University of Chemistry and Technology, Prague
Introducere
University of Chemistry and Technology, Prague ( UCT Prague ) este cea mai mare instituție de învățământ de acest gen din Europa Centrală, cu o tradiție de aproape două secole. Cu domenii progresive de studiu și o reputație internațională de prestigiu, UCT Prague oferă fiecărui elev o educație în domeniul tehnologiilor avansate și o pregătire excelentă pentru carierele lucrative din întreaga lume.
University of Chemistry and Technology, Prague : Trecut și prezent
UCT Prague este o universitate publică de învățământ superior care desfășoară activități științifice, de cercetare, dezvoltare și implementare. Este membru al familiei a 28 de universități publice și de stat din Republica Cehă și este membru al EUA (Asociația Universitară Europeană), FEANI (Federația Europeană a Asociațiilor Naționale de Inginerie) și IGIP (Societatea Internațională de Pedagogie Tehnică). UCT Prague este cunoscută pentru profunzimea și amploarea activităților sale educaționale și de cercetare în aproape toate ramurile chimiei, ingineriei chimice, chimiei alimentare și tehnologiei, biochimiei, rafinării, tratării apei, energiei și științelor biologice și tehnologiilor, precum și protecția mediului, științele materialelor și alte domenii de studiu bazate pe chimie. UCT Prague fost înființată în 1952, dar originea sa datează din 1807 când primul curs de chimie a fost livrat la Politehnica de la Praga. Reorganizarea Politehnicii în 1920 a dus la transformarea departamentului de chimie în Școala de Tehnologie Chimică, una din cele șapte secțiuni ale Universității Tehnice Cehe. UCT Prague a produs un număr de absolvenți remarcabili, printre care profesorul Otto Wichterle, inventator de lentile de contact moi în anii 1950, și Vladimír Prelog, profesor la ETH Zürich care a câștigat Premiul Nobel pentru Chimie în 1975, a absolvit Școala de Chimie Tehnologică în 1928. Prelog a primit doctoratul acolo mai mulți ani mai târziu.
Cercetări notabile
Cercetătorii UCT Prague au avut un mare succes în cadrul programului-cadru al Comunității Europene, HORIZON 2020 și sunt implicați activ în dezvoltarea multor proiecte de cercetare și colaborări noi. Remarcabile eforturi anterioare includ:
- RECOBA, Conf. Prof. Juraj Kosek, Senzor în timp real transsectorial, control avansat și optimizarea proceselor discontinue de economisire a energiei și a materiilor prime.
- PARȚIAL-PGM, conf. Prof. Petr Kočí, Dezvoltarea de sisteme hibride de înaltă performanță TWV / GPF automotive după sisteme de tratare prin design rațional: înlocuirea PGM și a materialelor rare.
- SElySOs, Prof. Karel Bouzek, Dezvoltarea de noi materiale de electrod și înțelegerea mecanismelor de degradare a celulelor de electroliză la temperatură ridicată cu oxizi solizi.
- SuPER-W, Prof. Pavel Jeníček, Conf. Prof. Jan Bartáček, Produs durabil, Recuperarea energiei și a resurselor din apele uzate.
- Proiecte de calitate a alimentelor: FoodSmartphone, analizoare Smartphone pentru testare la fața locului a calității și siguranței alimentelor; MultiCoop, abordare multidisciplinară pentru a consolida cooperarea și a crea o platformă nouă pentru o evaluare cuprinzătoare a siguranței produselor alimentare și a hranei pentru animale; AUTHENT-NET - Rețeaua de cercetare a autenticității alimentare, prof. Jana Hajšlová, Monika Tomaniová, PhD.
- Educație pentru știință: SCICHALLENGE, Petr Holzhauser, MSc, provocări științifice de generația următoare prin tehnici participative și medii digitale.
facultăţi
UCT Prague (în plus față de departamente care acompaniază nevoile întregii universități) are patru facultăți:
- Facultatea de Tehnologie Chimică
- Facultatea de Tehnologia Mediului
- Facultatea de Alimentație și Tehnologie Biochimică
- Facultatea de Inginerie Chimică
UCT Prague în numere
UCT Prague are 871 de membri ai personalului (datele din Raportul anual 2014), incluzând 510 cadre didactice și 361 membri ai personalului de cercetare. UCT Prague este acreditat pentru a oferi trei ani de licență (BSc), programe de doi ani de Master (MSc / Ing.), Și Ph.D. programe. Înscriere totală la UCT Prague în 2014: 3606 de studenți de licență și de masterat și 843 de doctoranzi. studenți (datele din Raportul anual pentru anul 2014).
Cooperare și colaborare la nivel mondial
UCT Prague colaborează cu mai mult de 100 de universități și instituții din întreaga lume. Universitatea este cel mai activ participant la universitatea cehă în programul de schimburi de studenți Erasmus și a participat și la alte programe, cum ar fi cel de-al 5-lea și al 6-lea program-cadru, COST, EUREKA și Leonardo da Vinci.
Computere
UCT Prague susține facilități de calcul de înaltă calitate, cu o rețea gigabit. Calculatoarele sunt disponibile studenților, cercetătorilor și profesorilor în aproape toate cele câteva sute de laboratoare și saloane de lucru.
Biblioteca: ChemTK
UCT Prague operează biblioteca excelent echipată, ChemTK, situată în clădirea modernă a Bibliotecii Naționale de Tehnologie (NTK). Colecția ChemTK include peste 100.000 de cărți, manuale, enciclopedii, periodice și alte publicații. ChemTK subscrie la 300 de periodice profesionale și oferă acces electronic la reviste științifice. Peste 2.500 de reviste din prestigioase edituri științifice sunt disponibile în prezent în format electronic. ChemTK oferă, de asemenea, acces la SciFinder, Chemical Abstracts Service și alte resurse specializate (vedeți lista completă a resurselor eResources) care permit cercetarea în cadrul specialităților științifice. Colecțiile complete ale Handbuch der organischen Chemie și Handbuch der anorganischen Chemie de la Beilstein sunt disponibile și în format tipărit și electronic. Edițiile tipărite sunt disponibile în cărțile rare și colecțiile speciale ale NTK din sala de lectură.
Laboratoare centrale
Laboratoarele centrale UCT Prague sunt formate din opt laboratoare:
- Laboratorul de Spectroscopie de Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN)
- Laboratorul de Spectroscopie cu IR și Spectroscopie Raman
- Laboratorul de spectrometrie de masă (MS)
- Laboratorul de analiză elementară organică
- Laboratorul de difracție cu raze X
- Laboratorul de analiză termo-gravimetrică (TGA)
- Laboratorul de Spectroscopie de Absorbție Atomică (AAS) și Laboratorul de Analiză de Suprafață
Laboratoarele oferă echipament de înaltă calitate pentru utilizare de către studenți, profesori și membri ai personalului de cercetare și sunt echipați cu instrumente de măsură moderne. Personalul de laborator este experimentat în experimente de rutină și de specialitate. Laboratoarele sunt utilizate pentru proiecte de studenți, cercetare finanțată de granturi și aplicații industriale. Clienții externi (universități, companii private și altele) pot folosi și facilitățile. Personalul de laborator preda, de asemenea, mai multe cursuri, ateliere de lucru și alte seminarii pentru membrii comunității UCT Prague . Cursurile includ tehnici practice, precum și metode de interpretare a spectrului.
Programe
- Master în Biotehnologie și Știința Alimentelor
- Master în Chimie Organică
- Master în Chimie, Tehnologie și Materiale
- Master în Ingineria Pilelor de Combustie și Hidrogenului
- Master în Inginerie Chimică și Bioinginerie
- Master în Sustenabilitate și Ingineria Mediului
- Master în industrie chimică
- Master în managementul proiectelor de inovare