Keystone logo
University Bocconi

University Bocconi

University Bocconi

Introducere

Università Bocconi, fondată în 1902, a fost prima universitate italiană care a acordat o diplomă în economie.

Timp de un secol, Bocconi a jucat un rol principal în modernizarea socială și economică a Italiei. A rămas valabil valorilor sale fondatoare de a fi o universitate de cercetare majoră, cu valori democratice și deschise lumii, precum și independență financiară și politică.

Università Bocconi consideră că excelența se poate baza numai pe profilul academic al unei persoane, precum și pe valorile sale și pe cultura și etica. Acesta este motivul pentru care Universitatea oferă numeroase activități, ocazii speciale pentru ca oamenii să-și îmbogățească cunoștințele.

De generații, studenții întreprinzători au venit la Bocconi pentru a deveni ceva mai mare. Oferim licență, absolvent, doctorat. și programe executive pentru viitori lideri și antreprenori care doresc o bază solidă și o rețea de transformare.

De ce Bocconi

Bocconi nu este doar o educație. Este o rampă de lansare pentru ambițiile tale.

De-a lungul generațiilor, am modelat cunoștințele și valorile inovaților și liderilor viitori. Înțelegem că cei mai buni oameni de mâine au nevoie de mai mult decât calificări. Ei au nevoie de încredere, viziune și un set puternic de valori.

Am fost înființată în 1902 pentru a contribui la progresul progresului social și economic în Europa și în afara ei. Este o misiune împărtășită de comunitatea noastră de peste 100.000 de absolvenți în industriile de pe tot globul.

Multe școli vor încerca să te modeleze pentru a se potrivi lumii. Bocconi vă va pregăti să o schimbați.

Programele noastre de economie, management și finanțe sunt printre cele mai bune din lume. QS World Rankings University ne-au catalogat printre cele zece cele mai bune instituții din Europa în aceste domenii, în timp ce Financial Times ocupă gradele noastre de Master în Finanțe și Management printre primele zece țări din întreaga lume.

Calificări în domeniul calificărilor în lume

În domeniul învățământului superior internațional, sunt publicate o serie de clasamente cu niveluri diferite de calitate, rigoare metodologică și autoritate. Universitatea Bocconi apare regulat în clasamentele cele mai proeminente care acoperă domeniile sale de expertiză în economie și management și, în general, științele sociale.
Datorită naturii unei instituții specializate, Bocconi nu apare în clasamentul calificat drept "general" - adică QS, THE și Shanghai - care implică universități care acoperă un spectru larg de subiecte și domenii.

Aici vom arăta rezultatele actualizate ale unora dintre cele mai importante și pe scară largă recunoscute. Mai multe informații despre poziția noastră în alte clasificări specializate sau sectoriale vor fi publicate în secțiunile referitoare la programele individuale.

1. QS (Quacquarelli Symonds)

În clasamentul QS World University, publicat de QS din Londra, performanța mondială a lui Bocconi în segmentul științelor sociale în ultimii trei ani a fost următoarea:

 • 2018, Științe sociale

 • 2017, Științe sociale

 • 2016, Științe sociale

QS menționează Bocconi în paginile de prezentare ale clasamentului, explicând de ce Bocconi nu este listat în clasamentul general, ci numai în subgrupul "Științe sociale" mai specifice. Consultați articolul Getting specific.

Bocconi este, de asemenea, prezentat în clasamentul subiectului publicat separat de QS:

Notă: "Reputația angajatorului" este unul dintre indicatorii clasamentului și măsoară opiniile companiilor despre absolvenții oricărei universități individuale. Cel de sus are un scor conventional de 100.

2. Financial Times

Bocconi este, de asemenea, prezent în multe clasamente de Financial Times. Mai precis, Școala de Management SDA Bocconi (Bocconi's Business School), se află în următoarele clasamente: MBA, Executive MBA (EMBA), Programe Executive pentru Educație Executivă, Programe Executive Education Open și Școli Europene de Afaceri. Cursurile de masterat oferite de Bocconi's Graduate School sunt listate în clasamentul Master în Management și Finanțe. Iată pozițiile actualizate la nivel european și mondial.

3. U-Multirank

Proiectul recent lansat U-Multirank, ca și alte clasificări, își propune să ajute la alegerea unei universități, dar cu o abordare destul de diferită de cea a altora. După stabilirea criteriilor dorite, utilizatorul obține o listă de universități cu indicarea, pentru fiecare parametru ales, a performanțelor fiecărei universități în comparație cu media grupului. U-Multirank schimbă astfel accentul principal de la poziția simplă într-un clasament la amestecul de caracteristici ale unei universități date.

4. Poziția Shanghai

Clasamentul global al subiectelor academice publicate de ShanghaiRanking Consultancy enumeră cele mai bune universități din lume în domenii specifice de cercetare. Subiectele academice sunt împărțite în cinci domenii macroeconomice (științe naturale, inginerie, științe ale vieții, științe medicale și științe sociale). În domeniul științelor sociale, Bocconi este prezent în cinci discipline academice:Locații

 • Milan

  Via Roberto Sarfatti,25, 20100, Milan

 • Los Angeles

  Los Angeles, Statele Unite ale Americii

  Întrebări