Keystone logo
Université de Lorraine Master în Biologie și Ecologie pentru Agronomia și Mediul Pădurilor – urmăriți Pădurile și mediile lor (FEN)
Université de Lorraine

Master în Biologie și Ecologie pentru Agronomia și Mediul Pădurilor – urmăriți Pădurile și mediile lor (FEN)

Nancy, Franţa

4 Semesters

Engleză

La zi

31 May 2024

Sep 2024

EUR 480 / per credit *

În campus

* inclusiv acoperirea asigurărilor sociale. Taxa de inscriere: 243 €

Aplicațiile pentru anul I de master sunt închise. Aplicațiile pentru al 2-lea an sunt deschise Aplicațiile sunt acum închise. Termenele limită pentru 2024-25 vor fi comunicate într-o etapă ulterioară.

Introducere

Un master internațional în anul 2 Nancy, Franța

Descifrați funcționarea și dinamica ecosistemelor forestiere temperate și dezvoltați instrumente cantitative pentru managementul durabil al acestora în contextul schimbărilor globale de mediu.

Programul de masterat comun al Université de Lorraine și AgroParisTech

Vrei să studiezi în străinătate în Europa? Vino la Nancy!

 • O zonă urbană de 400 000 de locuitori și 50 000 de studenți ( Université de Lorraine și 10 școli de inginerie).
 • Acces ușor din Paris cu TGV (tren de mare viteză) și aproape de Germania, Belgia și Luxemburg.
 • Nancy are o istorie arhitecturală grozavă (parte a Patrimoniului Mondial UNESCO), inclusiv perioada Art Nouveau și este înconjurată de păduri și dealuri ideale pentru activități recreative.
 • Multe evenimente culturale și de divertisment pe tot parcursul anului (de exemplu, festivalul de jazz NJP, târgul de carte le Livre sur la Place).

Susține departamentele de cercetare

 • Silva, UL-INRAE-AgroParisTech
 • Bureau d'Economie Théorique et Appliquée, INRAE-CNRSAgroParisTech-UL-UniStra
 • Biogéochimie des Ecosystèmes Forestiers, INRAE
 • Laboratoire d'Inventaire Forestier, IGN

Parteneriate europene/internaționale

 • Université de Lorraine, AgroParisTech și INRAE sunt membri ai rețelei forestiere NFZ (Nancy–Freiburg– Zürich) pentru învățământul superior și cercetare (www.nfzforestnet.eu).
 • AgroParisTech aparține consorțiului Erasmus Mundus MSc European Forestry și oferă principalele păduri și mediul lor ca suport educațional pentru anul 2 (http://www.uef.fi/en/web/mdpeuropeanforestry).
 • INRAE și AgroParisTech sunt membri ai Institutului Forestier European (EFI).
 • Oportunitățile de rețea internațională apar în continuare din colaborările internaționale de cercetare la Université de Lorraine , AgroParisTech și INRAE.

Concept și obiective

Acest MSc major (M2) oferă o perspectivă largă și o pregătire aprofundată privind funcționarea și dinamica pădurilor europene, oferind o bază pentru a aborda provocările care decurg din constrângerile de mediu și managementul pădurilor.

Obiectivul este pregătirea pentru 1) cariere profesionale în cercetare-dezvoltare sau posturi de expert în diagnoza de mediu și managementul ecosistemelor forestiere în instituții private/publice naționale/internaționale, 2) cariere științifice în instituții de cercetare care desfășoară programe de ecologie și management forestier.

 • O sesiune introductivă oferă o privire de ansamblu asupra pădurilor europene și a problemelor majore legate de gestionarea acestora.
 • Nucleul majorului oferă cunoștințe fundamentale și aplicate cu privire la funcționarea și dinamica ecosistemelor și comunităților forestiere, inclusiv fiziologia copacilor, biogeochimia și ecologie.
 • O sesiune „instrumente și metode” oferă cunoștințe și instruire cu privire la principalele instrumente cantitative utilizate în diagnosticarea ecosistemelor și analiza experimentelor, inclusiv GIS, statistici și modelare.

Cadrul instituțional și legătura cu cercetarea

Programul de master oferă o abordare bazată pe cercetare pentru înțelegerea și gestionarea ecosistemelor forestiere. Personalul didactic include peste 30 de profesori și oameni de știință seniori din 9 laboratoare de cercetare de la Université de Lorraine (UL), AgroParisTech și Institut National de Recherche Agronomique (INRAE, www.nancy.INRAE.fr).

Pe lângă echilibrul dintre cunoștințele fundamentale și cele practice, practicienii din organizațiile implicate în managementul pădurilor și cercetare și dezvoltare vor oferi, de asemenea, o conexiune cu problemele legate de managementul pădurilor și vor asigura atât o educație profesională, cât și academică.

Admitere

Curriculum

Despre Școală

Întrebări