Keystone logo
National University Costa Rica

National University Costa Rica

National University Costa Rica

Introducere

UNA este precedată de Escuela Normal de Costa Rica (1914), dedicată formării cadrelor didactice, și Escuela Normal Superior (1968), al cărei angajament a fost pregătirea profesorilor de liceu. De la ambele instituții, el a moștenit nu numai infrastructura, ci și o cultură pedagogică care i-ar afecta ulterior vocația educațional-didactică și umanistă. Când a fost creată UNA, școlile normale Pérez Zeledón și Liberia au devenit secțiuni regionale ale noii universități de stat.

Referințele făcute în această perioadă la universitatea necesară care sa născut odată cu UNA sunt frecvente. Dar mai mult decât un concept, este o filozofie care a fost promulgată de primul său rector și care a marcat această instituție. „În această sarcină, ne-am preocupat atât de mult să concepem și să construim pur și simplu încă o universitate, ci să oferim țării o universitate necesară care, asumându-și un angajament eficient față de realitatea sa națională, o poate servi pentru îndeplinirea unui destin istoric cu prosperitate, dreptate și libertate ", a declarat preotul Benjamín Núñez.

Sloganul oferirii unui învățământ superior de calitate tuturor sectoarelor care alcătuiesc societatea și a unor oportunități mai mari pentru grupurile cele mai nevoiașe ale populației din Costa Rica rămâne la fel de valabil ca atunci. UNA a reușit nu numai să își consolideze imaginea de universitate necesară, cu care a fost concepută și pentru care liderii săi continuă să parieze, dar și reafirmă acest angajament prin extinderea frontierelor sale în diferite regiuni ale țării, unde prezența sa este necesară .

Locații

  • Heredia

    Heredia, Costa Rica

    Întrebări