Master în nutriție, tehnologie și siguranța alimentelor
Murcia, Spania
DURATA
1 Years
LIMBI
Spaniolă
RITM
La zi
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE
06 Sep 2024
CEA MAI DEVREME DATĂ DE ÎNCEPERE
Sep 2024
TAXE DE ȘCOLARIZARE
EUR 2.280 *
FORMAT DE STUDIU
În campus
* 3671,32 EUR: studenți internaționali. Datele care apar pe această pagină nu sunt oficiale, ci doar orientative. Pentru mai multe informații contactați secretariatul centrului corespunzător.
Introducere
Importanța socio-economică a sectorului agroalimentar, în Spania, Uniunea Europeană în ansamblul său și în numeroase alte țări, necesită existența unor profesioniști calificați, cu pregătire adecvată și capacitate de integrare în departamentele industriilor agroalimentare.
Masteratul în nutriție, tehnologie și siguranța alimentelor de la Universidad de Murcia este format dintr-un număr de 60 ECTS care urmează să fie preluat de student (30 ECTS obligatorii, 12 ECTS opționale, 6 ECTS de Practicum și 12 ECTS de teză de master) oricare ar fi itinerarul (profesional sau academic / cercetător). Oferta de subiecte a fost organizată în total opt module distribuite în două semestre.
Masterul în nutriție, tehnologie și siguranța alimentelor își propune să ofere o pregătire științifică avansată și multidisciplinară în domeniul nutriției umane, tehnologiei alimentare și siguranței alimentelor, în scopul formării profesioniștilor care pot lua măsuri pentru îmbunătățirea calității subiecților. produse alimentare crude și finite, căutând întotdeauna dezvoltarea unui sistem de producție și distribuție a alimentelor sigure, adecvate din punct de vedere nutrițional și atractive pentru consumatori.
Masterul este proiectat pentru ca studentul să finalizeze un total de 60 de credite într-unul sau două cursuri academice (în funcție de dedicarea studiilor menționate și pentru a facilita încorporarea persoanelor care desfășoară o activitate profesională) oferind două orientări: profesionist sau academic / cercetător. Studentul care optează pentru orientarea profesională va fi pregătit să se alăture diferitelor departamente de calitate, siguranță alimentară, producție, logistică, nutriție sau cercetare și dezvoltare a companiilor din sectorul agroalimentar, de o importanță deosebită atât la nivel național, cât și internațional. . Pe de altă parte, dacă este ales itinerariul academic / de cercetare, studentul va dobândi capacitatea de a lucra autonom sau ca echipă într-un centru de cercetare public sau privat specializat în controlul calității alimentelor în oricare dintre fațetele sale (nutrițional, tehnologie, siguranță alimentară, senzorială etc.).
Dosarul maestrului
Centrul de predare: | Facultatea de Medicină Veterinară |
Tip de predare: | presencial |
limba: | spaniolă |
durata: | Un an |
Credite ECTS: | 60 |
titlu: | Master în nutriție, tehnologie și siguranța alimentelor |
Burse, subvenții și mobilitate: | Național / internațional |
Preț pe credit: |
|
justificare
- Constituie o ofertă de studii postuniversitare care oferă pregătire științifică și investigativă într-un grup larg de grade (veterinar, știința și tehnologia alimentelor, farmacie, inginer agricol, nutriție umană și dietetică, inginer tehnic agricol și echivalenții lor străini). Indiferent de pregătirea studenților care urmează acest program, aceștia manifestă un interes clar pentru cercetarea științifică și activitatea profesională în domeniul Științei și Tehnologiei Alimentelor, motiv pentru care constituie un răspuns la cerere față de societate.
- Amplasarea în Murcia a diferitelor centre de cercetare alimentară publică (CEBAS-CSIC, Institutul de Cercetare și Dezvoltare Alimentară-IMIDA din Murcia și Centrul Tehnologic de Conservare) necesită existența unor diplome oficiale de master care să permită ulterior trecerea la instruire. de doctorat în acest domeniu științific-tehnic. Considerăm că această pregătire inițială pentru cercetare trebuie să fie specifică, pentru a răspunde cerințelor formulate de cercetătorii din aceste centre.
- Importanța socio-economică a sectorului agroalimentar, precum și dezvoltarea și modernizarea acestor companii în Regiunea noastră din Murcia și în zonele învecinate, necesită existența unor profesioniști calificați, cu pregătire adecvată și capacitate de integrare în cadrul departamentelor industriilor agroalimentare. .
- Marile schimbări care au apărut în domeniul alimentelor (modificări ale modelelor alimentare, apariția de noi alimente, interesul în creștere pentru anumiți nutrienți, tehnologii noi de procesare, noi materiale de ambalare, biotehnologie alimentară etc.), aceasta trezește un interes deosebit față de profesioniștii din acest sector, care necesită actualizare în diferite aspecte.
- Actualele programe publice de ajutor regional pentru cercetare, naționale și europene includ programe specifice de cercetare în acest domeniu, ceea ce determină importanța lor în liniile prioritare selectate și necesitatea formării cercetătorilor în acest domeniu.
- Departamentul asigură predarea simultană în diferite studii de grad, ceea ce favorizează încorporarea absolvenților proprii la acesta. În plus, având în vedere cadrul european al educației universitare, Departamentul este un punct de referință pentru organizarea și realizarea diplomelor oficiale de master, care vor fi ulterior date de studenți specializați pentru a realiza studii de doctorat.
Vitalii Pavlyshynets / Unsplash
competențe
Competențele specifice ale masterului sunt:
- Posibilitatea de a proiecta și dezvolta managementul calității și de mediu într-o companie alimentară conform diferitelor modele internaționale.
- Capacitatea de a efectua audituri interne de calitate și de mediu la companiile alimentare.
- Cunoștințe despre organizarea și conducerea unei companii alimentare.
- Cunoașterea actualizărilor legislative privind produsele alimentare.
- Capacitatea de a identifica o întrebare sau ipoteză semnificativă pe un subiect sau problemă și de a formula obiectivele, proiectarea și monitorizarea unui proiect pentru a aborda soluția acestuia.
- Capacitatea de a gestiona programe statistice pentru analiza datelor și de a discuta și obține concluzii coerente din rezultatele obținute.
- Să fie capabil să scrie o comunicare științifică legată de activitatea de cercetare în engleză.
- Capacitatea de a utiliza și valida tehnicile de analiză a alimentelor.
- Posibilitatea de a aplica analiza avansată a produselor alimentare și a ingredientelor pentru controlul calității în orice etapă de producție, depozitare sau distribuție.
- Capacitatea de a dobândi, prelucra și exprima corect rezultatele unei analize alimentare în conformitate cu specificațiile și standardele alimentare.
- Cunoașteți cele mai recente date de la organizațiile internaționale și naționale de gestionare a siguranței alimentare, precum și funcțiile și strategiile în caz de alerte sau crize alimentare.
- Capacitatea de a analiza în profunzime pericolele și de a evalua riscurile microbiologice, chimice, fizice și tehnologice și nutriționale care pot influența siguranța unui aliment.
- Să poată aplica diferite modele de microbiologie predictivă în evaluarea riscului asociat cu un anumit aliment și proces.
- Cunoașteți noile ingrediente cu capacitatea de a crește viața comercială și siguranța produselor alimentare.
- Posibilitatea de a alege cele mai potrivite tehnologii pentru aplicarea la elaborarea unui anumit produs.
- Să poată proiecta un nou aliment care să includă aspecte tehnologice, de siguranță alimentară, nutriționale și senzoriale, ținând cont de criteriile stabilite de legislație.
- Posibilitatea de a selecta cea mai potrivită tehnologie de ambalare și ambalare pe baza caracteristicilor alimentelor și a duratei de valabilitate.
- Cunoaștere avansată a tehnologiilor emergente în domeniul tehnologiei alimentare și aplicarea acestora în industria alimentară.
- Posibilitatea de a utiliza TIC-urile în evaluarea nutrițională și la proiectarea noilor diete.
- Capacitatea de a interpreta în profunzime rezultatele obținute în studiile epidemiologice și de a le aplica pentru a îmbunătăți bunăstarea și sănătatea.
- Capacitatea de a cuantifica și verifica prin metode avansate activitatea biologică a unui compus adăugat sau este prezent în mod natural într-un aliment.
- Capacitatea de a estima biodisponibilitatea unui micronutrient prin demonstrarea abilităților dobândite în laborator și abilități în gestionarea datelor.
- Demonstrați abilități bune de comunicare orală și scrisă pentru a prezenta rezultatele unui loc de muncă, inclusiv teza de master, într-un mod eficient, clar și concis.
Următoarele competențe sunt legate de orientarea profesională (CE24) și de cercetare (CE25) și provin din obiectivele stabilite pentru modulul Practicum:
- Fiind capabil să integreze cunoștințele dobândite pentru a proiecta, controla liniile de producție de produse alimentare, a gestiona calitatea totală, nutrițională sau sanitară într-o companie alimentară.
- Capacitatea de a efectua cercetări în mod independent, promovând munca în echipă, utilizarea resurselor și aplicarea cunoștințelor dobândite pe parcursul cursului.
Admitere profil
Acest master se adresează absolvenților și absolvenților care doresc să se specializeze în domeniul Științelor Alimentelor. Din acest motiv, este necesar următorul profil de intrare în raport cu studiile superioare efectuate de viitorii studenți:
- Absolvenți sau absolvenți în: Veterinar, Știința și Tehnologia Alimentelor, Farmacie și Inginer Agricol. (Modificare ANECA 25-01-2012).
- Absolvenți sau absolvenți în: nutriție umană și dietetică și inginer tehnic agricol.
Studenții care au terminat echivalentele străine ale acestor studii vor avea, de asemenea, acces la studiile de master, după ce au verificat nivelul echivalent de pregătire pentru acces.
Fiind capabil să integreze cunoștințele dobândite pentru a proiecta, controla liniile de producție de produse alimentare, a gestiona calitatea nutrițională sau sanitară într-o companie alimentară.
Capacitatea de a efectua cercetări în mod independent, promovând munca în echipă, utilizarea resurselor și aplicarea cunoștințelor dobândite pe parcursul cursului.
profilul absolvent
În raport cu profilul de absolvire, studentul care optează pentru opțiunea de profesionalizare va fi pregătit să se alăture diferitelor departamente de calitate, siguranță alimentară, producție, logistică, nutriție sau cercetare și dezvoltare a companiilor din sectorul agroalimentar, regional, național și internațională.
Studentul care alege itinerariul academic / de cercetare va fi pregătit să lucreze autonom sau în echipă, într-un centru de cercetare public sau privat specializat în controlul calității alimentelor în oricare dintre fațetele sale (nutrițional, tehnologic, siguranța alimentelor, senzoriale etc.). În plus, studenții care completează acest itinerar vor putea accesa Programul de doctorat pentru a finaliza teza de doctorat.