Keystone logo
University at Baku Eurasian University

University at Baku Eurasian University

University at Baku Eurasian University

Introducere

Despre noi

Universitatea Eurasiatică din Baku a fost fondată de un doctor în științe filologice, profesorul Nazim Huseynli la 30 aprilie 1992, sub numele de „Colegiul Diplomatic Înalt”. Scopul principal al înființării unui astfel de tip de colegiu a fost pregătirea specialiștilor pentru a lucra la ambasadele din țările străine și serviciile consulare, alte reprezentând structuri și organizații internaționale, diplomați, interpreți sincroni, jurnaliști și avocați, experți specializați din țările occidentale și de est , inclusiv calificarea cadrelor care operează la nivel diplomatic și efectuarea lucrărilor de cercetare științifică cu privire la domeniile corespunzătoare. 1992-1993 poate fi caracterizată ca perioada de pregătire a admiterii studenților, precum și stabilirea activității efective a universității ca centru științific-de cercetare. Tocmai în această perioadă, cercetările științifice au fost efectuate în universitate pe domenii, fiind absolut noi pentru Republica noastră: cercetări asupra problemelor fundamentale și aplicate ale politicii externe și ale diplomației; cercetări asupra studiilor din Azerbaidjan; organizează pregătirea publicațiilor științifice; construirea unui sistem informațional pe câmpurile corespunzătoare etc.

Luând în considerare faptul că Colegiul Diplomatic Înalt a asigurat unitatea originală a experienței educației și pregătirii personalului, deținând un set vast și fructuos de relații internaționale, posedând capacitatea de a asigura procesul de predare, de a garanta echipamente metodice de înaltă calitate, având un potențial modern substanțial -bază tehnică și specialiști științifico-pedagogici progresivi, precum și absolvenții săi reprezentanți pe scena locală și internațională la cel mai înalt nivel, Ministerul Educației din Azerbaidjan a apelat la redenumirea ei ca Universitate Diplomatică Baku în 2005. Deci, Înalt Colegiul Diplomatic a fost înregistrat ca Universitatea Diplomatică Baku din 30 iunie 2005 și a fost înregistrată sub numele de Baku Eurasian University (BAAU) începând cu 26 mai 2006. În prezent, funcționează ca Universitatea Baku Eurasian.

Pregătirea specialiștilor în domeniile relațiilor internaționale, drept internațional, jurnalism internațional, relații economice internaționale, traducere sincronizată (engleză, germană, franceză, arabă, turcă), studiu regional (SUA și Canada, țări europene, Orientul Mijlociu, Orientul Îndepărtat și Îndepărtat țări) pentru prima dată în Republica este asociată doar cu numele de Înalt Colegiu Diplomatic.

Principalul obiectiv al BAAU este reprezentarea cu succes a sistemului de învățământ și a potențialului științific din Azerbaidjan și pregătirea specialiștilor cu înaltă educație pentru a răspunde cerințelor standardelor moderne. Experiența de pregătire specializată bazată pe profilul de pregătire internațională a fost una dintre direcțiile principale pentru BAAU. Pentru a atinge această țintă, BAAU a construit legături de cooperare fructuoase pe personal și studenți, precum și schimb de experiență cu o serie de instituții, programe de învățământ și curriculum-ul a fost elaborat pe baza standardelor internaționale de învățământ. Toți acești factori au deschis calea pentru ca BAAU să obțină un statut ridicat în rândul celorlalte universități.

Încă din ziua existenței sale, BAAU a realizat managementul și organizarea procesului de învățământ bazat pe principii științifice, departe de stereotipurile tradiționale și distins de democrație. Ca urmare a implementării programelor educaționale inovatoare care îndeplinesc atât cerințele naționale, cât și cele internaționale, chiar și în perioada în care nu a existat suficientă atitudine publică care înțelege sectorul educației private în țara noastră, BAAU a obținut să obțină atenția tinerilor.

121770_54e5d044495ba514f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c73267fd59744c451_1280.jpg

De ce alegem BAAU?

Universitatea atât a trecutului, cât și a viitorului

Prima universitate privată din Azerbaidjan, care a luat o mulțime de inițiative; Pe parcursul a peste douăzeci de ani de activitate, a avut mii de absolvenți de înaltă calificare, care contribuie la dezvoltarea rapidă a țării; Având reputație și o rețea largă de relații internaționale, BAAU consideră că a fi benefic pentru oameni este sarcina sa principală și inovează permanent.

Educație calitativă

 • BAAU are indicatori înalți pentru calitatea educației;
 • Proces de educație bazat pe Procesul Bologna;
 • Diploma sa este recunoscută în toate universitățile de stat și private, precum și în străinătate;
 • BAAU realizează diverse proiecte în domeniul cercetărilor academice;
 • BAAU a trimis o mulțime de studenți în străinătate care doreau să continue educația în țări străine;
 • Universitatea are un profesor profesionist, bine educat și personal didactic;
 • BAAU are o bibliotecă bine echipată, cu mii de cărți, un sistem de e-catalog și o mare sală de lectură;
 • BAAU oferă șansa de a cunoaște în profunzime învățarea limbilor străine în limbile rusă, engleză, germană, franceză, turcă și arabă.

Centrul de instruire pentru studenții străini

Centru de formare pentru studenții străini înființat în 2015, luând în considerare extinderea relațiilor internaționale de BAAU și creșterea interesului studenților străini în BAAU. Pregătește studenții pentru studii ulterioare la BAAU sau alte universități. Instruirea la centru se desfășoară în rusă sau engleză, în funcție de alegerea elevilor.

Universitatea creează toate condițiile pentru ca studenții străini nou sosiți să se simtă încrezători și confortabili încă din primele zile în BAAU.

Studenții primesc un certificat după absolvirea programului de pregătire și deschid calea pentru a avea succes în viața lor viitoare în carieră și educație.

Centrul cooperează activ cu instituțiile și centrele din diferite țări ale lumii și se alătură proiectelor internaționale.

Biblioteca și Centrul de Informații

Obiectivul principal al Bibliotecii

Biblioteca este bogată în cărți cu ediție limitată: „Dede Korkut” (1963), „Creativitatea Nazim Hikmat” (1967-1968), Mahmud Kashgari „Turcul Divani lugati” (2006), „Covoare azerbaidiene: Grupul Tabriz” (2013), „Molla Nasraddin” (1988) și altele.

Centrul are colțuri dedicate vieții și activității politice a liderului național Heydar Aliyev și a președintelui Ilham Aliyev.

Centru de cercetare turologică

Centrul de cercetare turcologică a fost fondat în 1999 de rectorul BAAU, prof. Univ. Huseynli Nazim. Centrul, primul de acest fel din Azerbaidjan, desfășoară cercetări cuprinzătoare despre toate direcțiile turcologiei. Studiază limbile, istoria, literatura, folclorul, cultura și etnologia oamenilor care vorbesc limbi turcești și popoare turcești într-un context cronologic și comparat.

Cercetările care acoperă diverse subiecte asupra națiunilor turcești au fost clasificate în centru. Analiza istoriei, științei, culturii, artei, tradițiilor națiunilor turcești este misiunea principală a centrului.

Glosele care conțin o explicație a expresiilor, termenilor, cuvintelor și idiomelor din dialectele turcice sunt, de asemenea, compilate și traduse în centru. În prezent sunt cercetate cărți:

 1. „Morminte din dinastia otomană” de Hakki Onal, 1992.
 2. „Legile sumeriene, babiloniene, asiriene și ordinul Ammi Shaduga” de Mebrure Tosun și Kadrije Yalvac, 2002.
 3. „Glosar de dialecte turcești”, 1991.
 4. „Altai Epics” de Ibrahim Dilek, 2007.
 5. „Glosar al idiomelor și termenilor istorici otomani” de Mehmet Zeki Pakal, 1993.
 6. „Dicționar turc” de Ali Puskuloglu, 2010.
 7. „Glosar de termeni filozofici” de Ahmet Cevizci, 2003.

1350 de cărți codificate (în mare parte în limba turcă) sunt păstrate în Turkish Hearth, care operează în centru. Centrul oferă o gamă largă de cercetări aprofundate în domeniul Sumerologiei. Cercetările științifice pe termen lung ale lui Nazim Huseynli sunt remarcabile în această privință. Articolele sale despre civilizația sumeriană, cărțile despre paralele lexicale sunt surse importante.

Centrul contribuie la organizarea de evenimente comune cu participarea reprezentanților națiunilor turcești, precum și la dezvoltarea relațiilor despre știință, cultură, literatură, artă etc.

Biblioteca și Centrul de Informații continuă să țină pasul cu dezvoltarea resurselor electronice și a tehnologiilor de programare, implementând recent un nou sistem de catalog online și planificând livrarea de documente electronice pe desktopul angajaților Centrului.

Biblioteca BAAU găzduiește colecții bogate de cărți, jurnale, disertații în diverse domenii.

Locații

 • Baku

  Ac.Hasan Aliyev street, 135 A, AZ1073, Baku

Întrebări