Keystone logo
© TH OWL Marketing
Universität Hamburg

Universität Hamburg

Universität Hamburg

Introducere

Universitatea Universität Hamburg este cea mai mare instituție de cercetare și educație din nordul Germaniei. Fiind una dintre cele mai mari universități din țară, oferim o gamă diversă de programe de studii și oportunități excelente de cercetare. Universitatea se mândrește cu numeroase proiecte interdisciplinare într-o gamă largă de domenii și cu o rețea extinsă de parteneri de instituții de învățământ superior și de cercetare regionale, naționale și internaționale de top. Sustainable Science and Scholarship Universität Hamburg este dedicată durabilității.

Toate facultățile noastre au făcut pași mari spre sustenabilitate atât în cercetare, cât și în predare.

cercetare excelentă

Ca parte a strategiei de excelență a guvernelor federale și de stat, Universität Hamburg a primit grupuri de excelență pentru 4 domenii de cercetare de bază: Advanced Imaging of Matter (fotoni și nanoștiințe), Climate, Climatic Change, and Society (CLICCS) (cercetare climatică). ), Înțelegerea artefactelor scrise (cercetare de manuscrise) și Universul cuantic (matematică, fizica particulelor, astrofizică și cosmologie).

Un domeniu de cercetare de bază la fel de important este Cercetarea infecțiilor, în care cercetătorii investighează structura, dinamica și mecanismele proceselor de infecție pentru a promova dezvoltarea de noi metode de tratament și terapii.

Universitatea excelentă

În plus, alături de 10 universități și 1 alianță universitară, Universität Hamburg a fost numită Universitatea de Excelență și a fost considerată o „universitare emblematică”.

Varietate remarcabilă: programe de 180 de grade

Universität Hamburg oferă mai mult de 180 de programe de grade în cadrul celor opt facultăți:

Universität Hamburg găzduiește, de asemenea, mai multe muzee și colecții, cum ar fi Herbarium Hamburgense, Muzeul Geologic-Paleontologic, Grădina Loki Schmidt și Observatorul din Hamburg.

Istorie

Universität Hamburg a fost fondată în 1919 de cetățeni locali. Printre personaje fondatoare importante se numără senatorul Werner von Melle și comerciantul Edmund Siemers. Laureați ai Premiului Nobel, precum fizicienii Otto Stern, Wolfgang Pauli și Isidor Rabi, au predat și au cercetat la Universitate. Aici au lucrat și mulți alți savanți distinși, precum Ernst Cassirer, Erwin Panofsky, Aby Warburg, William Stern, Agathe Lasch, Magdalene Schoch, Emil Artin, Ralf Dahrendorf și Carl Friedrich von Weizsäcker.

Statistică

Numarul studentilor

 • 42.819 studenți înscriși în semestrul de iarnă 2022/2023 (inclusiv doctoranzi și studenți aflați în concediu universitar)
  • aproximativ 24.365 sau 57% sunt femei
  • aproximativ 5.998 sau 14% sunt studenți internaționali
  • incl. studenți în concediu universitar: 352
  • 5.898 de doctoranzi înscriși în semestrul de iarnă 2022/2023

  Caracteristici Campus

  Universität Hamburg este formată din multe departamente răspândite în tot orașul. Campusul, situat între cartierele Grindel și Rotherbaum, are o importanță deosebită. Datorită numărului mare de clădiri, poate fi dificil să-ți găsești drumul, mai ales dacă ești un nou venit; pentru a vă asigura că nu vă pierdeți în drum spre curs, consultați compilația noastră de informații și sfaturi despre campus, inclusiv Campus Navigator.

  Ce definește Universitatea Hamburg?

  Viața universitară nu se învârte doar în jurul studiului; viața de student înseamnă și întâlnirea cu oameni și distracția . Campusul nostru este locul perfect pentru maturizare și dezvoltare.

  Viața din campus merge în ritmul tobei sale. Veți găsi întotdeauna timp între cursuri pentru a trece la sala de mese sau cafenea preferată. Vă puteți răsfăța interesele muzicale în corul și orchestra Universității. Grupurile de teatru studenți și peste 100 de grupuri sportive diferite sunt mereu dornice să urmeze noi membri.

  Activismul politic și angajamentul social formează, de asemenea, o parte importantă a vieții studențești. Există o mulțime de grupuri studențești în care să vă alăturați dacă doriți să vă implicați în politica studenților sau să susțineți o cauză bună.

  Campusul Universität Hamburg adăpostește o comunitate plină de viață, cu opinii, medii culturale și interese foarte diverse - merită să se amestece!

  Bucurați-vă de viața din campus la Universität Hamburg!

   Admitere

   Documentele de aplicare

   Când aplicați pentru un program de licență sau de examen de stat, nu trebuie să depuneți documente pe hârtie la Universität Hamburg. Documentele pe hârtie care sunt trimise la centrul campusului vor fi eliminate. Dacă cererea dvs. necesită o revizuire a documentelor, vi se va solicita să le încărcați în formularul de cerere online. Dacă vă puteți trimite cererea fără să o încărcați, cererea dvs. nu necesită documente!

   Cerințe pentru studenții din primul an

   • Eligibilitate pentru intrarea în învățământul superior
   • Cunoașterea limbilor străine
   • Cerințe suplimentare de admitere specifice programului

   Cerinte pentru viza

   Pentru a intra în Republica Federală Germania, aveți nevoie de o viză de intrare. Asigurați-vă că solicitați această viză în timp util la misiunea diplomatică germană din țara dumneavoastră de origine.

   Cetățenii UE și resortisanții anumitor țări nu au nevoie de viză pentru a intra în Germania (de exemplu, Australia, Islanda, Israel, Japonia, Canada, Liechtenstein, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Norvegia, Elveția și Statele Unite).

   • Consultați lista țărilor pentru care există/nu există obligație de viză pe pagina web multilingvă a Ministerului Federal de Externe. Această pagină conține și informații despre aplicarea pentru o viză.
   • Pentru informații speciale, consultați pagina web a misiunii diplomatice care răspunde de dumneavoastră.
   • Rețineți că viza Schengen de 3 luni (viză de turist, viză de vizitator, viză de afaceri, viza de a urma un curs de limbă fără intenția de a urma studii universitare) nu poate fi transformată într-un permis de ședere în scopul studiilor universitare în Germania. În acest caz, trebuie să părăsiți Germania și să reintrați cu o viză specială de student eliberată de misiunea diplomatică responsabilă.

   Informații despre viză pentru solicitanții internaționali

   Universität Hamburg vă recomandă să aplicați pentru o viză de solicitant universitar imediat după ce primiți confirmarea statutului dvs. de solicitant. Astfel poți intra în Germania la timp pentru începerea studiilor.

   Ce viză pot folosi solicitanții de universitate pentru a intra în Germania?

   În calitate de solicitant, puteți aplica fie pentru viza de solicitant universitar, fie pentru o viză de student pentru a intra în Germania. Pentru a aplica pentru o viză de student, va trebui să furnizați dovada că vi s-a oferit un loc universitar (adică, scrisoarea dvs. de acceptare). Puteți solicita o viză de solicitant de universitate dacă ați aplicat la Universität Hamburg și ați primit confirmarea cererii dvs.

   Informații despre viză pentru schimburi internaționale și studenți în vizită

   De regulă, trebuie să solicitați o viză pentru a intra în Germania de îndată ce primiți confirmarea scrisă a studiilor de la Universität Hamburg (invitație, scrisoare de confirmare).

   Important: Dacă este posibil, solicitați o viză pentru întreaga durată prevăzută a șederii dumneavoastră în Germania. Acest lucru este posibil dacă doriți să rămâneți în Germania pentru maximum 12 luni. Viza ta va fi valabilă pe toată durata șederii și poți evita să plătești pentru un permis de ședere în Hamburg.

   Burse și finanțare

   Universität Hamburg acordă burse pentru a promova educația și dezvoltarea profesională, în special pentru studenți, cercetători doctoranzi și cercetători postdoctorali. Biroul Central de Burse consiliază furnizorii de burse cu privire la procedurile de acordare conform directivei Universității și oferă suport administrativ.

   Clasamente

   Universität Hamburg printre primele 10 universități germane de top

   • În cea de-a douăzecea ediție a QS World University Rankings 2024, Universität Hamburg s-a clasat pe locul 10 la nivel național și pe locul 205 la nivel internațional. Evaluarea a acoperit 1.500 de instituții științifice din întreaga lume, inclusiv 50 din Germania.
   • Universität Hamburg s-a clasat pe locul 101 la nivel internațional pentru rețeaua sa de cercetare și pe locul 7 în Germania.
   • Universität Hamburg sa îmbunătățit semnificativ la categoria „Reputația angajatorului”, de la 465 la 340. Pentru aceasta, a fost evaluată reputația absolvenților Universität Hamburg în sectorul corporativ.
   • QS World University Rankings sunt publicate anual și, alături de Ranking și Shanghai Ranking, sunt una dintre cele mai mari 3 evaluări internaționale în clasamentul învățământului superior.

   Mărturii studențești

   Locații

   • Hamburg

    Mittelweg, 177, 20148, Hamburg

    Întrebări