Keystone logo
Università Cattolica del Sacro Cuore

Università Cattolica del Sacro Cuore

Università Cattolica del Sacro Cuore

Introducere

Studenții și absolvenții Università Cattolica se simt norocoși să facă parte din cea mai mare universitate privată din Europa. Se caracterizează printr-un angajament puternic de a oferi servicii dedicate studenților și prin calitatea academică recunoscută.

A studia la Cattolica înseamnă a studia într-un context internațional, cu peste 160 de naționalități diferite în cele patru campusuri ale noastre, dar italiană la inimă.

Ceea ce distinge cu adevărat Universitatea noastră este diversitatea campusului și posibilitățile nesfârșite, facilitând crearea de rețele și oportunități de carieră bazate pe locația celor cinci campusuri din Milano, Brescia, Piacenza, Cremona și Roma.

Milano este capitala digitală a start-up-urilor în care este garantată o adevărată experiență de student în viața de oraș; Brescia este centrul de inovare al universității, datorită laboratoarelor sale de ultimă generație care predau cele mai recente tendințe și contribuții profesionale; campusul Piacenza este scufundat în Food Valley, bucurându-se de legături excepțional de puternice cu companii din sectorul agroalimentar; campusul nou-nouț din Cremona este o mănăstire complet renovată din secolul al XVI-lea, situată într-o locație strategică pentru studii agrobusiness, cu laboratoare în campus și câmpuri agricole simple în apropiere.

Roma, orașul Etern, se mândrește cu celebra Școală de Medicină și Chirurgie, cu 43 de membri ai facultății enumerați printre cei mai buni oameni de știință italieni.

Università Cattolica lucrează continuu pentru dezvoltarea de programe noi și emergente: veți fi sigur că veți alege un program și un mediu de învățare care se potrivesc cel mai bine pentru dvs. și care vă vor stimula dezvoltarea abilităților și competențelor pentru a vă oferi un viitor mai luminos!

1. Cea mai mare universitate privată din Europa
Universitatea istorică cu peste 100 de ani de istorie, cea mai mare din Europa ca număr de studenți înscriși. Universitatea se caracterizează printr-un angajament puternic de a oferi servicii dedicate studenților internaționali (atipic în context național!).
O gamă completă de facilități și servicii din campus asigură că fiecare student internațional are acces la tot sprijinul, informațiile și mentoratul pe care le caută studenții internaționali. Acestea includ un centru dedicat studenților internaționali, un serviciu de locuințe, un centru de sănătate, facilități sportive și asociații studențești internaționale.

2. Predare de calitate recunoscută la nivel internațional
Universitate multidisciplinară cu 12 școli diferite, peste 40 de programe predate în limba engleză la toate nivelurile de studiu în mai multe domenii de studiu diferite. 16 dintre disciplinele noastre academice sunt enumerate în primele 300, QS Global Rankings by Subject (2022).

3. Legături excepțional de puternice cu industria
Expunere și conexiuni cu angajatori relevanți de cel mai înalt prestigiu: legături industriale cu cele mai renumite companii la nivel global, permițând oportunități de creare de rețele și de stagiu. Cu o rată excepțională de plasare a absolvenților după studii, ne situăm pe locul 1 în țară pentru Conexiuni angajator-student, QS Graduate Employability Rankings (2022).

4. Adevărata experiență internațională, dar cu inimă italiană

Studenții se cufundă într-o experiență italiană autentică și într-un context internațional de clasă (mai mult de 165 de naționalități reprezentate!).
Campusurile sunt amplasate strategic pentru a asigura cunoașterea celor mai actualizate tendințe și contribuții profesionale în materia de studii aleasă, cu acces mai ușor la companii pentru stagii și vizite pe teren.
Cele 5 campusuri ale noastre se află în destinații uimitoare precum Milano, Roma, Brescia, Cremona și Piacenza.

Caracteristici Campus

  Admitere

  Cerințe generale de intrare

  Cerințele de intrare se bazează pe cele mai recente linii directoare de admitere publicate de Ministerul italian al Educației și se aplică tuturor studenților cu calificări străine, indiferent de naționalitatea lor, atât pentru calificările acordate în țările Uniunii Europene (UE), cât și în afara UE.

  1. Candidații eligibili trebuie să dețină o diplomă de liceu.
  2. Accesul la programele de ciclul al doilea este posibil dacă diploma de licență manifestă toate următoarele caracteristici:
   • Este o calificare oficială de primul ciclu a sistemului de învățământ superior străin relevant,
   • Este o calificare eliberată de o instituție de învățământ superior acreditată sau recunoscută în mod regulat în țara emitentă. Dacă ați studiat într-o țară terță, instituția în care s-au situat studiile dvs. trebuie să fie acreditată sau recunoscută în țara în care își desfășoară activitatea,
   • Este o calificare care permite intrarea la un program de ciclu al doilea comparabil în sistemul de învățământ superior străin relevant;
  3. Este o calificare care prezintă elemente corespunzătoare calificării italiene necesare pentru intrarea la o Laurea Magistrale, cum ar fi natura academică, elementele de cercetare, durata programului și totalul ECTS (min. trei ani și 180 ECTS), totalul de ani de școlarizare (de obicei sunt necesari 15 ani).
  4. Diploma de licență trebuie obținută înainte de 31 iulie 2022.

  Adecvarea diplomei academice pentru admiterea la Laurea Magistrale se stabilește de către universitatea care primește cererea. Fiecare universitate își stabilește criteriile și reglementările (inclusiv documentația necesară) pentru admiterea și înscrierea într-un program de studii.

  Admiterea se face pe baza evaluării documentelor universitare depuse odată cu cererea, în timp ce înscrierea este condiționată de verificarea validității calificării obținute.

  Cerințe de competență în limba engleză

  Certificate recunoscuteAdministrator de testarePunct minim necesar
  IELTS academicEvaluarea limbii engleze Cambridge6.0
  TOEFL iBTETS (cod Università Cattolica: 2605)84
  Cambridge English: First, Advanced, ProficiencyEvaluarea limbii engleze Cambridge173
  Cambridge English: Business Vantage, BusinessEvaluarea limbii engleze Cambridge173

  Locații

  • Milan

   Via Giosuè Carducci,28, 20123, Milan

   • Cremona

    Via Milano, 24, 26100, Cremona

    • Piacenza

     Via Emilia Parmense,84, 29122, Piacenza

     • Brescia

      Via Trieste,17, 25121, Brescia

      Întrebări