Keystone logo
Università degli Studi di Udine

Università degli Studi di Udine

Università degli Studi di Udine

Introducere

UNIUD este o tânără universitate dinamică a cărei misiune este de a promova învățământul superior prin transmiterea de cunoștințe și generarea de idei noi la marginea societății. Cheia succesului său atât la nivel național, cât și internațional este calitatea și entuziasmul tuturor componentelor sale

Universitatea are în prezent următoarele programe de licență în: agricultură, economie, inginerie, drept, limbi moderne, comunicare și instruire, științe umane, medicină și chirurgie și matematică, informatică și multimedia.

Universitatea este implicată activ în proiecte de schimb de studenți și personal cu universități din UE și este angajată în prezent în strânsă colaborare cu mai multe universități din Europa de Est și din alte țări din afara UE. Mai mult, Universitatea participă la numeroase proiecte de cercetare la nivel național și internațional. Numărul actual de studenți înscriși la Universitate este de aprox. 17.000.

Situată geografic în centrul Uniunii Europene, Universitatea din Udine joacă un rol activ într-o rețea strânsă de relații, angajată să împărtășească cunoștințele și ideile sale. De la înființare, Universitatea din Udine a urmărit politica de internaționalizare, menită să pregătească studenții și să stabilească relații și parteneriate cu universități și instituții din Europa și din restul lumii.

Universitatea Udine colaborează nu numai în Europa, ci și în întreaga lume și are legături de lungă durată cu America, Canada, Australia, India și China.

De ce UNIUD

UNIUD este o tânără universitate dinamică a cărei misiune, de la înființarea sa în 1978, a fost aceea de a promova învățământul superior prin transmiterea de cunoștințe și generarea de idei noi la marginea societății. Cheia succesului său atât la nivel național, cât și internațional este calitatea și entuziasmul tuturor componentelor sale.

Apreciem Merit

În fiecare an, cei mai buni absolvenți ai universității primesc burse care includ reduceri de școlarizare pentru înscrierea la cursuri de masterat și facilitarea programelor de plasare a locurilor de muncă.

Suntem conștienți

UNIUD oferă diverse servicii pentru a asigura bunăstarea studenților săi, astfel încât să îi ajute pe cei care au probleme de adaptare la viața universitară sau pe cei care întâmpină dificultăți în timpul studiilor. Serviciile cuprind laboratoare gratuite pentru gestionarea anxietății, metode de studiu, abilități eficiente de comunicare, atenție, meditație, rezolvarea problemelor și luarea deciziilor („Proiectul Agiatamente”).

Noi avem grijă de Tine

Atenția pe care o acordăm studenților este o adevărată valoare adăugată: fiecare curs are un tutor care poate ajuta și avea grijă de studenți.

Ne gândim la Tine

Datorită calității cursurilor noastre și a legăturii acestora cu nevoile firmelor și teritoriului, absolvenții UNIUD ar putea găsi cu ușurință un loc de muncă (77,5% dintre absolvenți la un an după absolvire). Mai mult, serviciul nostru Centru de carieră organizează târguri de locuri de muncă și îi consiliază pe absolvenți cu privire la oportunitățile de angajare.

119239_pexels-photo-1438084.jpeg

Învățarea în inima Europei

Universitatea Udine, situată în Udine, un oraș din regiunea Friuli Venezia Giulia, nord-estul Italiei, se află chiar în inima Europei și este un loc de întâlnire a diferitelor lumi și culturi. UNIUD și Udine au o atmosferă relaxată prietenoasă studenților și sunt la îndemână cu multe locuri de interes din Italia, Europa și nu numai. La câțiva kilometri distanță se află Aquileia, un vechi oraș roman fondat în 181 î.Hr., cu bogate descoperiri arheologice, unde studenții și profesorii de la Universitate merg adesea la săpături. Cividale del Friuli este unul dintre cele mai importante site-uri Longobard din lume, iar San Daniele del Friuli este cunoscut pentru sunca de calitate. Palmanova este o bijuterie în formă de stea și există numeroase castele medievale în dealurile Friuli.

Spații de viață

În centrul experienței universitare, veți găsi cazare excelentă, facilități, asistență pentru studenți și viață socială. Campurile sunt toate spațioase, cu o mulțime de grădini și zone verzi.

Bibliotecile sunt bine echipate, astfel încât să puteți sta și să studiați în liniște. Există cazare la primăriile studenților sau, dacă preferați, puteți închiria un apartament în oraș. Puteți socializa cu colegii studenți la aparatele de cafea sau în cantine.

Laboratoare, profesori și cursuri de învățare electronică

La UNIUD veți găsi un personal format din profesori dedicați, cu experiență și inspirație, care vă vor provoca să faceți tot posibilul. Veți lucra cu cercetători entuziaști și lectori la prelegeri, seminarii și tutoriale și veți găsi, de asemenea, timp pentru studiu independent. Toți studenții sunt alocați un tutore personal, care îi va ajuta să rezolve orice probleme întâmpinate. Există o mare varietate de laboratoare disponibile pentru dvs.: laboratoare de știință de ultimă generație, laboratoare lingvistice și camerele sale.

Toate cursurile ar putea fi urmate în clasă sau prin modalitatea de e-learning, în funcție de nevoile elevilor. Acest lucru încurajează învățarea cross-multimedia și îmbunătățește atingerea obiectivelor didactice.

Informatii generale

Studenții străini din afara UE trebuie să depună cererea de preînscriere la ambasada sau consulatul italian din țara lor de reședință. La finalizarea procedurii de preînscriere, se va elibera o viză în scop de studiu pentru a intra în Italia. Cerințele de acces la cursurile de licență și master sunt obligatorii pentru toți studenții cu o calificare străină, indiferent de naționalitatea lor, indiferent dacă este eliberat de o țară din UE sau din afara UE.

Asigurare de sanatate

Cetățenii UE ar trebui să solicite Cardul European de Sănătate (TEAM) în țara lor de origine. Cetățenii din afara UE trebuie să încheie o asigurare de sănătate privată pentru a-și acoperi întreaga ședere în Italia.

carcasă

Informații și sfaturi despre locuințe sunt disponibile pe următorul site web: www.uniud.it/en/uniud-international și la următorul grup de Facebook: Cerco & Offro Casa- Università degli Studi di Udine .

Campusuri și facilități universitare

Universitatea din Udine este situată în centrul istoric al orașului Udine și are 3 campusuri în regiunea Friuli Venezia Giulia (Gorizia, Pordenone și Gemona del Friuli).

Fiecare campus are propriile sale biblioteci, laboratoare, facilități de calcul și cantine.

Servicii de asistență pentru studenți

La Uniud ai putea găsi tot sprijinul de care ai nevoie. Există IT, limbi, servicii de îndrumare și așa mai departe. De asemenea, puteți găsi asociații de studenți, puteți obține reduceri în magazinele convenite sau în mijloacele de transport în comun și puteți utiliza serviciul de partajare a bicicletelor din oraș.

Locații

 • Udine

  via Palladio 8, 33100, Udine

 • Pordenone

  Via Prasecco 3/a, 33170, Pordenone

  • Gorizia

   Via Diaz, 5, 34170, Gorizia

   • Gemona del Friuli

    p.le D. Simonetti, 2, 33013, Gemona del Friuli

    Întrebări