Keystone logo
Universidad Del Cauca

Universidad Del Cauca

Universidad Del Cauca

Introducere

Universidad Del Cauca fost creată în Popayán ca universitate a celui de-al treilea district prin decret din 24 aprilie 1827. La 5 aprilie 2013, Ministerul Educației Naționale a acordat acreditarea instituțională de înaltă calitate pentru o perioadă de 6 ani deja prin Rezoluția 6218 din 13 iunie 2019, a reînnoit Acreditarea instituțională pentru o perioadă de opt ani.

Universitatea își are rădăcinile în Seminarul Major din Popayán fondat între 1609 și 1617, o instituție educațională de prim ordin în timpurile coloniale care a funcționat în Mănăstirea San José unde cele mai inovatoare idei ale gândirii filosofice, politice și științifice ale Iluminismul, în secolul al XVIII-lea, Epoca Iluminismului.

Acolo, tocmai, generația care va fi ulterior protagonistă a luptelor pentru independența imperiului spaniol s-a format cu personaje precum Francisco José de Caldas, Camilo Torres, Francisco Antonio Zea, José María Cabal, Joaquín de Caycedo y Cuero și Francisco Antonio Ulloa oameni de politică, studiu și stat.

Gândul în viața republicană și independentă din Columbia a fost generat în bună proporție în Universitatea din Cauca, în așa fel încât istoria independenței Columbiei și începuturile sale ca republică independentă converg cu istoria universității.

Similar cu acele vremuri, Universitatea din Cauca continuă să fie o instituție de cunoaștere, progres și un forum pentru analiza gratuită a circumstanțelor și alternativelor vieții sociale, apărător al cursului democratic al Columbiei, în același timp în care a energizat neîncetat. libertatea de exprimare și participarea cetățenilor. În ultimul deceniu s-a remarcat prin dinamismul structurii sale investigative. Se evidențiază că șaptesprezece absolvenți ai Universității din Cauca au ocupat șeful statului columbian.

Locații

  • Popayán

    Calle 5,4-70, 190003, Popayán

    Întrebări