Master în Ingineria Sistemelor Electronice și Aplicații
DURATA
1 Years
LIMBI
Spaniolă
RITM
La zi, Part time
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE
31 Jan 2025
CEA MAI DEVREME DATĂ DE ÎNCEPERE
09 Sep 2025
TAXE DE ȘCOLARIZARE
EUR 7.200 *
FORMAT DE STUDIU
În campus
* precios vigentes para el curso 23/24
Introducere
Sistemele electronice și componentele asociate se găsesc în toate produsele electronice, de la computere și telefoane mobile până la mașini și clădiri. Inteligența furnizată de sistemele microelectronice, nanoelectronice și fotonice reprezintă o mare parte a economiei globale și rolul lor va crește pe măsură ce produsele și serviciile viitoare devin mai digitale și mai conectate. Electronica de putere le oferă avantaje competitive prin creșterea autonomiei și îmbunătățirea eficienței energetice.
Obiectivul masterului este ca studenții să dobândească cunoștințe științifice și tehnologice avansate despre sistemele electronice și tehnologiile conexe. Pentru a face acest lucru, ei vor fi instruiți într-un set de principii teoretice, metode formale și instrumente tehnologice care le permit să realizeze dezvoltarea unui sistem electronic în mediul profesional, precum și să inițieze sarcini de cercetare și inovare în acest domeniu.
Odată absolvit masteratul, acei studenți care au absolvit 300 ECTS (sau formare echivalentă) pot aplica pentru admiterea la Doctoratul în Inginerie Electrică, Electronică și Automatică.
El Máster en Cifras
- Maxim 30 de elevi pe clasă
- Aproximativ 30% dintre studenți beneficiază de o bursă
- Rată ridicată de angajare
Admitere
Burse și finanțare
Ayudas Completas UC3M Al Estudio De Máster para el curso 2024/2025
Universidad Carlos III de Madrid solicită 7 granturi complete pentru a efectua studii pentru Masterul în Inginerie și Aplicații ale Sistemelor Electronice în anul universitar 2024/2025, care oferă acces la programele de doctorat UC3M.
- Las ayudas completas incluirán las tasas académicas correspondientes, así como una dotación anual de 11.500 €.
Para solicitar la ayuda es necesario haber sido admitido en el máster o haber formalizado la solicitud de admisión al Máster.
Ayudas de Matrícula UC3M para el curso 2024/2025
Para el curso académico 2024-2025 se ha realizado una convocatoria de un máximo de 3 ayudas para el abono de las tasas netas de la matrícula para los estudiantes aceptados en el Máster, con la siguiente dotación:
- 3 ayudas por un importe de 1.500 €
Para solicitar la ayuda es necesario haber formalizado la solicitud de admisión al Máster.
Curriculum
Masterul în Ingineria Sistemelor și Aplicațiilor Electronice se predă pe parcursul unui an universitar cu un set de 21 ECTS de discipline obligatorii, 27 ECTS de discipline opționale și 12 ECTS de teză de master (TFM). Subiectele opționale sunt repartizate în 2 itinerarii de formare, fiecare reprezentat de un subiect specific. Studentul poate opta pentru un itinerar dacă urmează cel puțin 12 ECTS din oferta propusă în acesta. De asemenea, puteți alege să combinați subiecte din ambele itinerarii. Itinerariile avute în vedere sunt:
- Itinerar sisteme electronice (I1). Acest itinerar este destinat studenților care vor putea concepe un sistem electronic complet, identificând diferitele blocuri ale acestuia, specificând și proiectând pe baza tehnologiilor și componentelor inovatoare.
- Itinerarul componentelor și subsistemelor (I2). Acest itinerar este destinat studenților care vor dobândi cunoștințe despre cele mai recente progrese în componentele electronice/fotonice și instrumentele de proiectare pentru subsisteme electronice, atât microelectronice, cât și optice integrate.
Ca o completare a pregătirii itinerariilor, se oferă o materie opțională legată de domeniul aplicațiilor sistemelor electronice și noilor tendințe, de natură dinamică în funcție de evoluția sectorului. De asemenea, puteți lua credite opționale asociate cu activități de mobilitate, stagii în companie sau seminarii susținute de experți recunoscuți în domeniile profesionale și/sau de cercetare. Acei studenți care doresc să abordeze un proiect de sistem electronic mai complex pot alege subiectul Proiecte experimentale II, crescând încărcătura experimentală totală.