Keystone logo
Federal University De Viçosa - UFV

Federal University De Viçosa - UFV

Federal University De Viçosa - UFV

Introducere

Universitatea Federală din Viçosa (UFV) este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din Brazilia. A fost inaugurată ca Școală Superioară de Agricultură și Veterinară (Esav), la 28 august 1926. Esav a fost transformat în Universitatea Rurală a Statului Minas Gerais (Uremg), în 1948, și federalizat, ca UFV, în 1969. Pe lângă campusul situat în orașul Viçosa, Universitatea are, din 2006, campusurile UFV - Florestal și UFV - Rio Paranaíba, situate în Florestal (MG) și, respectiv, Rio Paranaíba (MG).

Inițial, instituția s-a remarcat în Științe Agrare, cu cursuri în Agricultură și Veterinară. Astăzi, pe lângă faptul că continuă să fie o referință în zonă, are și excelență în predare, cercetare și extinderea științelor biologice, exacte și umane.

UFV oferă învățământ secundar și tehnic, cursuri universitare și programe postuniversitare pe cele trei campusuri ale sale, în care sunt înscriși peste 20 de mii de studenți. În total, Universitatea a absolvit peste 60 de mii de profesioniști și a ghidat apărarea a peste 12 mii disertații de masterat și patru mii teze de doctorat.

Adesea, Universitatea Federală din Viçosa apare în clasamentele educaționale din țară și din lume. A fost deja, de trei ori, printre primele 100 de instituții de învățământ superior din lume în domeniul științelor agricole și forestiere, conform QS World University Rankings și printre cele mai bune din Minas Gerais, potrivit Times Higher Clasament educațional și BRICS și economiile emergente. Performanța elevilor Colegiului de Aplicație (CAp-Coluni) a fost, de asemenea, considerată, de șapte ori consecutiv, cea mai bună dintre școlile publice din țară, la examenul național de învățământ liceal (Enem).

Locații

  • 490

    Avenida Peter Henry Rolfs,s/n, 36570-900, 490

    Întrebări