Keystone logo
Hasselt University Master în Statistică și Știința Datelor
Hasselt University

Master în Statistică și Știința Datelor

2 Years

Engleză

La zi

Solicitați termenul limită de aplicare

Solicitați cea mai apropiată dată de începere

EUR 2.530 / per year

În campus

Introducere

Nevoia de biostatisticieni, bioinformaticieni și oameni de știință epidemiologici și de sănătate publică bine pregătiți este în continuă creștere, sporită de revoluția științifică în biologia moleculară și genetică și impactul acesteia asupra sănătății și mediului.

Hasselt UniversityMasterul în Statistică și Știința Datelor cu specializări: Biostatistică, Bioinformatică, Epidemiologie Cantitativă și Știința Datelor, ține pasul cu astfel de evoluții. Programul de master combină un studiu solid al principiilor aplicate și ale biostatisticii cu informații actualizate pe subiecte precum studiile clinice, sănătatea publică, date longitudinale, analiza supraviețuirii, genetică, metodologia de anchetă etc.

Specializarea în Bioinformatică face posibilă menținerea unui ritm și mai apropiat cu nevoile și competențele profesionale mai specifice necesare datorită dezvoltării de noi tehnici experimentale în biologie moleculară și
genetica.

Hasselt UniversityMaster of Statistics a dobândit acreditare de la prestigioasa Royal Statistical Society și este în prezent în proces de solicitare pentru reînnoirea acreditării RSS.

Absolvenților de la cursuri acreditate li se va acorda statutul profesional de statistician absolvent al Societății la cerere. Statistician absolvent este un grad de apartenență profesională a Societății. Oferă recunoașterea formală a calificărilor statistice ale unei persoane. Statisticienii absolvenți vor putea să urmeze în continuare o pregătire și o experiență profesională adecvată, în mod normal timp de cel puțin cinci ani, astfel încât să fie eligibili să solicite statutul de Chartered Statistician

Puncte forte ale Masterului de Statistică: Biostatistică

În cadrul specializării, Biostatistică/Biostatistică ICP se asigură pregătirea solidă în metodologia statistică modernă, necesară pentru proiectarea și analiza studiilor biomedicale și epidemiologice. Cursurile de bază de biostatistică sunt analiza longitudinală a datelor, analiza de supraviețuire și studiile clinice. Specializarea în Biostatistică are o puternică orientare spre cercetare.

Programul studenților din țările în curs de dezvoltare, cu o bursă sponsorizată de Secția de Cooperare pentru Dezvoltare Universitară a Consiliului Interuniversitar Flamand (VLIR-UOS), este adaptat nevoilor și intereselor specifice ale acestora în specializarea Biostatistică ICP.

Puncte forte ale Masterului de Statistică: Bioinformatică

Evoluția rapidă a cercetării științifice în genomică și proteomică necesită în mod continuu noi cunoștințe și abilități. Pe lângă cunoștințele de lucru în biologie moleculară, este nevoie de cunoștințe de specialitate și abilități aplicate în gestionarea bazelor de date, programarea computerelor, tehnici statistice și descoperirea și integrarea cunoștințelor.

Masterul de Statistică: Bioinformatica pregătește absolvenții în așa fel încât:
• Sunt capabili să proiecteze și să analizeze experimente care vizează obținerea de date genomice și proteomice.
• Deține cunoștințele și abilitățile necesare pentru a dezvolta, înțelege și crea instrumente software și baze de date bioinformatice.
• Deveniți profesioniști siguri de sine, independenți și asertivi pentru care analiza unei probleme, structurarea informațiilor, lucrul în echipe internaționale și multidisciplinare, conducerea și prezidarea discuțiilor și prezentarea ideilor au devenit o a doua natură.

Puncte forte ale Masterului de Statistică: Epidemiologie și Metodologia Sănătății Publice

Specializarea Epidemiologie și Metodologie de sănătate publică oferă un program orientat profesional, cu accent pe epidemiologie, modelarea bolilor infecțioase și evaluarea riscului microbian.

Oportunități de carieră

Curriculum

Admitere

Taxa de școlarizare a programului

Burse și finanțare

Despre Școală

Întrebări