Keystone logo
Université Savoie Mont Blanc

Université Savoie Mont Blanc

Université Savoie Mont Blanc

Introducere

45510_Photo_2016_-USMB_red1

Bine ați venit la Universitatea Savoie Mont Blanc!

Cu 14 000 de studenți, o bogată varietate de educație multidisciplinară și 19 de laboratoare de cercetare cu o reputație internațională, Universitatea Savoie Mont Blanc este o instituție la scară umană care combină proximitatea cu teritoriile sale, asocierea cu COMUE Université Grenoble Alpes și o largă perspectivă asupra Europei și a lumii. Oferă cursuri scurte (diplome universitare de tehnologie, diplome universitare) și cursuri de lungă durată (diplome de generalist, de specialitate sau de licență profesională, diplome de master, diplome de inginerie și doctorat), atât în ​​primul nivel cât și în învățământul continuu. În cele trei stații universitare din Annecy, Le Bourget-du-Lac și Jacob-Bellecombette, oferă condiții deosebit de atractive de viață și de studiu, în inima unui mediu excepțional, între lacuri și munți. În sprijinul cercetării și educației, aspectul internațional contribuie la identitatea, atractivitatea, dinamismul și dezvoltarea generală a instituției noastre. Obiectivul Universității Savoie Mont Blanc este, pe de o parte, dezvoltarea de proiecte internaționale, calificări comune de acordare a premiilor și programe în limba engleză, iar pe de altă parte, ori de câte ori este posibil, să încurajeze mobilitatea studenților, lectorilor și cercetătorilor precum și pentru personalul administrativ. Prezentat pe 5 continente, cu 240 de acorduri bilaterale, a reușit să profite din plin de poziția sa remarcabilă la granițele Elveției și Italiei pentru a dezvolta relații puternice și speciale cu instituțiile de învățământ superior din aceste două țări.

Studenții noștri sunt sigur că găsesc în Savoie Universitatea Mont Blanc o dinamică puternică, o calitate personală în supravegherea lor, sprijin în alegerea și dezvoltarea planurilor lor personale, precum și facilitățile necesare pentru integrarea în implicarea în viața profesională. Alegerea Université Savoie Mont Blanc înseamnă o acumulare a tuturor opțiunilor posibile pentru succesul și împlinirea personală.

Campusuri de dimensiuni umane

Situată între Grenoble și Lyon, aproape de frontierele elvețiene și italiene, Universitatea Savoie Mont Blanc este o instituție multidisciplinară de învățământ superior finanțată de stat, recunoscută la nivel regional, național și internațional. 14000 de studenți în total în campusurile Jacob-Bellecom, mai bine, Annecy-le-Vieux și Le Bourget-du-Lac, studiind 200 de cursuri propuse.

Cercetare pentru o calitate recunoscută

Cele 19 laboratoare au legături strânse cu institutele naționale de cercetare (CNRS, INRA, CERN, CEA, IRSTEA). Ele se disting în special de organizație în axe tematice interdisciplinare: studii de munte, energie solară, fizică și mecatronică. Calitatea acestui mediu științific este sporită și de proximitatea CERN-ului de la Geneva, cel mai mare accelerator de particule din lume, și de clusterul de cercetare în domeniul nanotehnologiilor din Grenoble.

O dimensiune internațională

Clasat printre cele mai bune universități franceze pentru relațiile sale internaționale, Universitatea Savoie Mont Blanc se află pe primul loc în rețelele majore de schimb valutar.

Locații

 • Annecy

  Université Savoie Mont Blanc/Polytech Annecy-Chambéry 5 Chemin de Bellevue Annecy-le-Vieux, 74940, Annecy

 • Argonay

  Université Savoie Mont Blanc Annecy Campus 5 chemin de Bellevue, 74940, Argonay

  • Le Bourget-du-Lac

   Domaine Universitaire "Chartreuse" Building Le Bourget-du-Lac, 73376, Le Bourget-du-Lac

   Întrebări