Keystone logo
© © Università di Bologna
University of Bologna

University of Bologna

University of Bologna

Zilele Internaționale a Portelor Porților 21-30 noiembrie 2022

Vino să cunoști facultatea, studenții și personalul nostru pentru a obține o perspectivă asupra programelor noastre internaționale de studii predate în limba engleză și pentru a descoperi viața ta viitoare la Unibo!

Admitere

Diplome de licență și master: cum să vă pregătiți pentru înscriere

Aflați mai multe despre pașii pe care trebuie să-i faceți pentru a vă înscrie și oportunitățile de ajutor financiar oferite de University of Bologna .

Procedurile și cerințele de admitere pot varia de la program la program. Găsiți informații detaliate pe site-ul fiecărui program, sub fila Admitere .

Află mai multe

Introducere

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, cea mai veche universitate din lumea occidentală, deschide calea spre inovație printr-un catalog de programe din ce în ce mai bogat, cercetare de vârf, o perspectivă internațională constantă și din ce în ce mai largă și o a treia misiune puternică.

De când a fost fondat în 1088, Alma Mater Studiorum a fost centrat pe studenți, găzduind personalități proeminente din comunitățile științei și artelor. Cu cinci campusuri (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna, Rimini) și o filială în Buenos Aires, oferă un catalog de cursuri diversificat, adaptat nevoilor societății actuale: peste 200 de programe de grade între cele 32 de departamente și 5 scoli. Comunitatea sa de peste 90.000 de studenți face din University of Bologna una dintre cele mai mari universități din Italia, pe primul loc în Italia în ceea ce privește numărul studenților săi în programe de schimb în străinătate și în primele 5 universități din Europa în ceea ce privește numărul de studenți de schimb . . Mai mult, University of Bologna este printre primele 5 universități italiene în clasamentele internaționale majore (Shanghai, Times Higher Education, GreenMetric ).

University of Bologna este profund angajată în dezvoltarea durabilă și contribuie activ la atingerea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă ale Agendei 2030 a ONU . Ca universitate de cercetare cuprinzătoare, University of Bologna investește în abordarea multidisciplinară interculturală a cercetării și predării. În peisajul european al cercetării și cooperării academice, University of Bologna este cu siguranță printre cele mai active instituții. Într-adevăr, a modelat și menține alianțe cu industrii, precum și cu organizații publice/private și, de asemenea, reprezintă un hub crucial pentru rețelele internaționale, cu relațiile sale vii cu America, Africa, Asia și Australia, care se adaugă rețelelor sale mari din Europa. De fapt, este unul dintre fondatorii prestigioasei alianțe Una Europa, care se străduiește să construiască universitatea integrată a viitorului.

Clasamente

 • Clasat printre primele 5 universități italiene, numărul 167 în lume – QS World University
 • Cea mai bună universitate din Italia – QS World University (Clasament după subiect)
 • Universitatea de top din Italia, #161 în lume – Times Higher Education
 • A 11-a cea mai sustenabilă universitate din lume – GreenMetric
 • Insigna de învățare „Atingerea internaționalizării cuprinzătoare” – Asociația Internațională a Universităților (IAU)

Mărturii studențești

Locații

 • Bologna

  Via Zamboni, 33, 40126, Bologna

 • Cesena

  Piazza Aldo Moro, 90, , Cesena

 • Forli

  Piazzale Sante Solieri,1, 47121, Forli

 • Ravenna

  Ravenna, Italia

 • Rimini

  Rimini, Italia

 • Buenos Aires

  Buenos Aires, Argentina

  Întrebări