Keystone logo
Universidad Católica del Norte

Universidad Católica del Norte

Universidad Católica del Norte

Introducere

Istorie

Despre UCN

Universidad Católica del Norte , cu 60 de ani de istorie, este o instituție publică și face parte din grupul original de universități din Sistemul Național de Învățământ Superior. Principiile sale cele mai înalte sunt cele ale Bisericii Catolice. Conduită de valorile umanismului creștin, misiunea sa este de a contribui la căutarea constantă a adevărului, dezvoltarea indivizilor, a societății și a patrimoniului cultural comunitar prin predare, cercetare și sensibilizare.

Această instituție a fost formată dintr-un grup de preoți aparținând Companiei lui Isus, împreună cu doamna Berta González de Astorga, binefăcător al universității, și și-a început activitatea la 31 mai 1956, ca a opta universitate din Chile, iar a treia cu Vocația catolică.

Istorie

În scopul servirii comunității prin predare, cercetare și mobilizare, Universidad Católica del Norte fost fondată în 1956, datorită entuziasmului și inițiativei preoților Companiei lui Isus, care au luptat neobosit pentru a-și atinge visul pentru tineri din nordul Chile: o universitate în serviciul culturii, științei și dezvoltării, dar cu o puternică orientare creștină. Acest proiect a fost posibil datorită sprijinului generos al doamnei Berta González de Astorga, care a donat terenul în care a fost construită instituția, cunoscută apoi ca Universidad del Norte (Universitatea de Nord).

Cu doar 100 de studenți și 20 de profesori, universitatea și-a deschis porțile la 25 martie 1957, lucrând sub auspiciile Universității Católica de Valparaiso. Acest aranjament a continuat până în 1964, când universitatea a fost pe deplin recunoscută de Ministerul Educației, devenind complet autonomă și ocupându-se ca a treia universitate catolică din țară și cea de-a opta instituție tradițională a învățământului superior cu vocație publică.

Realizări

De la început, Universidad Católica del Norte a realizat inițiative interne de dezvoltare, extinderea și diversificarea domeniului de activitate prin formarea profesioniștilor și a oamenilor de știință specializați. A devenit un centru cheie pentru cercetare, un agent cultural și un centru pentru dezvoltarea resurselor umane cu înaltă calificare, răspunzând mereu cerințelor mediului înconjurător.

În prezent, UCN are un corp de studenți de peste 12 mii. În ultimii ani, universitatea a depus eforturi concertate pentru diversificarea diplomelor postuniversitare, masterat și doctorale pe care le oferă într-o gamă largă de domenii. Peste 70% din personalul său academic deține calificări postuniversitare. Facultatea universitară a atins un nivel considerabil de productivitate științifică, cu publicații în reviste științifice indexate și brevete internaționale și licențe rezultate din activitatea sa.

Universitatea deține o poziție de prestigiu în cadrul național pentru învățământul superior în ceea ce privește proiectele acordate de Fondul Național de Dezvoltare Științifică și Tehnologică (Fondecyt) și Fondul pentru Promovarea Dezvoltării Științifice și Tehnologice (Fondef). Realizări precum UCN-urile se află în fruntea învățământului superior la nivel național și o fac un lider în domeniul științei și tehnologiei din nordul Chile.

Provocări

Ca o recunoaștere a provocărilor unei lumi globalizate, UCN și-a orientat activitățile spre dezvoltarea și implantarea unui proiect educațional distinctiv, care permite studenților săi să dobândească competențe, abilități și abilități, cu sprijinul unor platforme tehnologice care facilitează integrarea lor în muncă piaţă. Prin acest proiect, predarea la UCN a preluat un profil caracteristic, cu academicieni și studenți capabili să facă parte din grupurile naționale și internaționale și de grupuri de lucru.

Obiectivele strategice care ghidează activitățile Universidad Católica del Norte sunt acoperite de planul de dezvoltare corporativă și sunt aliniate și susținute de viziunea instituțională de a fi recunoscută ca o universitate catolică de conducere cu o vocație socială.

Misiune si viziune

Misiune

Misiunea Universidad Católica del Norte este de a contribui din perspectiva și principiile umanismului creștin la dezvoltarea indivizilor, a societății și a patrimoniului cultural din nordul Chile, generarea și diseminarea cunoștințelor prin predare, investigații și activități de informare în comunitate.

Viziune

Viziunea Universidad Católica del Norte este aceea de a fi cea mai importantă universitate regională și de a fi un agent al schimbării la nivel național și internațional în domeniile prioritare pentru dezvoltarea zonei nordice a Chinei, bazată pe principiile umanismului creștin.

Valorile UCN

libertate

Libertatea este unul dintre cele mai distinctive daruri posedate de omenire și este instrumentul care îi permite să lucreze spre destinul său. Împreună cu libertatea vine responsabilitatea individului pentru propria lor viață și pentru societatea lor. Acest dar înseamnă respect pentru diversitatea gândirii, a opiniilor, a expresiei și a conștiinței.

Adevăr

Adevărul se află în centrul activităților universității și este scopul final care stă la baza generării, transmiterii și diseminării cunoștințelor prin transparență și onestitate. În contextul cultural actual, înțelegem căutarea Adevărului ca un efort care întrece discipline, cu o puternică orientare etică, pentru a descoperi sau a aplica adevăruri științifice și tehnologice fără a pune pe oameni sau pe demnitatea lor în pericol.

Justiţie

Dreptatea este virtutea dăruirii fiecărei persoane, asigurându-se că toată lumea dă și primește ceea ce ar trebui, având în vedere atât individul, cât și relațiile cu ceilalți, grupuri, instituții și comunitatea în ansamblu.

Locații

  • Antofagasta Region

    Avenida Angamos, 0610, , Antofagasta Region

Programe

    Instituția oferă și:

    Întrebări