Keystone logo
Universitat de Barcelona Master în modelare computațională atomistică și la scară multiplă în fizică, chimie și biochimie
Universitat de Barcelona

Master în modelare computațională atomistică și la scară multiplă în fizică, chimie și biochimie

Barcelona, Spania

1 Years

Engleză, Spaniolă

La zi

Sep 2024

EUR 28 / per credit *

În campus

* Pe credit I 82 de euro pentru studenții care nu sunt cetățeni ai UE și care nu locuiesc în prezent în Spania I Taxe pentru anul universitar 2023-2024

Introducere

În ultimii ani au avut loc progrese enorme în proiectarea supercalculatoarelor. Creșterea puterii de calcul a deschis ușa studiului proceselor fizice și chimice de interes prin utilizarea modelelor multiscale și a tehnicilor de simulare pe calculator, în ceea ce privește dimensiunea sistemului (scara de lungime) și durata procesului (scara de timp), pe baza elementelor atomico-moleculare implicate.

Această abordare teoretică a atins un grad ridicat de fiabilitate și a devenit un instrument fundamental pentru analiza și înțelegerea structurii și proprietăților sistemelor și proceselor complexe. Pe de altă parte, cunoștințele avansate în domeniul informaticii, programarea utilizării instrumentelor de gestionare și analiza unor cantități mari de informații oferă o completare necesară a pregătirii tehnico-științifice într-un mediu de lucru și de cercetare dominat din ce în ce mai mult de aplicații informatice.

Masteratul interuniversitar în modelare computațională atomistică și la scară multiplă în fizică, chimie și biochimie are ca obiectiv principal oferirea unei pregătiri specializate în utilizarea instrumentelor computaționale pentru studierea problemelor fizice, chimice și biochimice în care structura și proprietățile materiei la scară atomică sau moleculară sunt relevante.

În acest scop, studenții care finalizează acest masterat vor dobândi cunoștințe generale și specifice ale diferitelor modele teoretice și tehnici de simulare necesare pentru a descrie un anumit sistem, în funcție de dimensiunea acestuia și de scara de timp în care are loc procesul sau proprietatea de interes.

Studenții vor fi instruiți pentru a utiliza instrumentele de programare și cunoștințele necesare pentru a aplica tehnicile de simulare pe care le-au învățat, utilizând atât pachete standard de calculatoare, cât și programând aplicațiile necesare.

Admitere

Curriculum

Rezultatul programului

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări