Keystone logo
© ULACIT
Universidad Latinoamericana De Ciencia Y Tecnología - ULACIT

Universidad Latinoamericana De Ciencia Y Tecnología - ULACIT

Universidad Latinoamericana De Ciencia Y Tecnología - ULACIT

Introducere

Universitatea Latino-Americană de Știință și Tehnologie, ULACIT, este situată în cartierul Tournón, San José, Costa Rica; și are avizul oficial al Consiliului Național al Învățământului Superior Privat, CONESUP, din 1987 (ședința nr. 101-87). ULACIT predă, în șapte facultăți și douăsprezece școli, cincizeci și șapte de cursuri de licență și postuniversitare, precum și șaptesprezece cursuri postuniversitare și două programe de doctorat, la peste patru mii de studenți.

Motive pentru a studia la ULACIT

 • Metodologia predării : Pentru ULACIT, învățarea este capacitatea unui individ de a utiliza cunoștințele în situații noi (de exemplu, rezolvarea de probleme, proiectarea de produse sau argumentarea punctelor de vedere), în moduri similare celor modelate de experți în discipline specifice. Elevii își demonstrează învățarea atunci când sunt capabili să depășească acumularea de informații și să realizeze proiecte care sunt apreciate de comunitățile în care trăiesc. Aceste proiecte sunt realizate în echipe de lucru, folosind metodologii de management de proiect utilizate în mediile de lucru. Lecțiile sunt predate în clase inversate: teoria se vede acasă, în sălile de clasă virtuale; și practică, în clasă. Prin urmare, timpul în clasă este concentrat pe exerciții, proiecte și discuții, nu pe prelegeri. Familiarizați-vă cu modelul nostru educațional și metodologia de predare bazată pe proiecte.
 • Universitatea Bilingvă : Liceenii ULACIT încep prin a studia patru sute cincizeci de ore de cursuri dedicate exclusiv învățării limbii engleze, în cinci cursuri intensive de șase ore pe săptămână. Studenții care vorbesc deja limba engleză validează cursurile susținând un test standardizat, la începutul carierei. Cursurile sunt predate de specialiști atestați în predarea limbii engleze, care lucrează cu normă întreagă pentru instituție și care au timp să-și consilieze studenții în afara orelor de curs. Clasele folosesc în mod intensiv tehnologiile educaționale prin web. Apoi, cursurile de carieră încorporează lectura obligatorie a bibliografiei complet în limba engleză.
 • Internaționalizare : Programele internaționale ale ULACIT pun la dispoziția studenților noștri multiple oportunități de a studia în străinătate și de a intra în contact cu alte culturi și limbi, prin alianțe și acorduri care au fost stabilite cu universități și organizații din întreaga lume. Studenții noștri pot efectua schimburi academice, diplome duble, practici profesionale internaționale și programe de studiu și călătorie. Studenții interesați să studieze în străinătate ca parte a programului nostru de schimb academic pot alege din mai multe universități din America de Nord, Europa și Asia. Ei își pot continua studiile și prin intermediul Universității din Arizona, deoarece ULACIT este campusul global al Universității din Arizona din America Centrală.
 • Servicii pentru studenți : ULACIT oferă o gamă largă de servicii pentru studenți, inclusiv servicii de consiliere medicală, academică, psihologică și de angajare; vestiare, parcare, servicii alimentare si tehnologice; servicii de localizare a obiectelor pierdute; excursii de afaceri și practici profesionale; acces la cursuri de formare la cerere pe LinkedIn Learning; o rețea socială privată virtuală pentru studenți; și echipele sportive. Are paisprezece organizații studențești și un guvern studențesc; și organizează conferințe educaționale, ateliere de angajare și activități speciale, cum ar fi turnee și competiții academice. În plus, are propriul canal web numit Moxie, la Delfino.cr; și acceptă animalele de companie.
 • Mediul studențesc : La ULACIT se încurajează conviețuirea socială pozitivă și relațiile interpersonale, precum și stabilirea de rețele de contact, întotdeauna într-o sferă de respect și apreciere a diversității culturale, politice, ideologice, religioase, etnice și identitare a elevilor. , printre alții. ULACIT a fost declarată „spațiu lipsit de discriminări bazate pe orientare sexuală și identitate de gen” din 2012, și dispune de servicii de sănătate neutre, precum și de protocoale de acțiune împotriva hărțuirii de orice fel.
 • Educație online : ULACIT este singura universitate din Costa Rica care utilizează platforma de educație online Blackboard Ultra, prin care predă toate cursurile față în față sub cea mai eficientă modalitate de predare: clasă inversată. Datorită acestei platforme, ULACIT este prima universitate din țară care are săli de clasă virtuale în toate specializările. De pe orice calculator, studentul poate accesa resurse educaționale valoroase, precum bibliografia cursului, podcasturi, videoclipuri, imagini, simulatoare și alte materiale didactice; precum și comunica sincron și asincron cu profesorul, colegii și invitații, prin videoconferințe în Collaborate; Sau ține evidența notelor tale.
 • Burse : ULACIT se angajează să selecteze studenți cu un profil academic promițător, cu trăsături de conducere, dăruire pentru servicii și talente excepționale, cu scopul de a le oferi oportunitatea de a-și continua cariera de interes cu o bursă parțială sau integrală.
 • Studii generale : Globalizarea provoacă conceptul de specializare. Oamenii trebuie să fie versatili și să posede abilități avansate de gândire, comunicare și învățare pe tot parcursul vieții. Există o cerere pentru îndeplinirea sarcinilor specializate, nu pentru persoane specializate. Indivizii trebuie să lucreze în echipe interdisciplinare și între discipline. Educația interdisciplinară pe care o presupune Studiile Generale la ULACIT oferă indivizilor lentile multiple din care pot analiza probleme complexe și un repertoriu mai extins de instrumente cognitive pentru a ajunge la soluții mai bune. De asemenea, le oferă oportunitatea de a corela, împărtăși și reconstrui cunoștințele, pe măsură ce granițele dintre discipline se estompează și începe să apară o înțelegere mai holistică a experienței umane.
 • Acreditare : La ULACIT ne angajăm în calitatea programelor noastre. De aceea suntem membri fondatori ai Sistemului Național de Acreditare a Învățământului Superior (SINAES) din 1998. Avem unsprezece cariere acreditate și suntem în proces de acreditare a tuturor programelor noastre.
 • Traiectorie : ULACIT a fost a patra universitate privată fondată în Costa Rica (1987). Cu toate acestea, are o istorie lungă, de când s-a născut din Școlile Castro Carazo, fondate în 1936 de profesorul Miguel Ángel Castro Carazo, înainte de înființarea Universității din Costa Rica.
 • Prestige : Timp de doisprezece ani consecutiv (2011-2023), ULACIT a fost listată drept cea mai bună universitate privată din Costa Rica, conform QS Latin America University Rankings of London. În plus, a fost desemnată cea mai bună universitate privată din America Centrală, universitatea din Costa Rica preferată de angajatori, precum și universitatea cu cea mai mare proporție a facultății sale cu diplome de doctorat.

Locații

 • San José

  Barrio Tournón, 10802, San José

Întrebări