Keystone logo
Universitat Politècnica de València (UPV)

Universitat Politècnica de València (UPV)

Universitat Politècnica de València (UPV)

Introducere

Universitat Politècnica de València este cea mai bună universitate tehnologică spaniolă din Spania , conform Academic Ranking of World Universities (ARWU), cunoscut sub numele de clasamentul Shanghai.

Comunitatea UPV

În prezent, are 25.400 de studenți, 3.600 de profesori și cercetători și 1.400 de profesioniști din administrație și servicii, repartizați între cele trei campusuri situate în orașele Alcoy, Gandia și València.

Oferta academică și capacitatea de angajare

UPV predă 40 de grade și 13 grade duble; 90 de diplome de master și dublu master și 30 de programe de doctorat. 72% dintre studenții UPV lucrează deja la un an de la finalizarea studiilor. Și acest lucru se datorează în mare parte stagiilor în companie, care sunt plătite. În plus, Fundația Servipoli gestionează căutarea locurilor de muncă part-time compatibile cu studiile. Toate acestea plasează UPV printre cele 250 de universități cu cea mai mare angajabilitate din lume, conform clasamentului QS GER.

Acreditări internaționale

UPV a fost prima universitate spaniolă care a adunat cele mai remarcabile trei acreditări internaționale: ABET, EUR-ACE și EURO-INF. Aceste sigilii certifică la scară globală calitatea studiilor în domeniul ingineriei și confirmă că persoanele care absolvă UPV posedă competențele cerute de profesie indiferent de țara în care își desfășoară activitatea.

Internacionalización

În ceea ce privește internaționalizarea, UPV menține peste o mie de acorduri care permit schimbul de studenți cu alte universități europene și latino-americane, SUA, Canada, Australia, China sau Japonia. Este al șaselea din Europa în Erasmus primit, dintr-un total de 4.500 de instituții care participă la program.

Formare continuă

În ceea ce privește formarea complementară, UPV oferă aproape 1.000 de cursuri pe an, astfel încât fiecare student să își poată configura curriculumul în felul său. În ceea ce privește cursurile online gratuite (MOOC), UPV este clasat în top 5 din lume, depășit doar de Universitatea Harvard, Microsoft, Massachusetts Institute of Technology (MIT) și Universitatea din Delft.

Succes academic și excelență

Studiul la UPV este un obiectiv accesibil: 91% dintre studenții de licență care susțin examenele trec din prima încercare. UPV își mulțumește și își convinge studenții. Atât de mult încât 94% dintre absolvenți s-ar întoarce la studii la UPV dacă ar trebui să o ia de la capăt.

Poate din toate aceste motive, UPV este a treia universitate din Spania cu cei mai mulți absolvenți de top, care prezintă „curricule incredibile și pregătire rafinată, rezultatul pregătirii și al efortului”, potrivit Societății Spaniole de Excelență Academică reprezentanți practic în toate disciplinele pe care le predă: de la Arte Plastice la Inginerie Chimică, Științe ale Mediului, Mecanică sau Administrarea și Managementul Afacerilor (ADE).

Rezultatele cercetării

În cei peste 50 de ani de istorie, UPV a produs aproximativ 145.000 de publicații științifice. Este liderul național în numărul de brevete și una dintre instituțiile academice spaniole care obține cele mai multe venituri din activitatea sa de cercetare. De altfel, raportul Catedrei UNESCO de Management și Politică Universitară descrie UPV ca fiind o instituție internațională tânără, pregătită, competitivă, cu o capacitate excelentă de a monetiza serviciile oferite de personalul său didactic și de cercetare.

Infrastructură și echipamente

În ceea ce privește infrastructura și echipamentul, UPV dispune de facilități sportive magnifice, gratuite pentru comunitatea universitară, unde puteți practica până la 70 de discipline diferite: scrimă, alpinism, aikido, capoeira, ciclism, yoga, volei pe plajă... În Valencia, campusul Vera ocupă circa 700.000 m 2 (circa 70 de terenuri de fotbal) și măsoară aproape 2 km de la un capăt la altul. Este pietonal si are peste 125.000 m 2 de spatii verzi.

De remarcat mai ales este Casa Studenților, o clădire de 5.200 m 2 , administrată chiar de studenți, care este dotată cu săli de calculatoare, spații pentru studiu și lucru în grup, un laborator de fotografie, o sală de repetiții... asemănătoare Casei Studenților MIT .

În ceea ce privește celelalte două locații, Alcoy îmbină istoria, natura și cultura într-un mediu minunat între parcurile naturale Font Roja și Sierra de Mariola, zone de mare valoare peisagistică și ecologică. Și Gandia are 300 de zile de soare pe an și un campus chiar pe plajă.

Sostenibilidad

În ultimii ani, UPV s-a poziționat ca una dintre cele 200 de universități din lume cele mai angajate față de sustenabilitate și mediu. Este singura universitate publică spaniolă care deține acreditare EMAS, sigiliul european care urmărește îmbunătățirea continuă reală în acest domeniu.

Datorită acestui angajament față de sustenabilitate, UPV a reușit să reducă consumul de energie cu o cifră echivalentă cu înregistrarea anuală a 5.293 de locuințe; reduce amprenta de carbon cu 6,69% sau asigură că toată energia electrică utilizată în instalațiile sale este de origine regenerabilă.

Locații

 • Alcoi

  Campus de Alcoy Plaza Ferrandiz y Carbonell, s/n, 03801, Alcoi

  • Gandia

   Campus de Gandia C/ Paranimf, 1, 46730, Gandia

   • Valencia

    Campus de Vera Camí de Vera,s/n, 46022, Valencia

    Programe

    Instituția oferă și:

    Întrebări