Keystone logo
Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

Introducere

Pentru engleză derulați în jos.

Universitatea din Barcelona

Universitatea din Barcelona este principala universitate publică din Catalunya, cu cel mai mare număr de studenți și cea mai largă și mai cuprinzătoare ofertă de formare. În plus, este principalul centru de cercetare universitar al statului și unul dintre cele mai importante din Europa, atât pentru numărul de programe de cercetare, cât și pentru excelența obținută în acest domeniu.

Strâns legată de istoria Barcelonei și a Cataloniei, UB combină valorile tradiției cu faptul de a fi o instituție inovatoare de excelență în domeniul didactic. Este o universitate urbană, deschisă și cosmopolită precum orașul însuși Barcelona.

Vă invităm să cunoașteți Universitatea din Barcelona!

UB, astăzi

Cunoașteți cifrele care sintetizează activitatea Universității din Barcelona: poziționarea acesteia în cele mai importante clasificări internaționale care valorizează predarea și cercetarea; premiile și distincțiile acordate comunității universitare; cei mai remarcabili foști studenți, precum și activitatea internațională și prezența UB. Află și experiența studenților universității.Universitat de Barcelona Alumnos en el Campus Afuera" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/130629_UB_edifici.jpg" alt="130629_UB_edifici.jpg" />

UB în cifre

 • 16 facultăți
 • 9 centre afiliate
 • 74 de grade
 • 157 de studii universitare de master
 • 97 cursuri de extensie universitară
 • 215 diplome de specializare / postuniversitare
 • 350 de programe de master
 • 709 cursuri de formare corporatistă și deschisă (IL3)
 • 878 proiecte de cercetare activă
 • 5.741 de publicații științifice
 • 5.696 de profesori și cercetători
 • 62.696 studenți
 • 662.774 m2 de suprafață construită
 • 16 biblioteci

Cum suntem?

Descoperiți cele mai relevante fapte din 564 de ani de istorie, modul în care Universitatea este integrată în orașul Barcelona, cele șase campusuri distribuite în oraș, departamentele, facultățile și școlile care o compun și angajamentele Universității față de societate și faceți un tur virtual al Clădirii Istorice a Universității din Barcelona.Universitat de Barcelona Campus" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/130628_Enfused-_MG_8417_DxO.jpg" alt="130628_Enfused-_MG_8417_DxO.jpg" />

cercetare

Universitatea din Barcelona este lider în cercetarea universității în statul spaniol. În funcție de numărul de publicații, UB este a doua instituție de stat după CSIC, conform celui de-al treilea raport european privind S

Liniile directoare ale politicii de cercetare sunt stabilite în prorectorii zonei de cercetare, iar managementul se realizează cu sprijinul Oficiului Managementului Cercetării (OGR), care gestionează programele de stat, Biroul Proiectelor internaționale de cercetare ( OPIR), responsabil pentru gestionarea proiectelor de cercetare finanțate de Comisia Europeană și Fundația Bosch i Gimpera (FBG), responsabilă cu relațiile cu companiile și transferul de cunoștințe. Centrele științifice și tehnologice (CCiTUB) grupează centrele UB care sprijină cercetarea atât în universitatea în sine, cât și în instituții publice sau private.

Orașul pe care îl veți găsi în jurul Universității

UB este o universitate urbană, deschisă și cosmopolită, precum orașul Barcelona, unde are distribuite diverse campusuri. Aceasta înseamnă că acționează în cadrul urban ca un mediu revitalizant și a devenit un centru de activitate culturală în sensul cel mai larg.

Universitatea își desfășoară campusurile de-a lungul cadrului urban și alimentează astfel o relație interdependentă între instituție și oraș. Această relație oferă un mediu de animație umană și culturală în anumite zone ale orașului și permite membrilor comunității universitare să se bucure de serviciile oferite atât de oraș, cât și de ai săi.

Universitatea din Barcelona

Universitatea din Barcelona, fondată în 1450, este o instituție cuprinzătoare de învățământ superior care prezintă o tradiție academică profundă, cuplată cu cunoștințe științifice de frontieră. Este situat în orașul Barcelona , unul dintre principalele huburi cosmopolite din Mediterana și într-adevăr în Europa. Cele șaisprezece centre ale Universității din Barcelona, grupate în șase campusuri principale, sunt răspândite în oraș și sunt complet integrate în viața urbană. Astfel, majoritatea sunt situate în interiorul orașului. Orașul în sine devine campusul Universității.

Fiind una dintre cele mai mari universități din Spania, Universitatea din Barcelona salută un număr mare de studenți, atât din universitățile spaniole, cât și din străinătate în fiecare an. Are peste 44.000 de studenți universitari și aproape 19.000 de studenți de masterat și postuniversitari și doctoranți. Aproape 15% dintre studenți sunt din străinătate și cu peste 122 de naționalități diferite.

Ca instituție publică, Universitatea din Barcelona, concentrată pe excelența academică , se angajează să pregătească și să pregătească prezentul și următoarea generație de cetățeni globali - profesioniști, cercetători, antreprenori, lideri - cu capacitatea de a lucra la cel mai înalt nivel oriunde în lumea În același timp, angajamentul Universității din Barcelona față de cercetare a poziționat-o pe primul loc în Spania în topul internațional; și ca una dintre cele mai prestigioase universități din lume în ceea ce privește impactul cercetării.

Universitatea din Barcelona are o vocație internațională , fiind astfel membră a rețelelor universitare de renume mondiale, inclusiv Liga Universităților Europene de Cercetare (LERU), grupul COIMBRA (CG) și coordonarea Conferinței arabo-euro pe învățământ superior (AECHE) ). Are peste 2.800 de acorduri internaționale, inclusiv acorduri cu 82 din primele 200 de universități din lume (Times Higher Education Supplement).

De ce să alegi Universitatea din Barcelona?

 • Este cea mai bine cotată universitate spaniolă din cele mai prestigioase clasamente internaționale.
 • Este printre cele mai bune 25 de universități ale lumii cu mai mult de 400 de ani de istorie.
 • Este situat în Barcelona, unul dintre cele mai bune orașe universitare din lume.
 • Oferă o gamă largă de oferte de cursuri: cursuri de licență, cursuri de master, programe de doctorat și alte cursuri și programe specifice.

O gamă largă de cursuri:

Universitatea din Barcelona oferă viitorilor studenți o gamă largă de cursuri în aproape toate domeniile de cunoștințe adaptate nevoilor lor:

73 cursuri de licență .

Adaptat la cerințele Spațiului European de Învățământ Superior (EHEA), studenții vor avea, de asemenea, opțiunea de a se înscrie pe Pathways duble și de a finaliza două programe de grad diferite în același timp.

Două cursuri de grad sunt predate în întregime în engleză (International Business și English Studies) și cinci sunt predate parțial în engleză.

· Peste 140 de cursuri oficiale de master universitare .

Aceste cursuri, inclusiv diplome interuniversitare și diplome Erasmus Mundus, oferă absolvenților fie un profesionist, fie un Pathway cercetare și le permit accesul la programe de doctorat.

Adaptate la cerințele SEE, aceste cursuri sunt distribuite în cinci ramuri ale cunoștințelor: Arte și Umanități, Educație, Științe experimentale, Sănătate și Științe sociale.

Douăzeci și patru de master sunt predate în întregime în engleză - șase dintre ele prin programul Erasmus Mundus.

· Mai mult de 400 de cursuri de masterat specifice UB și diplome postuniversitare .

Face-to-face, amestecat sau la distanță, aceste cursuri sunt concepute pentru a polona abilitățile și abilitățile absolvenților, astfel încât aceștia să se poată specializa într-un domeniu profesional și să pregătească profesioniștii care doresc să se retragă.

· 48 de programe de doctorat .

Având drept scop pregătirea avansată a studentului în tehnici de cercetare printr-un set organizat de activități educaționale și de cercetare care, înainte de pregătirea și apărarea tezei de doctorat, are ca rezultat obținerea unui titlu de doctorat. În fiecare an sunt prezentate peste 750 de teze de doctorat.

Deoarece Universitatea din Barcelona este conștientă de necesitatea completării, extinderii și actualizării cunoștințelor într-o lume în schimbare, oferă o serie de alte cursuri, precum programul Study Abroad , Școala de vară internațională a Universității din Barcelona sau cursurile de limbă spaniolă si cultura oferita de Institutul de Studii Hispanice .

Pe lângă aceste programe academice, Universitatea din Barcelona oferă studenților o gamă largă de servicii și facilități, precum serviciile de consiliere și carieră academică, peste 100.000 de metri pătrați de facilități sportive, o rețea de șaptesprezece biblioteci sau un set de săli de reședințe și alte facilități de locuință.Universitat de Barcelona Alumnos en el Campus 2" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/130631_F_EH_003_0212Alumnos.jpg" alt="130631_F_EH_003_0212Alumnos.jpg" />

Locații

 • Barcelona

  Gran Via de les Corts Catalanes,585, 08007, Barcelona

Întrebări