Keystone logo
Universitat de Barcelona Master în meteorologie
Universitat de Barcelona

Master în meteorologie

Barcelona, Spania

1 Years

Spaniolă

La zi

Sep 2024

EUR 28 / per credit *

În campus

* 27,67 euro pe credit (82 euro pentru studenții care nu sunt cetățeni ai UE și nu locuiesc în prezent în Spania). Taxe pentru anul universitar 2023-2024

Introducere

Masteratul în meteorologie se adresează absolvenților de studii universitare interesați să obțină o bază solidă în ceea ce privește aspectele generale ale acestei discipline. Ca profesie, meteorologia constituie de mulți ani un domeniu de activitate pentru numeroși profesioniști, inclusiv meteorologi și specialiști care îndeplinesc sarcini de observare, analiză și prognoză a vremii în cadrul centrelor meteorologice naționale și internaționale, precum și pentru cei care lucrează în domeniul cercetării în diferite domenii de aplicare, cum ar fi atmosfera, poluarea, hidrologia, planificarea resurselor de apă și schimbările climatice.

Masteratul se adresează în principal studenților cu un interes deosebit pentru înțelegerea atmosferei și a climei, cu o sensibilitate deosebită față de provocările pe care le implică îmbunătățirea reprezentării observațiilor, modelarea proceselor fizice care au loc în atmosferă, și înțelegerea schimbărilor climatice și proiecția acestora în funcție de diferite situații socio-economice.

Pe lângă formarea de bază în domeniul meteorologiei, masteratul oferă cunoștințe și metode legate de principiile fundamentale ale meteorologiei ca serviciu public, și anume: prevenirea dezastrelor naturale, influența meteorologiei asupra mediului și efectele acesteia asupra sectoarelor socio-economice. În plus, se pune un accent deosebit pe subiecte precum: influența condițiilor atmosferice asupra poluării și dispersiei atmosferice, utilizarea radarului meteorologic pentru a explora și detecta prezența precipitațiilor și pentru a le prezice pe termen scurt, precum și generarea de informații meteorologice pentru publicul larg.

Limbile de predare pentru acest program sunt catalana (40%), spaniola (40%), engleza (20%).

Studenți ideali

Admitere

Oportunități de carieră

Despre Școală

Întrebări