Masterat în sustenabilitate agroalimentară
Pavia, Italia
DURATA
2 Years
LIMBI
Engleză
RITM
La zi
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE
Solicitați termenul limită de aplicare
CEA MAI DEVREME DATĂ DE ÎNCEPERE
Oct 2024
TAXE DE ȘCOLARIZARE
EUR 4.500 / per year *
FORMAT DE STUDIU
În campus
* pentru studenții din UE, taxele se bazează pe venitul familiei studenților. Acestea variază de la aproximativ 156 de euro până la 4000 de euro pe an. Pentru studenții din afara UE, un tarif fix este determinat în funcție de cetățenie și variază de la 4
Introducere
Cursul de masterat Sustenabilitate agroalimentară oferă o pregătire solidă în domeniul științelor și tehnologiilor agricole, printr-o viziune multidisciplinară, care vizează obținerea unei producții ridicate, atente la sănătatea mediului, a producătorilor agricoli și a consumatorilor, cu accent pe sustenabilitate (one health).
Cursul include activități experimentale și demonstrative desfășurate pe terenurile agricole deținute de Universitate și prin diverse proiecte ale Regiunii Lombardia cu companii agricole partenere, atât convenționale, cât și ecologice.
Prin urmare, absolventul va fi capabil să planifice și să gestioneze producția agricolă (în special calitatea lanțurilor de aprovizionare), dobândind cunoștințe agroecologice vaste care includ piața alimentară, dezvoltarea și gestionarea inovației companiilor și a lanțurilor de aprovizionare agricolă, precum și luarea în considerare a post-producției și a impactului produselor agroalimentare asupra sănătății umane.
Oportunități de carieră
Programul de studii va permite absolvenților să:
- Administrarea companiilor agricole;
- Efectuează monitorizarea și analiza mediului agroecosistemelor;
- Exploatarea și promovarea durabilă a biodiversității locale;
- Utilizați instrumente și tehnici de conservare și protecție a solului;
- Optimizarea tehnicilor tradiționale;
- Să fie capabil să evalueze, să îmbunătățească și să certifice calitatea procesului și a produsului și prin utilizarea metodologiilor inovatoare.
Absolvenții acestui curs de master pot fi angajați în:
- Ferme de diferite niveluri și dimensiuni, inclusiv în sectorul ecologic;
- Firme de depozitare și prelucrare,
- Companii de marketing agroalimentar;
- Consultanta profesionala pentru intreprinderi mici si mijlocii;
- Agricultura socială și organizații non-profit (ONG);
- Asociații și organisme instituționale care reprezintă partenerii sociali și productivi sau organizațiile internaționale (ONU, FAO etc.).
Rezultatul programului
Programul de studii va permite absolvenților să:
- conduce companii agricole.
- efectuează monitorizarea mediului și analiza agro-ecosistemelor.
- exploatează și promovează biodiversitatea locală într-un mod durabil.
- utilizați instrumente și tehnici de conservare și protecție a solului.
- optimizarea tehnicilor tradiționale.
- să poată evalua, îmbunătăți și certifica calitatea procesului și a produsului și prin utilizarea metodologiilor inovatoare.
Curriculum
Curriculum 1: Agroecologie și Agricultura Durabilă (ASF)
- Nutriția plantelor și calitatea producției agroalimentare
- Conservarea și promovarea resurselor genetice vegetale
- Legea europeană agroalimentară
- Marketing alimentar
- Lanțuri locale de producție horticolă
- Agroecologie și conservarea biodiversității
- Culturi de iarbă durabile, producții integrate, agricultură ecologică
- Managementul durabil al resurselor de apă în agricultură
- Patologia plantelor
- Un subiect care va fi ales din această listă: Ecosistemele forestiere și ecologia sistemelor agricole / Pădurile și sustenabilitatea mediului în agricultură
- Un subiect care va fi ales din această listă: Conservarea solului și agricultura de precizie / Geochimia solului și agricultura de precizie
- Un subiect care va fi ales din această listă: Metode spectroscopice pentru siguranța alimentelor / Sistematica buruienilor / Utilizarea agronomică a reziduurilor / Microbiologia solului / Rase locale de animale cu risc de eroziune genetică sau dispariție / Litologie și producții agroalimentare / Semințe pentru agricultură durabilă / Știința solului
- Alte activități (pentru studenții străini poate fi limba italiană)
- Traineeship
Curriculum 2: calitatea alimentelor și nutriția (FNQ)
- Nutriția plantelor și calitatea producției agroalimentare
- Conservarea și promovarea resurselor genetice vegetale
- Legea europeană agroalimentară
- Marketing alimentar
- Lanțuri locale de producție horticolă
- Agroecologie și conservarea biodiversității
- Culturi durabile de iarbă
- Fundamentele tehnologiei alimentare
- Alimente vegetale și produse agrochimice pentru apărarea plantelor. Chimie și toxicologie
- Curs integrat de nutriție și sănătatea umană
- Un subiect care va fi ales din această listă: Metabolismul secundar al plantelor și plantele medicinale / Metabolismul secundar al plantelor și proprietățile nutritive și nutraceutice ale ciupercilor
- Un subiect care va fi ales din această listă: Metode spectroscopice pentru siguranța alimentelor / Sistematica buruienilor / Utilizarea agronomică a reziduurilor / Microbiologia solului / Rase locale de animale cu risc de eroziune genetică sau dispariție / Litologie și producții agroalimentare / Semințe pentru agricultură durabilă / Știința solului
- Alte activități (pentru studenții străini poate fi limba italiană)
- Traineeship
Admitere
Taxa de școlarizare a programului
Burse și finanțare
EDiSU Pavia (Ente per il Diritto allo Studio Universitario) este o Agenție pentru Dreptul la Învățământ Superior, care a fost înființată de University of Pavia și se află sub controlul său direct.
Beneficiile bursei Edisu includ:
- Cazare într-o Reședință („Colegio”);
- O masă pe zi la Cantine;
- O sumă de bani, în funcție de situația economică a studentului.
Bursa Edisu pentru studenții din afara școlii poate consta în:
- Cazare într-un Colegio + O masă pe zi la Cantine + Până la 3.967,00 euro;
- O masă pe zi la Cantine + Până la € 6.370,00 euro.