Keystone logo
Universidad de Murcia

Universidad de Murcia

Universidad de Murcia

Introducere

O instituție de învățământ de învățământ superior care are infrastructură pentru predarea și cercetarea de excelență internațională. O universitate inovatoare, dinamică, responsabilă, angajată în mediul său, care nu uită de rădăcinile sale istorice.

Misiunea, viziunea și valorile Universidad de Murcia

Misiunea universității își prezintă scopul sau motivul de a fi, iar Viziunea ei reflectă ceea ce dorește să devină în viitor, perspectiva Universității pe termen lung.

Universidad de Murcia este o instituție publică de învățământ superior, cu un domeniu de acțiune internațional. Scopul său este de a contribui la dezvoltarea societății, acționând ca un agent dinamic în cooperare cu ceilalți agenți sociali. Principalele sale activități se concentrează pe dezvoltarea cercetării, formării, transferului de cunoștințe și diseminării culturale, aplicând toate procesele de inovație și perfecționare continuă, cu scopul de a atinge un nivel ridicat de calitate a rezultatelor, vizibil printr-o politică clară de transparență.

Principalele sale valori, incluse în Codul deontologic al Universidad de Murcia , sunt angajamentul, dialogul, respectul și responsabilitatea:

 • Angajamentul solicită să își asume obiectivele universității și să adopte pentru atingerea acestor obiective o bună administrare și management, sporind responsabilitatea socială a universității, depășind egoismul personal și corporativ pentru a se angaja cu alte persoane în sarcinile universitare și în rezolvarea problemelor comune.
 • Dialogul implică disponibilitatea de a coordona în mod rezonabil și rezonabil cu ceilalți să coopereze eficient, ținând cont de poziționarea, interesele sau situația fiecăruia, cu scopul de a rezolva pașnic pe cei care doresc un echilibru și un consens adecvat.
 • Respectul presupune tratarea tuturor oamenilor cu imparțialitate, respect și considerație, evitarea discriminării din motive care nu le sunt merite și evitarea prejudecăților, conform considerației demnității egale a fiecărei ființe umane ca valoare supremă.
 • Responsabilitatea constă în asumarea onestă a propriilor obligații și obligații și a fi dispus să dea socoteală cuiva căruia îi corespunde, acționând în conformitate cu principiile etice asumate personal, fiind elemente cheie de bunăvoință, coerență și practică exemplară.

Aceste valori sunt la rândul lor identificate cu apărarea și promovarea drepturilor omului, accesibilitatea universală, egalitatea între bărbați și femei, cultura păcii și a valorilor democratice, participarea, interdisciplinaritatea, pluralismul, apărarea mediului. și durabilitate.

10 motive pentru a alege UMU

1. De ce UMU?

Universitatea Centenară poziționată strategic în prezent și pregătită pentru viitor

Universidad de Murcia (UMU) este o instituție internațională cu o vechime de peste o sută de ani, ale cărei origini datează din secolul al XIII-lea. Are peste 30.000 de studenți (2.000 dintre ei internaționali), 3.000 de cercetători și profesori și peste 1.200 de angajați ai administrației.

2. Oferta multidisciplinară de studii

60 de grade, 72 de masterate și 36 de doctorate

UMU este o universitate publică și cuprinzătoare, care oferă programe de 60 de grade - 5 grade duble -, 72 de master și 36 de doctorat în domeniile Arte și Umaniste, Inginerie, Științe ale Sănătății, Științe, Științe Sociale și Drept.

3. Pariați pe educație de calitate

Recunoașterea calității în centrele și serviciile universitare

Universidad de Murcia se concentrează pe excelența academică și joacă un rol foarte important în cercetare (350 de grupuri de cercetare, 4 institute și centre de cercetare), predare și inovare în toate domeniile cunoașterii. În plus, lucrează strâns cu companii naționale și internaționale.

4. Conducerea tehnologiei digitale, cibersecurității și inteligenței artificiale

Conduce proiectele Comisiei Europene pentru cercetare și inovare în domeniul cibersecurității

Oferă o gamă largă de servicii, cum ar fi „Lola Chatbot”, cu inteligență artificială pentru a ajuta elevii să-și aleagă studiile și să răspundă la întrebări în procesul de admitere.

5. Conectarea cu piața muncii

Peste 75% dintre studenți obțin o ocupație după terminarea diplomei

Studenții UMU au oportunitatea atât de a urmări dezvoltarea intelectuală, cât și de a dobândi abilități profesionale.

6. Universitatea deschisă lumii, cu peste 2.000 de studenți care realizează planuri de mobilitate internațională

7 programe bilingve spaniol-engleză și studenți cu peste 50 de naționalități

Instituția noastră oferă 4 cursuri în limba engleză (Drept, Management și Administrare Afaceri, Educație Primară și Studii Engleze) și 3 programe postuniversitare (Biologie și Tehnologia reproducerii mamiferelor, Noi tehnologii în informatică și fizică).

7. Satisfacția studenților internaționali

Situată printre cele mai bine cotate universități din Europa de către studenți

Punctul de întâmpinare internațional la UMU (International Welcome Point - IWP) oferă informații despre probleme precum procedura de admitere, obținerea cazării și legalizarea.

8. Angajamentul față de societate

Atenție la diversitate și egalitate de șanse între femei și bărbați

UMU este a doua universitate din Spania care integrează un număr mai mare de studenți cu dizabilități. Prin Serviciul său de atenție la diversitate și voluntariat, participă la „Programul Inclusiv Campus: Campus fără limite” finanțat de Guvernul Spaniei, ONCE și Fundația REPSOL.

9. Angajament pentru obiectivele ONU de dezvoltare durabilă

Proiect cel mai bine evaluat din punct de vedere al dezvoltării durabile

ODSessions este proiectul pe care Universidad de Murcia îl dezvoltă pentru promovarea și conștientizarea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite. Până în aprilie 2021, UMU va dedica câte o lună fiecăruia dintre aceste obiective cu activități de diseminare, recreere, instruire și solidaritate.

10. Murcia, un oraș pentru studenți

Calitatea vieții într-un mediu unic în Mediterana

Situat în sud-estul Spaniei, orașul Murcia beneficiază de o locație excelentă, un cost redus al vieții și o mare varietate în oferta culturală și turistică. În piețele și terasele sale puteți descoperi un oraș liniștit și prietenos pentru studenți. Cu aproximativ jumătate de milion de locuitori, este al șaptelea oraș din Spania.

Codul deontologic

Pentru a transforma Universitatea în cea mai corectă și onestă versiune posibilă, în 2016 a fost aprobat Codul deontologic al Universidad de Murcia , pregătit după un proces în care au colaborat toate grupurile care fac parte din ea.

Cele patru valori fundamentale pe care se bazează, Angajamentul, Dialogul, Respectul și Responsabilitatea, ar trebui să ghideze toate acțiunile și relațiile comunității universitare. Prin urmare, este prioritatea noastră să difuzăm Codul deontologic la toate nivelurile Universidad de Murcia , căutând și înțelegerea și punerea lor în aplicare deplină.

Respectarea efectivă a acestuia va fi supravegheată de către Comisia de Monitorizare a Codului Etic (CSCE), instituită la 4 septembrie 2018. Acesta este format din oameni din diferite zone ale comunității universitare și experți:

 • Antonio José Carrasco Hernández. Coordonator infrastructură campus
 • Carmen Sánchez Trigueros. Directorul unității pentru egalitate între femei și bărbați
 • Emilio Martínez Navarro. Responsabil de elaborarea Codului deontologic
 • Francisco Esquembre Martínez. Vice-cancelar pentru cercetare și transfer
 • José Antonio Cascales Saseta. Manager
 • José Ramón Salcedo Hernández. Director al masterului dreptului superior: drept, etică și știință
 • Juan José Vera Martínez. Avocat universitar
 • Longinos Marín Rives. Vice-cancelar pentru responsabilitate socială și transparență
 • Porumbel chel. Vice-cancelar al studenților și serviciilor în comunitatea universității
 • José Miguel Rojo Martínez. Președinte al Consiliului de Administrație al Consiliului Studențesc al Universidad de Murcia

De la crearea sa, CSCE a organizat atât distribuirea virtuală cât și cea fizică a Codului deontologic. În prezent, toate clădirile Universidad de Murcia , nu numai facultățile, ci și cele destinate personalului, au unul sau două distribuitoare cu copii ale Codului deontologic, care sunt înlocuite.

În plus, toți lucrătorii noi ai Universidad de Murcia primesc acum Codul de etică în zona Resurse Umane.

Alte acțiuni legate de diseminarea Codului deontologic au fost susținerea de prelegeri la noi studenți ai unor Facultăți care au solicitat-o, de către profesorul Emilio Martínez Navarro, sau numirea sălilor de clasă ca valori ale Cod de etică, cum ar fi Sala de respect a Facultății de Științele Sportului.

Locații

 • Murcia

  Edificio Rector Soler, 2ª planta. Campus de Espinardo, 30071, Murcia

Întrebări