Keystone logo
Universidad de Granada

Universidad de Granada

Universidad de Granada

Introducere

Universitatea din Granada (UGR) este o universitate publică situată în orașul istoric Granada, care se află la doar 35 km de spectaculosul lanț muntos Sierra Nevada și la 65 km de coasta tropicală mediteraneană. Universitatea a fost fondată oficial de împăratul Carol al V-lea în anul 1531 și a fost construită pe o tradiție didactică veche de secole, datând din madrasa dinastiei nazarine din Granada. În consecință, este una dintre cele mai semnificative universități din Europa în ceea ce privește importanța sa istorică.

De la înființare, UGR s-a extins la același nivel cu orașul, cu facultățile și școlile sale distribuite în întreaga zonă metropolitană. Cinci dintre cele șapte campusuri ale UGR sunt răspândite în orașul Granada, oferindu-i o atmosferă universitară inconfundabilă. Între timp, campusurile universității din orașele Ceuta și Melilla din Africa de Nord fac din aceasta una dintre puținele universități cu adevărat intercontinentale din lume. De asemenea, menține legături istorice puternice cu instituțiile și universitățile din America Latină, lăsând-o perfect plasată să îndeplinească rolul unei punți între Europa și America Latină, pe de o parte, și între Europa și Africa de Nord, pe de altă parte.

Pe lângă faptul că lucrează constant pentru a îmbogăți orașul cultural, UGR se angajează pe deplin în politica sa de recuperare, restaurare și conservare a clădirilor cu valoare istorică din Granada. „La Madraza” (1349), „Spitalul Real” (sediul Rectoratului UGR) și Facultățile de Drept, Traducere și Interpretare, și Comunicare și Documentare sunt toate găzduite în clădiri spectaculoase cu o semnificație istorică considerabilă. Într-adevăr, având în vedere rolul său din ce în ce mai influent în viața Granada din ultimii 500 de ani, Universitatea a ajuns să definească orașul arhitectural, cultural și economic.

Aproximativ 70.000 de persoane - studenți, cercetători, lectori și personal administrativ și de asistență - sunt direct legate de UGR, făcându-l a 4-a cea mai mare universitate din Spania. Această comunitate universitară a transformat Granada, cu cei 240.000 de locuitori, într-un oraș vibrant și cosmopolit.

În fiecare an, încă 8.000 de studenți se înscriu la cursuri complementare, cursuri de limbi străine și cursuri de învățare continuă și de vară, alături de aproximativ 60.000 de studenți care finalizează cursuri online cu Universitatea noastră, reflectând vasta gamă a influenței UGR în sectorul învățământului superior.

O universitate de rang înalt

UGR este recunoscut la nivel internațional pentru calitatea sa în învățământul superior, predare, cercetare și informare. Clasamentele naționale și internaționale reflectă poziția UGR printre universitățile de top din Spania și printre cele mai bune din lume.

În 2019, Universitatea din Granada a consolidat în continuare această poziție dominantă - ocupând locul 4 în Spania și prezentându-se printre primele 300 de universități la nivel mondial din clasamentul recent publicat din Shanghai Academic Ranking of World Universities (ARWU 2019). UGR este depășit doar de Universitatea din Barcelona, Universitatea Complutense din Madrid și Universitatea Autonomă din Barcelona în ARWU din 2019, depășind alte instituții importante din Spania, cum ar fi Universitatea Pompeu Fabra, Universitatea Autonomă din Madrid și Universitatea din Valencia.

Privit din perspectiva performanței sale în subiecte academice specifice, UGR a stabilit, de asemenea, un nou record, cu 3 subiecte UGR care se numără printre primii 50 mondiali și 35 de subiecte uluitoare care apar în 2019 ARWU. În total, cinci subiecte UGR se numără printre primele 100 din lume, marcând o altă etapă semnificativă. De remarcat în mod deosebit sunt realizările universității în materie de bibliotecă și științe ale informației (a 36-a la nivel mondial); Știința și tehnologia alimentelor (locul 37 în întreaga lume); Inginerie minieră și minerală (locul 47 la nivel mondial), Informatică și inginerie (top mondial 76-100); și Matematică (top global 76-100). Având în vedere această performanță excepțională, anul universitar 2019-2020 promite să fie o altă eră importantă pentru instituția noastră.

Universidad de Granada

Campusul universitar de ultimă generație al Parcului Tehnologic al Științelor Sănătății (PTS), care găzduiește Facultatea de Științe ale Sănătății și Facultatea de Medicină, oferă o combinație de vârf între predare, cercetare, asistență medicală și transfer de cunoștințe și este un exemplu semnificativ al angajamentului universității față de inovare, precum și de a promova parteneriate locale și globale cu sectoarele public și privat.

Anul acesta a avut loc, de asemenea, fondarea a șase noi spin-off-uri ale Universității; aducând numărul total la 65. Aceste spin-off-uri sunt esențiale în garantarea proceselor eficiente de transfer de cunoștințe de la Universitatea noastră, asigurându-se că rezultatele cercetării sunt exploatate cu succes și transformate în noi servicii și produse inovatoare.

O gamă largă de programe

În acest an, peste 47.000 de studenți de licență vor fi înscriși la cele 89 de diplome de licență la UGR, iar alți 5000 de studenți vor fi înscriși la masteratele noastre. UGR a mărit, de asemenea, sfera ofertelor sale postuniversitare pentru anul universitar 2020-2021, care includ acum peste 100 de masterate și 28 de programe de doctorat. Drept urmare, oferim în prezent una dintre cele mai extinse și diverse game de programe de învățământ superior din Spania.

O universitate internațională și multiculturală

De peste un deceniu, universitatea noastră a primit în mod constant mai mulți studenți internaționali de intrare decât orice altă instituție europeană. De asemenea, continuăm să trimitem mai mulți studenți peste hotare la programele de schimb Erasmus + decât orice altă universitate europeană. În cursul anului universitar curent, peste 2.600 de noi studenți de schimb din peste 70 de țări vor finaliza studiile la UGR, grație diversității de programe de mobilitate oferite la instituția noastră. În mod colectiv, UGR participă la peste 800 de acorduri internaționale de schimb bilateral și multilateral cu instituții din întreaga lume.

În plus, aproximativ 10% dintre cei înscriși la programele noastre universitare, 20% dintre studenții noștri la masterat și 30% dintre candidații noștri la doctorat sunt studenți internaționali. De asemenea, au ocazia să învețe spaniola și alte limbi alături de cei 10.000 de studenți locali și internaționali care se înscriu în fiecare an la cursurile oferite de Centrul pentru limbi moderne (CLM) al UGR, Institutul Confucius (chineză) și Centrul rus „Russkiy Mir”.

Suntem membru fondator al grupului internațional Coimbra, o asociație de universități europene aflate în fruntea învățământului superior. Suntem, de asemenea, membri ai unei game largi de alte rețele internaționale de prestigiu, cum ar fi European University Association (EUA), Iberoamerican University Association for Postgraduate Studies (AUIP), International Association of Universities (IAU), European Association for International Education (EAIA) și Asociația Administratorilor de Educație Internațională (AIEA).

Locații

 • Granada

  Avenida del Hospicio, S/N C.P. 18010 Granada, Spain, 18010, Granada

  • Granada

   Campus de Cartuja, S/n. Granada, Spain, 18071, Granada

   Întrebări