Keystone logo
Universidad de Cádiz

Universidad de Cádiz

Universidad de Cádiz

Introducere

Odată cu constituirea primului său mănăstire, la 30 octombrie 1979, s-a născut Universidad de Cádiz (UCA), culminând astfel un lung proces de revendicare a unei instituții universitare care recuperează, pentru Cádiz și provincia sa, fructuoasa tradiție a studiilor superioare început și dezvoltat sub protecția activităților maritime și comerciale în epocile moderne și contemporane. Antecedentele istorice ale învățământului superior din Cádiz datează din secolul al XV-lea, când a fost creat Colegio de Pilotos de los Mares de Levante y Poniente, în cadrul frăției Vizcaínos, ale cărui studii în cosmografie și matematică au atins o notorietate mare și prestigiu certificat de Brief Treatise on Sphera and the Art of Navigating, de Martín Cortés, tipărit la Sevilla în 1545, și Analysis Geométrica de Antonio Hugo de Omerique - care a fost lansat în 1698 - ca expresie a catedrei nautice 1682 a existat în Colegio de Santiago de la Compañía de Jesús, fondat în 1566.

În octombrie 2004 a fost inaugurat noul campus universitar din Jerez, care găzduiește centrele distribuite anterior în oraș. La campusul din Cádiz, anul universitar 2005-2006 începe cu deschiderea noii clădiri de Științe ale Sănătății.

Provocările viitoare cu care se confruntă UCA în următorul deceniu sunt legate de noul cadru legislativ derivat din aprobarea LOU; stabilizarea numărului de studenți din cauza declinului demografic; intrarea în vigoare a unui nou program de finanțare pentru universitățile din Andaluzia, care de ani de zile are în vedere introducerea de programe de evaluare a calității diplomelor predate; apariția noilor tehnologii ale informației și comunicării și adaptarea acestora la educație și, nu în ultimul rând, colaborarea permanentă cu instituțiile și sectoarele socioeconomice din provincia Cádiz, pentru a contribui la dezvoltarea acesteia.

Campusul

În sudul Peninsulei Iberice, la sud-vest de Andaluzia, se află provincia Cádiz, cea mai sudică a teritoriilor peninsulare spaniole, separată doar cu 14 kilometri de continentul african prin strâmtoarea Gibraltar. Istoria provinciei Cadiz este marcată de moștenirea diferitelor culturi care au trecut prin ea: fenicieni, cartaginezi, romani, arabi.

Este o provincie unică datorită caracteristicilor regiunilor sale și distribuției populației în jurul marilor centre urbane.

Universidad de Cádiz este puternic legată de teritoriul pe care își desfășoară activitatea. De aceea este structurat în 4 campusuri cu un total de 64 de grade.

Campusurile care îl compun sunt:

 • Cadiz
 • port Royal
 • Sherry
 • Golful Algeciras

Locații

 • Cádiz

  Hospital Real Plaza de Falla, 8 11002 Cádiz, , Cádiz

 • Puerto Real

  Avda. Universidad de Cádiz, nº 10 11519 Puerto Real, 11510, Puerto Real

  • Jerez

   Campus de Jerez. Avda. de la Universidad nº 4, 11406, Jerez de la Frontera, Cádiz, , Jerez

   • Algeciras

    Escuela Politécnica Superior de Algeciras. Avda. Ramón Pujol s/n, 11202, Algeciras, Cádiz, , Algeciras

    Întrebări