Keystone logo
Università Iuav di Venezia

Università Iuav di Venezia

Università Iuav di Venezia

Introducere

Universitatea Iuav din Veneția a fost înființată în 1926 ca una dintre primele școli de arhitectură din Italia. Până în prezent, își păstrează încă statutul unic. Este o universitate cu tematică de proiectare axată pe predare, cercetare și practică în proiectarea spațiilor de viață și a mediilor (clădiri, orașe, peisaje și teritoriu) și în proiectarea obiectelor de zi cu zi, modă și grafică. Are o tradiție mai recentă, dar bine stabilită, în predarea, cercetarea și practica artelor vizuale, teatrului și artelor spectacolului și a evenimentelor multimedia.

Programele, cursurile și activitățile de învățare și atelier sunt organizate în 4 diplome de licență și 6 masterate care acoperă domeniile arhitecturii, designului, modei, artelor vizuale, planificării urbane și regionale și teatrului . În 2019 a fost activat un nou program de masterat în arhitectură, predat integral în limba engleză.

În plus, Iuav oferă cursuri avansate de specializare și 9 doctorate .

O tehnică de învățare unică pentru Iuav este atelierul , care este menit să ofere atât oportunități de învățare, cât și experiență de lucru sub supravegherea directă a profesioniștilor și a profesorilor de profil.

Iuav a încheiat acorduri cu importante instituții culturale italiene și străine, muzee și universități precum La Biennale di Venezia, Teatro La Fenice, Palazzo Grassi, Musei Civici Veneziani, Triennale di Milano, Parsons School of Design, MIT, IIT, CCA și Universitatea Tongji. Studenții Iuav sunt implicați în mod regulat în toate aceste instituții. Iuav se angajează să investească în cercetare și dezvoltare pe probleme legate de oraș, teritoriu și mediu, peisaj, infrastructuri și mobilitate, protecție și conservare a mediului, proiectare durabilă, istoria arhitecturii, noi frontiere ale designului și arte.

Iuav are laboratoare extrem de echipate, gestionate de specialiști și experți. Biblioteca universității găzduiește o colecție largă și rară de cărți, baze de date și reviste. Biblioteca este una dintre cele mai importante biblioteci din Europa în domeniul arhitecturii, planificării urbane și teatrelor.

Aproximativ 4.200 de studenți frecventează Universitatea Iuav. Admiterea atât la programele postuniversitare, cât și la cele universitare este limitată - o cerință esențială pentru menținerea unor standarde de predare ridicate. Programele de schimb internațional sunt disponibile în prezent în parteneriate cu 200 de universități europene . Acestea încurajează mobilitatea studenților și a personalului pentru a sensibiliza cetățenia europeană comună, a face schimb de bune practici și a face schimb de cercetări. Iuav a stabilit, de asemenea, cooperare și schimburi cu 70 de instituții și universități din afara UE și a încheiat peste 30 de acorduri pentru a spori mobilitatea studenților.

A studia la Iuav înseamnă să fii deschis la ceea ce se întâmplă cu adevărat în lume și să înveți și să lucrezi cu personalități remarcabile în domeniile arhitecturii, planificării urbane și regionale, designului și artelor vizuale și spectacolului. Iuav a fost fondat de arhitecți de renume internațional precum Carlo Scarpa, Giuseppe Samonà, Manfredo Tafuri, Aldo Rossi, Giovanni Astengo și Giancarlo De Carlo. Gino Valle, Michele De Lucchi, Nanda Vigo și Egle Renata Trincanato au făcut istoria școlii noastre. Savanți și profesioniști notabili precum Le Corbusier, Louis Kahn, Frank Lloyd Wright și, mai recent, Alejandro Aravena, Judith Clark, Richard Serra, au fost găzduiți ca profesori în vizită la Iuav și ne-au învățat și tutelat studenții de-a lungul anilor.

Relatii Internationale

De la înființare, Università Iuav di Venezia a dezvoltat activitățile academice internaționale cu scopul de a îmbunătăți calitatea programelor sale educaționale. A făcut acest lucru adaptându-se la principiile cadrelor universitare și cercetării libere și circulației libere a cunoștințelor, conștient de rolul social pe care îl dețin învățământul universitar și cercetarea științifică.

Iuav preia și promovează caracterul internațional al programelor sale academice, având în vedere calitatea sa de membru al Spațiului european de învățământ superior.

Dezvoltă rețele internaționale, activând programe de studiu în colaborare cu universități din alte țări, care permit îmbogățirea curriculei, schimbul de studenți și utilizarea limbilor străine. Toate acestea pentru a încuraja, de asemenea, relațiile cu instituțiile publice și private naționale și internaționale, prezentând studenților și absolvenților Iuav la un nivel internațional de orientare profesională.

Pentru a urmări aceste principii, Università Iuav di Venezia dezvoltă în mod constant protocoale de înțelegere și implementare a convențiilor de formare și cooperare cu universități și instituții din Europa și din restul lumii, permițând schimburi de profesori și studenți.

De fapt, universitatea deține despre:

 • 200 de parteneriate cu instituții europene
 • 70 de parteneriate cu instituții non-europene

Acestea sunt motivele satisfacției studenților Iuav: o gamă largă de universități partenere în care să experimenteze mobilitatea internațională.

Fiecare an universitar prezintă aproximativ 350 de programe de schimb de intrare și ieșire.

De asemenea, studenților li se oferă posibilitatea de a studia și de a participa la stagiu în străinătate, cu sprijinul programului de burse Erasmus + .

Există, de asemenea, multe oportunități de mobilitate scurtă (ateliere internaționale), cu participarea studenților și a profesioniștilor străini.

Iuav oferă, de asemenea, mai multe programe de dublu grad : prin studii (2/3 semestre) într-o universitate parteneră, studenții au șansa de a acorda o diplomă dublă (una de la Iuav și cealaltă de la partener).

Partenerii cu grad dublu sunt:

 • École Nationale d'Architecture Paris Val de Seine
 • Pontificia Universidad Catolica de Chile, Chile
 • Universidad de Chile, Chile
 • Université de Reims-Champagne Ardenne, Franța
 • Universidad Diego Portales, Chile
 • Universitatea primară, Chile
 • Universitatea Tongji - Colegiul de Arhitectură și Planificare Urbană, PR China

Locații

 • Venice

  Santa Croce,191, 30135, Venice

  Întrebări