăm învățarea, cunoașterea și inovația de înaltă calitate într-un cadru internațional și cu o relevanță socială semnificativă. Accentul nostru este să lucrăm împreună pentru viitor – pentru a face diferența.

Aici, puteți alege dintre multe programe diferite de licență și master relevante pentru viitoarea dvs. carieră. Oferim programe unice în multe domenii, dintre care câteva pot fi găsite doar aici și care atrag studenți din întreaga lume.

La Universitatea din Borå, colaborarea în jurul dezvoltării durabile în programele noastre educaționale este importantă. În calitate de student, ești stimulat să gândești critic în educația ta și ți se oferă o bază solidă pentru a lucra pentru – și într-o societate durabilă.

Admitere

1. Aplicați online

Site-ul web universityadmissions.se (link extern) este site-ul oficial pentru înscrierea la învățământul superior în Suedia. Este gestionat de UHR - Consiliul Suedez pentru Învățământul Superior. UHR gestionează procesul de admitere împreună cu universitățile suedeze. Dacă aplicați ca student de schimb de la o universitate care are în prezent un acord de schimb cu Universitatea din Borås, vă rugăm să consultați procesul de aplicare pentru studenții de schimb. Vă rugăm să rețineți că, dacă nu sunteți cetățean al UE/SEE, trebuie să plătiți o taxă de aplicare de 900 SEK înainte ca cererea dvs. să devină valabilă. Cu toate acestea, există câteva excepții de la această regulă. Pentru a afla dacă trebuie să plătiți taxa de înscriere, vă rugăm să vizitați universityadmissions.se (link extern)

2. Trimiteți documente justificative

Odată ce ați completat cererea dvs. online, trebuie să trimiteți documente justificative, cum ar fi copii ale pașaportului, diplomele de liceu/universitare, foile matricole și certificatele de limba engleză.

Vă puteți încărca documentele folosind funcția de încărcare de pe site-ul web www.universityadmissions.se - acesta este cel mai rapid și mai ușor mod de a vă completa cererea. De asemenea, puteți trimite documentele prin poștă obișnuită sau printr-un serviciu de livrare la:

Admiterea universitară în Suedia

R 312

SE-106 53 Stockholm

SUEDIA

Asigurați-vă că ați citit informațiile de la universityadmissions.se despre documentarea eligibilității dvs. și instrucțiuni specifice care se pot aplica în țara dvs.

3. Prima evaluare a cererii dumneavoastră

Odată ce Biroul Național de Admitere a primit documentele dumneavoastră justificative, acestea vor fi transmise unei unități centrale care efectuează o primă evaluare a cererii dumneavoastră pentru a se asigura că îndeplinește cerințele generale de intrare.

4. Personalul cu experiență vă evaluează cererea și se asigură că aplicația îndeplinește cerințele specifice de intrare

Dacă cererea dvs. îndeplinește cerințele generale de intrare, aceasta este trimisă la Biroul local de admitere de la Universitatea din Borås, unde personalul experimentat vă evaluează cererea și se asigură că îndeplinește cerințele specifice de intrare.

5. Procesul de selecție

Când biroul local de admitere a evaluat toate cererile, începe selecția. Universitatea din Borå nu utilizează grupuri de selecție special pentru studenții care plătesc taxă.

6. Notificarea rezultatelor selecției

Odată ce rezultatele selecției au fost publicate, veți primi un memento prin e-mail de la Oficiul Național de Admitere pentru a vă conecta la „Paginile mele” la universityadmission.se și a verifica rezultatele.

Notificarea dvs. va fi accesibilă online, precum și într-un fișier PDF imprimabil.

Studenții admiși vor primi informații generale de la universitate cu privire la Notificarea rezultatelor selecției.

7. Înregistrează-te

Studenții admiși trebuie să se înregistreze pentru programul și cursurile lor pentru a-și păstra locul în program. Perioada de înscriere are loc de obicei în săptămâna înainte de începerea semestrului. Universitatea din Borå va trimite informații prin e-mail tuturor studenților admiși cu instrucțiuni despre cum să se înregistreze.

competența în limba engleză

Pentru majoritatea cursurilor și programelor de nivel de master, cerința este echivalentă cu cursul de engleză B/6 de la școala secundară superioară suedeză (liceu).

Competențele în limba engleză pot fi dovedite prin scorurile la teste de la o serie de teste recunoscute la nivel internațional.

Burse și finanțare

Burse de la Universitatea din Borås

Bursele oferite de Universitatea din Borås sunt menite să acopere taxa de școlarizare cu aproximativ 75 la sută, nu sunt concepute pentru a acoperi costurile de trai. Plata nu se face in bani; în schimb, taxa de școlarizare va fi redusă cu suma scutirii de taxa de școlarizare.

Criteriile Universității în acordarea de burse sunt studii bune și calificări pe care Universitatea le evaluează ca fiind în conformitate cu domeniile educaționale sau de cercetare prioritare ale Universității.

Pentru condiții complete, consultați Ghidul nostru pentru acordarea de burse studenților care plătesc taxă de școlarizare de la Universitatea din Borås (pdf)

Nu sunteți sigur dacă trebuie să plătiți taxe de școlarizare? Citiți mai multe la Taxe de școlarizare

cerere

Aplicația pentru burse pentru 2024 se deschide pe 1 decembrie.

Studenții cărora li s-a acordat o bursă vor fi anunțați la scurt timp după publicarea rezultatului alegerilor în martie 2024.

Burse pentru studenții actuali de la Universitatea din Borås

Pentru studenții deja înscriși la un program de doi ani la Universitatea din Borås, există posibilitatea de a aplica pentru o bursă care acoperă până la 75% din taxele de școlarizare pentru celelalte două semestre ale programului. Informațiile și formularele de înscriere vor fi disponibile pe site-ul web în cursul semestrului de primăvară 2024.

Cererea de burse pentru anul doi toamna 2023 este acum închisă.

Statistica absolvenților

Locații

  • Borås

    HÖGSKOLAN I BORÅS , S-501 90, Borås

    Întrebări