Keystone logo
University of Cagliari Master în Managementul și Monitorizarea Turismului Durabil
University of Cagliari

Master în Managementul și Monitorizarea Turismului Durabil

Cagliari, Italia

2 Years

Italiană

La zi

Request application deadline

Oct 2023

Request tuition fees

În campus

Introducere

Cursul de master în managementul și monitorizarea turismului durabil (MMTS) își propune să formeze manageri specializați în monitorizarea, achiziția, prelucrarea și interpretarea datelor și proceselor din turism în vederea dezvoltării durabile. Printr-un curs de formare multidisciplinar în domeniile economic, managerial, antropologic, de mediu, informatic-statistic și juridic, personalitățile profesionale ieșite vor putea desfășura activități de consultanță și sprijin pentru procesele decizionale, în sectorul public și privat, și să-și asume roluri de management și management în companii.

Durata si activitate

Cursul de master în Managementul și Monitorizarea Turismului Durabil (STMM) durează doi ani și are sediul în Departamentul de Economie și Afaceri al Facultății de Științe Economice, Juridice și Politice (SEGP) a Universității din Cagliari (UniCA). Cursul oferă pregătire multidisciplinară în domeniile economic, managerial, antropologic, de mediu, informatic-statistic și juridic, pentru un total de 120 de credite, împărțite în 12 examene obligatorii (84 de credite). La acestea se adaugă activități alese de student, stagii de practică și examenul final (36 de credite).

Cursul permite, de asemenea, dezvoltarea competențelor lingvistice prin predarea specifică a limbii engleze, în primul an, și furnizarea întregii oferte de formare (patru cursuri) în limba engleză pe parcursul celui de-al doilea an. În plus, începând cu anul universitar 2020-2021, este activ un curs internațional care vă permite să obțineți dubla diplomă în acord cu Universitatea Economică de Stat din Belarus (BSEU) din orașul Minsk, capitala Belarusului. . Studenții SEGP-UniCA din primul an, semestrul al doilea, vor urma cursurile BSEU la Minsk, studenții BSEU vor urma cursurile SEGP-UniCA în al doilea an.

Obiective și oportunități de carieră

Scopul cursului este formarea unui manager specializat in monitorizarea, achizitia, prelucrarea si interpretarea datelor turistice care ofera consiliere si suport proceselor decizionale, in sfera privata si publica, in vederea dezvoltarii durabile, dar si capabil să desfășoare activități manageriale și de management în cadrul companiilor.

Cifrele profesionale predominante în deplasare sunt următoarele:

 • Manager specializat in monitorizarea, achizitia, prelucrarea si interpretarea datelor din turism care ofera consultanta in formularea proceselor decizionale atat organizatiilor private cat si publice;
 • Manager specialist turism durabil capabil sa desfasoare activitati manageriale si de management in firme private, fara a exclude competenta pentru crearea acestora;
 • Manager specializat în dezvoltare economică durabilă capabil să participe la alegerile de proiectare a sistemelor economice și la implementarea politicilor de construire a ofertei turistice în ansamblu, adică capabil să surprindă provocările și tendințele în diferite contexte și să abordeze deficiențele teritoriale combinația dintre competitivitate și durabilitate.

Organizare și metodă

Cursul de Master în STMM își programează activitățile didactice pe baza unui calendar disponibil la începutul anului universitar care permite studentului să cunoască orele și sălile de clasă ale lecțiilor, precum și datele examenelor, cu mult timp înainte. .

Cursul de formare include prelegeri, exerciții, activități de grup și seminarii, pe lângă studiul individual. Prezența la lecții nu este obligatorie. Examenele finale se susțin în formă scrisă sau orală.

Sunt oferite servicii de tutorat frontal și suport didactic, precum și un serviciu de orientare incoming, continue și outgoing, care pe lângă faptul că contribuie la rentabilizarea traseului de studii, oferă studenților cunoștințele diferitelor oportunități oferite de Curs.

Profesorii responsabili de programul Erasmus și stagiile îi ajută pe studenți să le faciliteze accesul la aceste inițiative importante.

Cerințe curriculare

Pentru a fi admis la Cursul de Master în Managementul și Monitorizarea Turismului Durabil este necesar să ai o diplomă sau o diplomă universitară de trei ani, sau o altă calificare obținută în străinătate, recunoscută ca echivalentă, precum și cerințe curriculare și o pregătire personală adecvată. .

Cerințele curriculare sunt:

 1. Diplomă în clasele L-18 Științe economice și managementul afacerilor și L-33 Științe economice conform DM 270/04 sau L-17 și L-28 conform DM 509/99.
 2. Sau o diplomă în alte clase decât cele anterioare, dar cu realizarea unui număr adecvat de credite în următoarele grupe de sectoare disciplinare științifice:
  • 12 CFU în domeniul științelor afacerilor (Sectoarele disciplinare științifice SECS-P / 07, SECS-P / 08, SECSP / 10);
  • 12 CFU în științe economice (Sectoarele disciplinare științifice SECS-P / 01, SECS-P / 02, SECSP / 06);
  • 9 CFU în domeniul științelor matematico-statistice (Sectoarele disciplinare științifice MAT / 05, MAT / 06, SECS-S / 01, SECS-S / 03, SECS-S / 05).

Cerințele curriculare necesită, de asemenea, competențe în limba engleză la nivelul B1, dobândite în cadrul examenelor curriculare universitare de un nivel corespunzător, sau certificate de centre de limbi universitare italiene sau prin certificări internaționale recunoscute.

Despre Școală

Întrebări