Master în Analiza și Prevenirea Terorismului
DURATA
1 Years
LIMBI
Spaniolă
RITM
La zi
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE
Solicitați termenul limită de aplicare
CEA MAI DEVREME DATĂ DE ÎNCEPERE
Solicitați cea mai apropiată dată de începere
TAXE DE ȘCOLARIZARE
EUR 84 / per credit *
FORMAT DE STUDIU
În campus
* Prețul pentru studenții nerezidenți din afara UE este doar aproximativ, deoarece fiecare tarif academic este diferit.
Introducere
Masterul în Analiza și Prevenirea Terorismului își propune să ofere studenților instrumentele necesare pentru o înțelegere cuprinzătoare și un studiu riguros al fenomenului complex al terorismului. Această problemă a căpătat o importanță semnificativă, mai ales după evenimentele din 11 septembrie din Statele Unite, precum și alte atacuri teroriste precum cele de la Madrid din 11 martie 2004 și Londra din 7 iulie.
Programul este conceput pentru a servi profesioniștilor din domeniul securității, permițându-le să dobândească cunoștințe de specialitate în aspectele sociopolitice ale fenomenului terorist. În plus, urmărește aprofundarea specializării și calificării profesioniștilor din Forțele și Corpurile Securității Statului, Informații și Apărare Națională, Administrația Justiției și Acțiunea Externă a Statului. În plus, Masterul este deschis profesioniștilor specializați în probleme legate de terorism în cadrul societății civile și studenților care doresc să dobândească cunoștințe de fond despre violența politică și terorism.
obiective
Planul de studii este conceput cu obiectivul de a promova însuşirea de către student a unor cunoştinţe de specialitate despre domeniul sociopolitic al fenomenului terorismului şi securităţii. Structura planului de studii urmărește îmbunătățirea capacității studentului de a organiza, planifica și analiza sursele legate de tematica cursului. Combinația de conținut teoretic și practic al diferitelor materii urmărește îmbunătățirea capacităților de dezvoltare a raționamentului critic în jurul subiectului cursului. În acest fel, se va încerca îmbunătățirea abilităților interpersonale și de lucru în grup, precum și dezvoltarea competențelor relevante pentru asimilarea și încorporarea învățării dobândite în domeniul analizei și prevenirii terorismului.
Învățăturile acestui Master sunt structurate după un design al cărui obiectiv este ca la finalul acestui grad studentul să fi dobândit cunoștințe extinse și abilități analitice în următoarele domenii:
- Istoria terorismului și originea organizațiilor teroriste, precum și dinamica lor de acțiune.
- Profilul militanților grupărilor teroriste și importanța variabilelor psihosociale în analiza terorismului.
- Caracteristicile principalelor măsuri antiteroriste adoptate de guvernele democratice și dificultățile implicate în implementarea acestora, inclusiv problemele de bază ale cooperării internaționale.
- Reforme legislative și participarea organizațiilor internaționale la lupta împotriva terorismului.
- Rolul societății civile și acțiunea colectivă a victimelor împotriva terorismului.
- Limitele constituționale existente ale legislației antiteroriste.
- Rolul Forțelor Armate în lupta împotriva terorismului, definirea principalelor amenințări teroriste la adresa securității naționale și răspunsurile la acestea.
- Proiectarea politicilor publice împotriva terorismului și compararea diferitelor modele antiteroriste.
- Diferențele dintre modelele antiteroriste care sunt concepute și aplicate în contexte democratice și nedemocratice.
- Obiectivele și funcțiile instituțiilor politice și juridice naționale și internaționale în lupta împotriva terorismului, precum și diferitele strategii împotriva acestui fenomen, dezvoltate din diverse domenii.
Curriculum
Finalizarea unui program clasic presupune, de obicei, obținerea a 60 de credite ECTS.
Masterat Durata: Un an universitar.
- 622401 Perspectivă istorică a terorismului contemporan
- 622402 Metodologia cercetării sociale și aplicarea acesteia la studiul terorismului
- 622403 Atitudini sociale față de terorism
- 622404 Infracțiuni de terorism și cooperare judiciară internațională
- 622405 Terorismul global: actori, scenarii și tendințe
- 622406 Terorism, procese politice și soluționare a conflictelor în perspectivă comparativă
- 622407 Limite constituționale ale legislației anti-terorism
- 622408 Securitate, Apărare și Luptă împotriva Terorismului
- 622409 practici externe
- 622410 Proiect final de master
Rezultatul programului
Competențe generale
- CG01: Capacitatea de a integra cunoștințe legate de fenomenul socio-politic care constituie terorismul și violența politică pentru a face față formulării judecăților bazate pe informații incomplete sau limitate.
- CG02: Să știe să comunice concluziile desprinse din analiza fenomenelor de violență politică și terorism către publicuri specializate în materie și nespecializate în aceasta într-un mod clar și lipsit de ambiguitate.
- CG03: Deține abilitățile de învățare necesare pentru a continua studiul conținutului legat de analiza și prevenirea terorismului într-un mod care va trebui să fie în mare parte auto-dirijat sau autonom.
- CG04: Capacitate de a interrelați cunoștințele din diferite domenii și de a le aplica la rezolvarea unor probleme specifice care afectează domeniul analizei și prevenirii terorismului și a fenomenelor de violență politică.
- CG05: Capacitate de a lucra în contexte cunoscute și în altele mai puțin cunoscute în chestiuni legate de domeniul violenței politice și terorismului.
- CG06: Stăpânirea dinamicii interrelaționale a sistemelor juridice și politice în contexte în care se practică violența politică și terorismul.
- CG07: Capacitatea de a evalua, identifica și controla riscurile situațiilor de conflict pentru a le preveni într-un context de învățare legat de analiza și prevenirea terorismului.
- CG08: Dobândirea unui angajament etic, formularea judecăților bazate pe reflecții asupra responsabilităților sociale și etice legate de aplicarea cunoștințelor și a evaluărilor în raport cu subiectul studiat, adică analiza și prevenirea terorismului.
- CG09: Abilitatea de a emite judecăți prin analiză critică, evaluare și sinteza de idei noi și complexe legate de studiul fenomenelor de violență politică și terorism.
- CG10: Dezvoltarea unui spirit autocritic în ceea ce privește productivitatea proprie și a echipelor umane responsabile în contextul studiului fenomenelor de violență politică și terorism.
Abilități specifice
- CE1. Gestionarea calificată a surselor politice, jurnalistice și juridice (juridice, jurisprudențială și doctrinară), ceea ce presupune stăpânirea atât a tehnicilor de căutare, cât și a organizării, înțelegerii și analizei materialelor legate de fenomenul terorist în Spania și în alte contexte.
- CE2. Stăpânirea principalelor instituții politice, sociale și juridice legate de fenomenul terorist în ansamblu și de funcționarea fiecăreia în particular.
- CE3. Să știe să folosească principiile și valorile constituționale ca instrument de lucru în interpretarea sistemului politic și a sistemului juridic și să le respecte în dezvoltarea relațiilor profesionale în domeniul terorismului.
- CE4. Dobândirea unei conștiințe critice în analiza sistemului politic și a sistemului de drept și a actorilor implicați în elaborarea politicilor publice împotriva terorismului și în aplicarea acestora.
- CE5. Deveniți conștienți de rolul jurisprudenței în sistemul nostru juridic, dintr-o perspectivă comparativ cu alte sisteme politice și juridice.
- CE6. Dezvoltarea oratoriei și dialecticii în jurul acestei dimensiuni a științelor juridice și sociale
- CE7. Capacitatea de a analiza trecutul, prezentul și viitorul actorilor și instituțiilor studiate, relaționând evoluția politicilor publice împotriva terorismului cu contextul politic și social în care acestea apar.
- CE8. Capacitatea de a situa, ca o consecință a celor de mai sus, fiecare schimbare politică și juridică în contextul său evolutiv pentru a-i interpreta adevăratul sens și a deduce efectele sale practice.
- CE9. Capacitatea de a demonstra cunoașterea și stăpânirea diferitelor politici anti-terorism într-o perspectivă comparativă, pentru a baza opțiunea pentru care este considerată cea mai eficientă și în conformitate cu Legea.
- CE10. Capacitatea de a analiza diferitele situații organizatorice care pot apărea într-o instituție sau agenție publică implicată în elaborarea și aplicarea politicilor antiteroriste, pentru a propune în orice moment acțiunile cele mai adecvate, ținând cont de acestea politice, sociale și juridice. consecințe.
- CE11. Promovarea comportamentelor și obiceiurilor care vizează implementarea pe scară largă a culturii preventive a conflictelor violente, favorizând participarea și implicarea diferiților actori politici și sociali.
- CE12. Capacitatea de a consilia agențiile de securitate și actorii responsabili pentru proiectarea, planificarea și aplicarea politicilor anti-terorism.
- CE13. Capacitatea de a diagnostica disfuncționalitățile existente într-o agenție de securitate sau în sistemul de pregătire și aplicare a politicilor antiteroriste.
- CE14. Dezvoltarea de resurse care să permită o reacție rapidă la procesele de schimbare în jurul fenomenelor teroriste de diferite tipuri și în fața potențialului de inovare teroristă.
- CE15. Capacitatea de a prevedea consecințele practice ale deciziilor adoptate de factorii de decizie politici în politicile lor publice împotriva terorismului.
- CE16. Capacitatea de a analiza și de a preveni consecințele politice, umane și juridice derivate din aplicarea terorismului într-o democrație.
- CE17. Capacitatea de a analiza procesele de radicalizare care conduc la justificarea și utilizarea violenței și terorismului.
- CE18. Dezvoltarea sensibilității față de problemele legate de problemele victimelor terorismului.
- CE19. Capacitatea de a pregăti analize prospective asupra evoluției riscurilor și amenințărilor teroriste ca urmare a analizei istoriei terorismului și originii organizațiilor teroriste, precum și a dinamicii lor de acțiune.
- CE20. Capacitatea de a interrelaziona diferite profiluri și tipologii în militantismul grupărilor teroriste, precum și între variabilele psihosociale relevante pentru analiza terorismului
- CE21. Capacitatea de a anticipa dificultățile pe care le poate genera aplicarea anumitor măsuri antiteroriste în contexte democratice
- CE22. Capacitatea de a analiza condițiile și consecințele proceselor de negociere cu actorii teroriști.
- CE23. Capacitatea de a analiza reformele legislative și implicarea organizațiilor internaționale în lupta împotriva terorismului, precum și problemele care decurg din dificultățile inerente cooperării dintre agențiile naționale și internaționale.
- CE24. Capacitatea de a identifica și analiza principalele amenințări teroriste în contextul politic național și internațional actual, precum și de a anticipa evoluția acestora.
- CE25. Capacitatea de a analiza rolul societății civile și acțiunea colectivă a victimelor împotriva terorismului.
- CE26. Limitele constituționale care există în ceea ce privește legislația antiteroristă.
- CE27. Capacitatea de a analiza implicarea Forțelor Armate în lupta împotriva terorismului.
- CE28. Capacitatea de a proiecta politici publice împotriva terorismului și de a compara diferite modele antiteroriste.
- CE29. Capacitatea de a discerne diferențele dintre modelele antiteroriste care sunt concepute și aplicate în contexte democratice și nedemocratice.
- CE30. Capacitatea de a identifica obiectivele și funcțiile instituțiilor politice și juridice naționale și internaționale în lupta împotriva terorismului, precum și diferitele strategii împotriva acestui fenomen dezvoltate din diverse domenii.