Keystone logo
University of Vaasa

University of Vaasa

University of Vaasa

Introducere

University of Vaasa

University of Vaasa este o universitate multidisciplinară cu aproximativ 5000 de studenți și oferă diplome la toate nivelurile academice, de la licență la master și doctor. Studenții, profesorii și personalul noștri internaționali provin din întreaga lume. Activitățile de predare și cercetare ale Universității se concentrează pe studii de afaceri, științe administrative, tehnologie și studii de comunicare.

studiu

Universitatea este printre primele 400 de universități din lume în clasamentul Times Higher Education (THE). Programele noastre internaționale de master sunt acreditate internațional: programul de master în finanțe, programul de master în dezvoltarea strategică a afacerilor și programul de master în afaceri internaționale sunt acreditate EFMD . Acreditarea EFMD este o etichetă de calitate la nivel mondial pentru programele de licență în domeniul studiilor de afaceri. În procesul de acreditare EFMD sunt subliniate rigoarea academică, relevanța practică, internaționalizarea, etica și sustenabilitatea.

Programele de master în management industrial și analiza sistemelor industriale sunt acreditate ASIIN . Sigiliul de calitate ASIIN oferă asigurarea că standardele de calitate specifice disciplinei academice și ale profesiei pentru care se pregătește programul respectiv sunt îndeplinite la un nivel înalt.

Toate diplomele Universității cuprind abilități de operațiuni de afaceri și atmosfera cu adevărat internațională a campusului, împreună cu oportunități de schimb de studenți, oferă studenților abilități puternice atunci când intră în viața profesională. Limba de predare în toate cursurile oferite studenților internaționali este engleza.

O universitate internațională

University of Vaasa oferă o atmosferă internațională într-un cadru frumos de campus maritim. Cursurile incluse în programele internaționale de master sunt oferite atât studenților internaționali, cât și finlandezi, ceea ce oferă o oportunitate excelentă de a cunoaște studenții locali. Grupurile de studiu mixte la nivel internațional, inclusiv profesori internaționali, oferă o șansă excelentă de a învăța de la alți studenți și de la experiențele lor. Universitatea are, de asemenea, universități partenere pentru schimbul de studenți și personal din întreaga lume. În fiecare an, peste 200 de studenți pleacă în străinătate pentru un schimb. În mod similar, aproximativ 200 de studenți internaționali ajung în fiecare an pentru a-și finaliza perioada de schimb la University of Vaasa .

Investiți în viitorul dvs.!

O comunitate de studiu strâns unită, o predare bine planificată și servicii eficiente pentru studenți promovează progresul academic și absolvirea diplomelor. University of Vaasa educă experți competenți pentru nevoile vieții profesionale moderne. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul web University of Vaasa .

Bun venit la bord!

Caracteristici Campus

University of Vaasa este situată în cea mai nouă zonă de campus din Finlanda, aproape de mare, adesea numit cel mai frumos campus din Finlanda. Campusul este o fuziune interesantă de vechi și nou, o combinație de arhitecturi continentale și anglo-saxone. Este în Vaasa, cel mai însorit oraș din Finlanda. Cu cei 12.000 de studenți ai săi, Vaasa este și un oraș studentesc plin de viață. În plus, frumosul arhipelag Kvarken care înconjoară orașul face parte din patrimoniul natural mondial UNESCO din 2006.

Comunitatea internațională unită de peste 5.000 de studenți este unul dintre principalele puncte forte ale universității. 9% dintre studenți și 30% din personalul academic sunt internaționali, asigurând un campus plin de viață și activ.

  Admitere

  Cerinte pentru viza

  Permis de rezidenta

  Fiecare persoană străină care rămâne în Finlanda mai mult de trei luni trebuie să aibă fie un permis de ședere, fie să își înregistreze șederea la serviciile finlandeze de imigrare. Vă rugăm să rețineți că, fără un permis de înregistrare/ședere valabil, persoana nu va avea voie să intre din nou în Finlanda dacă a părăsit țara și ar putea avea probleme cu autoritățile și din Finlanda. Pentru informații actualizate despre permisele de ședere, vă rugăm să vizitați site-ul web al serviciilor finlandeze de imigrare.

  Cetăţeni ai ţărilor nordice

  Trebuie doar să-și înregistreze reședința în Finlanda la Agenția pentru servicii de date digitale și de populație.

  Cetățeni UE/Spațiul Economic European (SEE).

  Trebuie să-și înregistreze dreptul de ședere în Finlanda la serviciile finlandeze de imigrare numai dacă șederea lor continuă în Finlanda depășește 90 de zile.

  Cetăţeni ai tuturor celorlalte ţări

  Trebuie să obțină un permis de ședere de la Ambasada sau Consulatul Finlandei din țara lor de origine înainte de sosirea în Finlanda. Vă sfătuim insistent să solicitați permisul de ședere cât mai curând posibil după ce ați fost acceptat la University of Vaasa , de preferință în termen de o săptămână de la primirea scrisorii de acceptare. Ar putea dura aproximativ 1-3 luni pentru a obține permisul de ședere.

  Vi se cere să atașați documentația privind taxa de școlarizare plătită la cererea de permis de ședere sau, dacă nu ați plătit încă taxa, trebuie să atașați în contul dvs. bancar dovada că aveți fondurile pentru taxa de școlarizare. În plus, atunci când solicitați un permis de ședere, trebuie să aveți fonduri pentru a vă acoperi costurile de trai în contul bancar.

  Prelungirea permisului de ședere

  Un permis de ședere pentru studii poate fi acordat pentru un an sau pe durata studiilor dumneavoastră. Dacă studiile dumneavoastră continuă și permisul de ședere este pe cale să expire, va trebui să solicitați o prelungire a permisului de ședere înainte de expirare. Pentru a vi se prelungește permisul de ședere pentru studii, trebuie să fiți în continuare înscris la același institut de învățământ și să prezentați dovada că ați studiat cu normă întreagă și că ați urmat cursurile cerute de institutul de învățământ în cauză. Prelungirea permisului de ședere este acordată de serviciile finlandeze de imigrare.

  Visa

  De obicei, studenții care vin la University of Vaasa nu au nevoie de viză.

  O viză este necesară doar pentru o vizită mai scurtă (maximum trei luni), de exemplu, dacă un student care provine dintr-o țară din afara UE trebuie să participe la un examen de admitere în Finlanda înainte de a fi acceptat la instituția de învățământ. University of Vaasa nu organizează examene de admitere la programele internaționale de masterat sau studii de doctorat, astfel încât studenții nu trebuie să solicite o viză. Nici studenții de schimb nu au nevoie de viză, dar cetățenii din afara UE au nevoie de permis de ședere.

  Burse și finanțare

  University of Vaasa oferă un program generos de burse pentru studenții care sunt supuși taxelor de școlarizare. Bursele pot fi acordate pentru timpul țintă al programului, care este de doi ani în programele de master.

  Burse pentru anul I

  Bursele se solicită prin alegerea opțiunii de bursă din formularul de înscriere la program. Studenții sunt informați despre primirea unei eventuale burse împreună cu rezultatele admiterii.

  Bursele sunt personale și sunt legate de acceptarea locului de studiu oferit. Nu se transferă la alte universități. Bursele Finlandei acordate de University of Vaasa fac parte din programul național de burse Finlanda finanțat de Ministerul Finlandez al Educației și Culturii.

  Burse pentru anul II

  Toate bursele din primul an includ o bursă condiționată de realizare în valoare de 5 000 EUR sau 6 000 EUR pentru al doilea an. Pentru a primi bursa de realizare, studentul trebuie să continue studiile în timpul țintă (55 ECTS în primul an). Cu o eventuală bursă, taxa de școlarizare pentru al doilea an universitar este:

  • 5000 EUR (Management industrial, Analiza sistemelor industriale, Rețele inteligente, Management strategic de proiect, Sisteme durabile și autonome) sau
  • 6000 EUR (finanțe, afaceri internaționale, dezvoltare strategică a afacerilor)

  Creditele ECTS necesare trebuie finalizate până la sfârșitul primului an universitar, adică până la 31 iulie.

  Studenții care nu au o bursă în anul I pot aplica pentru o bursă în anul II în timpul studiilor. Detaliile despre cererea pentru bursa de anul II vor fi comunicate studenților în primul an.

  Clasamente

  Pentru a ne atinge obiectivele și a îmbunătăți continuu universitatea noastră, evaluăm în mod regulat calitatea și eficacitatea educației, cercetării și impactului societal, precum și a serviciilor universitare prin evaluări externe și interne.

  • Times Higher Education (THE) World University Ranking 2024: 401-500
  • Clasamentul global Shanghai al disciplinelor academice (GRAS) 2023: 18
  • Clasamentul mondial al universităților Times Higher Education (THE) după subiecte 2023: 251-300

  Clasamentele reprezintă o modalitate de evaluare și clasare a universităților. Criteriile de referință măsoară în primul rând performanța cercetării, deoarece sunt evaluate standardele înalte de cercetare. Universitățile sunt adesea comparate în ceea ce privește evaluarea colegială și numărul de citări în publicațiile științifice. Diferite clasamente măsoară, de asemenea, reputația, excelența științifică și didactică, numărul de diplome, internaționalitatea și laureații Nobel. Toate clasamentele folosesc date și modele de calcul diferite. Există atât clasamente universitare, cât și clasamente specifice disciplinei.

  Rezultatele clasamentului oferă informații importante pentru universitate cu privire la punctele sale forte. În special, punctele forte ale University of Vaasa includ numărul de publicații științifice, numărul de citări la articole științifice (adică impactul publicațiilor) și copublicații internaționale.

  Mărturii studențești

  Locații

  Întrebări