Keystone logo
Mariano Gálvez University of Guatemala

Mariano Gálvez University of Guatemala

Mariano Gálvez University of Guatemala

Introducere

Universitatea Mariano Gálvez este o instituție de învățământ superior privată, independentă, non-profit, care funcționează în conformitate cu legile din natura sa instituțională, care a fost aprobată la 29 ianuarie 1966, de Consiliul Universitar Suprem al Universității din San Carlos de Guatemala . Numele său îl onorează pe distinsul om de stat, erou și ilustrul jurisconsult Doctor José Mariano Gálvez (șef al statului Guatemala 1831-1838), fondator al Academiei de Studii și reformator al educației guatemaleze, care a promovat inovații importante în toate ordinele vieții de stat. Îi este atribuită îmbunătățirea instruirii publice. A luptat pentru ca învățătura să fie laică, a fost fondatorul Bibliotecii și Muzeului Național, a respectat legile și garanțiile individuale, libertatea presei și emisia de gânduri.

În conformitate cu principiile sale instituționale, Universitatea Mariano Gálvez servește, în esență, pregătirea etică, științifică, profesională și tehnică a studenților, prin exercițiul integrat de predare, cercetare și servicii către comunitate și normative, independență academică, administrativă, disciplinară și economic; la conservarea și dezvoltarea științei și culturii ca patrimoniu universal; la promovarea cercetării ca sursă de cunoaștere și progres și la studiul problemelor naționale pentru a contribui la soluționarea acestora.

Idealurile care i-au inspirat fondatorii rămân valabile, întrucât este preocuparea Universității în predarea sa, formarea cuprinzătoare a studenților săi într-un mediu de libertate, respect reciproc și spirit de conviețuire.

Locații

  • Guatemala City

    3a. Avenida 9-00 zona 2, 01002, Guatemala City

    Întrebări