Keystone logo
University  of Milano - Bicocca Masterat în astrofizică și fizică spațială
University of Milano - Bicocca

Masterat în astrofizică și fizică spațială

Milan, Italia

2 Years

Engleză

La zi

15 May 2025

15 Oct 2025

EUR 1.056 / per year

În campus

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Masteratul în Astrofizică și Fizică Spațială oferit de Departamentul de Fizică al Universității Milano-Bicocca este un program cuprinzător de 2 ani conceput pentru a dota studenții cu cunoștințe și competențe de ultimă oră în aspectele teoretice, observaționale și instrumentale ale astrofizicii și cosmologiei.

Programul oferă un curriculum de ultimă oră, oferind o înțelegere aprofundată prin cursuri avansate, inclusiv noul domeniu interesant al astrofizicii undelor gravitaționale. Studenții vor dobândi experiență practică prin participarea la sesiuni practice la telescopul optic intern și prin analizarea datelor de la instrumentele de observație de top-tier. De asemenea, ei se vor angaja în simulări de înaltă performanță, efectuând simulări numerice ale sistemelor astrofizice complexe pentru a înțelege cele mai complexe fenomene ale universului.

Alegerea acestui program înseamnă posibilitatea de a participa la colaborări de cercetare internaționale de prestigiu și de a deschide diverse căi de carieră la nivel internațional Expertiza dobândită este pregătirea ideală pentru o carieră de cercetare în mediul academic sau în sectoarele privat și public și oferă o bază solidă pentru cei care doresc să urmeze studii doctorale în astrofizică și domenii conexe.

Admitere

Curriculum

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare