Keystone logo
Université Catholique de Bukavu

Université Catholique de Bukavu

Université Catholique de Bukavu

Introducere

L’Universitatea Catolică din Bukavu (UCB) Asociația, este una dintre cele mai importante universitati care alcătuiesc Republica Democrată Congo. Situat în capitala provinciei Kivu de SudO regiune de est a țării de Patrice Emery Lumumba, instituția de învățământ universitar în drept privat a fost creat 21 noiembrie 1989 prin decret al Excelenței Sale Monseniorul Aloys MULINDWA Mutabesha, Arhiepiscopul de Bukavu.

Conform Codului de drept canonic, în canoanele sale 807-814 și constituția apostolică Ex Corde Ecclesiae, 15 august 1990 cu privire la universitățile catolice și institute mai mari,UCB strălucește cu formarea unor obiective sociale copleșitoare într-un regiunea Kivu, Cu o rețea de școli secundare care oferă cele mai bune dintre studenții săi. Punct de vedere legal, deoarece funcționează pe baza Ordinului nr ESURS / CABMIN / 1231-1291 ministrului Învățământului Superior, Universitatea și Cercetării Științifice; Ordinul nr ESURS / CABMIN / A5 / 175/95 aprobat și recunoscute diplomele emise de aceasta; definitiv acord Decretul nr 06/106 a fost semnat de Președintele Republicii la 12 iunie 2006. Universitatea Catolică din Bukavu este în prezent una dintre puținele din țară autorizate să efectueze formare în postuniversitara ca urmare a decretului Ministerului Învățământului Superior, Universitatea și Cercetării Științifice nr 020 din 02 aprilie 2008.

Prin statut,Universitatea Catolică din Bukavu urmărește următoarele obiective principale:

  • Organizarea predării universitare a științei în toate formele sale, pentru a promova cadrele intelectuale congoleze și să contribuie la dezvoltarea socio-economică a țării și în special în provincia Kivu de Sud;
  • Efectuarea de cercetare științifică și publicarea de studii științifice în orice material;
  • Stabilirea cooperării științifice naționale și internaționale în vederea asigurării dezvoltării științifice adaptate la nevoile și cultura poporului congolez;
  • Adu tinerii studenți să înțeleagă problemele societății, să contribuie în mod activ pentru a rezolva și să aducă sprijinul lor la integrarea armonioasă a culturii congolez în civilizația mondială;
  • Organizarea învățământului superior în domeniul științei și tehnologiei și a desfășura activități de cercetare științifică și publicarea de studii științifice în colaborare cu alte instituții de învățământ și de cercetare, atât la nivel local și internațional;
  • Contribuie la dezvoltarea provinciei și a țării prin furnizarea de expertiză.
ETK

L’Universitatea Catolică din Bukavu organizează educație de calitate prin intermediul acestuia Facultatea de Economie și Management (Management financiar, economia rurală, întreprinderi mici și mijlocii) dreapta (Public, privat și juridice, economice) medicină (General, chirurgie și naștere, specializare medicală, Pediatrie, Chirurgie și Ginecologie) de Științe Agricole (Decuparea și pedologie) știință (Computer Science) de Științe Sociale. o Facultatea de Arhitectura si Urbanism lucra din anul universitar 2017-2018.

Trei mii patruzeci și șase (3046) studenții sunt înscriși în toate ciclurile pentru anul universitar 2016-2017, care o mie 8-127 (1827), bărbați și 1219 (1219) femei. Un personal academic, creșterea științifică de-a lungul anilor de formare oferă o normă întreagă. Un lucrător administrativ, tehnic și calificați contribuie la obiectivele fundamentale aleuniversitate. Ea are în prezent facilități care se îmbunătățesc constant în căutarea de o calitate de durată în serviciile sale. Lecțiile au loc în campusul Bugabola Kalambola Karhale și în pereții Bukavu de referință al Spitalului General Provincial locul de amfiteatru Facultatea de Medicină. Un material rulant adaptat la transportul personalului și a studenților, informatizarea generală a sistemului său, deschiderea formării oricărui resortisant fără discriminare a străinilor și gestionarea rezultate pentru a le face o instituție referință în provincie și țara.

Un cadru de formare răspunde la condițiile de funcționare universitare permite elevilor să dezvolte o mai bună atât de învățare teoretice și practice. Un centru de calculator la un serviciu gratuit pentru studenți și personal, o bibliotecă de peste 38295 de volume, un Provincial General Hospital din Bukavu de referință gestionat deUniversitatea Catolică din BukavuUn Centru de excelență pentru instruirea funcționarilor publici finanțate în comun de către Banca Mondială și guvernul congolez, ferme de 100 ha Kavumu și 60 ha Mulume-Munene, o suprafață de 80 hectare care este construit treptat campus Kalambo constituie o referință UBC.

(În centrul de studiu și de formare pentru prevenirea conflictelor și de gestionare în regiunea Marilor Lacuri Africane - Facultatea de Drept) CEGEC, The CEGEMI (Centrul de Cercetare și expertiză de management în sectorul minier), The CERDHO (drepturi Centrul de cercetare a omului și a dreptului umanitar internațional), al CEFOSAR (Centrul de studii și formarea în domeniul sănătății reproducerii), The CREBAC (Bioetică Center), Cappa (Centrul de asistență promovarea producției agricole), plumb (Laboratorul de Economie aplicată la dezvoltare), Unitatea IMM-Start (Unitatea de Management în întreprinderi mici și mijlocii), a ITADES (Institutul de tratament și a datelor statistice analiza ) ... sunt centre de cercetare în dimensiune regională și internațională și un spațiu de cercetare și membru de învățare al Federația Internațională a Universităților Catolice (IFCU)TheAgence Universitaire de la Francophonie (AUF)TheAsociația Universităților din Africa (AAU), TheAsociația universităților și a institutelor Superiorii catolice din Africa și Madagascar (ACUHIAM)TheUniversitatea Catolică din Bukavu are mai mulți parteneri la astfel de local, regional și internațional ca IITA și CIALCA RUFORUM. splendens Super Lacus Ac Montes, TheUniversitatea Catolică din Bukavu straluceste pentru douăzeci și șapte de ani peste maiestuosul Lacul Kivu și dealuri de mai sus. Mândru de fructe sale, care acum este necesară în toate domeniile, atât acasă, cât și în străinătate, continuă căutarea sa pentru o educație universitară de calitate pentru a păstra în rândurile din față.

În căutarea de excelență, cel mai bun este încă să vină!

campusul nostru

Universitatea Catolică din Bukavu a organizat învățăturile sale în patru campusuri, inclusiv cea a Bugabo care a Karhale, The Kalambo și cel al Spitalului Provincial general de referință Bukavu.

Campus Bugabo

Pe dealul Bugabo, este o clădire istorică magnifică care găzduiește în prezent, birourile administrației publice centrale, inclusiv rector, prorector, directorul general și Biblioteca Centrală. În partea anexă recent renovată funcționează Centrul de Excelență pentru instruirea funcționarilor publici, precum și absolvent de predare în Drept și Economie. El a fost în zilele de demult o capelă - Sfintei Tereza - și mai târziu sediul Coordonarea școlilor subvenționate, Arhiepiscopia a decis să se mute la crearea sa în 1989, Universitatea poate organiza acolo învățăturile sale.

ETK

Campus Karhale

Puțin mai sus este campusul Karhale pe dealul cu acelasi nume. Fostul provincia laborator medical, clădirea este alcătuită din două etaje și un parter găzduiește Facultatea de Agronomie și o casă pentru studenți. A spus din nou Laboratoire Dr. André Lurhuma Zirhimw'abago, în memoria acestui medic curajos și cercetător specializat în chirurgie și la naștere a murit în iunie 1995; această clădire include săli de clasă, laboratoare de cercetare în agronomie și anexate amfiteatru primitor bobocilor in biologie si medicina.

1

Amfiteatrul Stanislas Haumont

Acesta ocupă dreptul la Provincial Spitalul General de Bukavu de referință este un alt site de învățare. Facultatea de Medicină lucrează și utilizează HGPRB, condus de Universitatea Catolică din Bukavu ca aplicându-spital lecții. Profesorii care furnizează cursurile de la Facultatea sunt, de asemenea, implicate în administrarea de îngrijire în acest spital de interes provincial.

2

Campus Kalambo

3

Kalambo Site-ul este format din 80 de hectare și reprezintă viitorul Universității Catolice din Bukavu chemat să se stabilească pe deplin în zilele următoare. Situat la aproximativ douăzeci de kilometri de orașul Bukavu, pe un deal cu vedere spre Lacul Kivu, un imens proiect este în curs de desfășurare. În ceea ce privește complexul universitar care urmează să fie construite sunt deja finalizate două clădiri principale fiecare locuințe Facultăților de Economie, Drept și Științe stabilite acolo din anul universitar 2013-2014; de case pentru studenți și un laborator de agronomie, în cooperare cu IITA.

Locații

  • Bukavu

    Bugabo 02, Av. de la Mission, Commune de Kadutu Bukavu RD Congo , , Bukavu

Întrebări