Master în Sisteme Alimentare Durabile (Programul European de Dublă Licență)
Cremona, Italia
DURATA
2 Years
LIMBI
Engleză
RITM
La zi
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE
07 May 2025
CEA MAI DEVREME DATĂ DE ÎNCEPERE
Sep 2025
TAXE DE ȘCOLARIZARE
Solicitați taxe de școlarizare
FORMAT DE STUDIU
În campus
Introducere
Cu o bază solidă în producția alimentară durabilă și un profil internațional, absolvenții acestui program se bucură de o gamă largă de oportunități de carieră la nivel global și sunt bine plasați pentru a obține poziții manageriale în IMM-uri din industria alimentară, în domenii precum:
- Lanț de aprovizionare
- Calitate și siguranță
- Productie si Procese
- Dezvoltarea durabilă
- Inovarea sistemului alimentar
Admitere
Burse și finanțare
Rezidenți non-europeni
Candidații pot solicita „ Bursa internațională UCSC ” în timp ce completează cererea online. Bursa internațională UCSC este o reducere anuală a taxei de școlarizare promovată de Università Cattolica pentru a favoriza accesul studenților internaționali la programe de studii. Reducerea acoperă aproximativ 33% din costul total.
Solicitanții sunt informați cu privire la premiu prin e-mail atunci când primesc o ofertă de admitere.
Pentru anul universitar 2024/25, taxa de școlarizare și taxa universitară aplicabile studenților care primesc Bursa Internațională UCSC este de 5.600 EUR.
Această bursă se prelungește automat de la an la an pe durata normală a programului de studii. Candidații de succes trebuie să mențină statutul de înscriere cu normă întreagă pentru a-și termina studiile la timp. În cazul în care candidatul nu poate absolvi la data estimată, toate costurile suplimentare vor fi pe cheltuiala studentului.
În cazul în care studenții primesc alte forme de ajutor financiar (burse și cazare oferite de EDUCatt), Bursa Internațională UCSC nu va fi acordată.
Curriculum
Semester 1 Cremona, Italy Università Cattolica
- Seminar pe probleme teologice
- Microbiologia alimentelor pentru producția de alimente
- Biochimia alimentelor
- Food Supply Chain Management
- Impactul economic al reglementării agricole și alimentare
- Amprenta alimentară: impactul asupra mediului al lanțului agroalimentar
- Introduction to the Sustainability of the Food System
Semester 2 Cremona, Italy Università Cattolica
- Food Technology and Plants
- Food Quality Assurance and International Certifications
- Digital Data Processing
- Law and Regulation in Food Value Chains
- Analiza și managementul riscurilor alimentare
Semester 3 Lyon, France ISARA
This is a comprehensive applied semester enabling students to incorporate transversal and soft skills. They will include group work in strong cooperation with partner industries.
The semester is made of three parts:
- Antreprenoriat și dezvoltare durabilă în industriile alimentare
- Prelucrarea alimentelor și inovația managerială
- Proiect de bază
Semester 4
The Master’s thesis that will be discussed at ISARA, is to be carried out under the supervision of either ISARA or Università Cattolica and can also be conducted along with an internship in a food organization or food company.
The thesis is composed of:
- A written component (70% of the final grade)
- An oral examination (Viva) of the duration of 1 hour (30% of the final grade)
Rezultatul programului
Diplomă acordată: Laurea Magistrale în: Prelucrarea alimentelor, inovație și tradiție (Eliberată de Università Cattolica) | Master în Sisteme Alimentare Durabile (Emis de Isara Lyon)
Taxa de școlarizare a programului
Oportunități de carieră
Cu o bază solidă în producția alimentară durabilă și un profil internațional, absolvenții acestui program se bucură de o gamă largă de oportunități de carieră la nivel global și sunt bine plasați pentru a obține poziții manageriale în IMM-urile din industria alimentară, în domenii precum:
- Supply Chain
- Quality and Safety
- Productie si Procese
- Sustainable Development
- Inovarea sistemului alimentar