Keystone logo
© Dark Frame - www.darkframe.pl
Lodz University of Technology

Lodz University of Technology

Lodz University of Technology

Introducere

Lodz University of Technology ( TUL ) este una dintre cele mai mari și cele mai bune universități tehnice de stat din Polonia, plasată printre 15% dintre cele mai bune universități din lume și un membru mândru al Consorțiului European de Universități Inovatoare. Fondată în 1945, TUL are o tradiție puternică de educație inginerească și este binecunoscută în întreaga lume pentru realizările sale în cercetare, știință, educație și cooperare internațională.

Peste 10.000 de studenți, dintre care aproximativ 10% sunt studenți internaționali, își obțin diplomele de licență, master și doctorat la 9 facultăți și la Facultatea Internațională de Inginerie, care oferă peste 65 de programe de studiu, dintre care peste 25 predate în engleză și franceză. În plus, studenților li se oferă posibilitatea de a face programe duble de diplomă, mobilități (în și în afara UE) și pionierat în micromodulele de învățământ superior. Pentru a educa profesioniști în știință, inginerie, tehnologie, management și afaceri sunt folosite metode inovatoare de învățare și predare, printre multe: învățarea bazată pe provocări, gândirea de proiectare și educația inversată. Studenții beneficiază, de asemenea, de oportunități practice, în special participă la prelegeri susținute de experți în anumite domenii sau obțin o plasare în companie în corporația parteneră a TUL , de exemplu, Amazon, Ikea sau TomTom, situate în oraș și regiunea sa cea mai apropiată.

Cu campusul său de 37 ha în centrul orașului TUL oferă în plus cazare și acces gratuit la internet în 9 săli de reședință. Timpul minimizat de navetă lasă loc pentru plăceri! Cu aproape 75 de cluburi științifice studențești TUL este un loc perfect pentru studenții care au o pasiune pentru știință și doresc să-și îmbogățească cunoștințele. Universitatea primește oameni activi și sprijină diverse inițiative ale studenților. Postul de radio studențesc Żak, difuzează non-stop la 88,8 MHz, Corul TUL are 40 de ani de prezență continuă pe scenă, în timp ce piscina olimpică și 31 de secții de sport îi pot interesa pe cei cu doze mari de energie.

Admitere

Există două admiteri în fiecare an universitar.

 • În mai/iunie - Admiterea la programele de master care încep în semestrul de vară (1 martie).
 • În decembrie/ianuarie - Admiterea la programele de licență și master care încep în semestrul de iarnă (1 octombrie).

O ordine de zi detaliată este publicată pe site-ul Universității cu câteva luni înainte de deschiderea admiterii. Vă rugăm să consultați site-ul nostru pentru mai multe detalii despre termene limită.

Cum să aplicați

 1. Vă rugăm să revizuiți cu atenție procedurile de admitere înainte de a începe procesul de aplicare.
  Citiți toate informațiile incluse în fila „Candidați internaționali”. Acolo puteți găsi informații despre procesul de admitere, inclusiv lista documentelor necesare, cursuri disponibile, taxe de școlarizare, burse, cerințe lingvistice etc.
 2. Creați un cont în portalul nostru de admitere. Mai târziu, intrați pe portalul de admitere întotdeauna de la adresa rekrutacja.p.lodz.pl. Alege studii de gradul I/2 și apoi „Nu sunt cetățean polonez”;
 3. Completați toate datele personale și apoi, posibilitatea de a încărca documente se va debloca pentru dvs.;
 4. Încărcați scanări ale tuturor documentelor solicitate în timpul specificat pe site-ul nostru;
  • Amintiți-vă că documentele dumneavoastră trebuie să fie însoțite de o apostilă și/sau să fie legalizate și traduse în poloneză sau engleză de către un traducător autorizat.
  • Puteți aplica pentru până la 4 programe .
  • Așteptați rezultatele.

Burse și finanțare

 1. Cei mai buni candidați pot aplica pentru studii fără plata taxelor de școlarizare (două locuri în fiecare din cele 10 facultăți). Faceți clic pe butonul de mai jos pentru mai multe informații.
 2. De asemenea, candidații sunt încurajați să verifice bursele guvernamentale poloneze.

O bursă socială poate fi acordată unui student/doctorand care se află într-o situație financiară dificilă și al cărui venit net lunar pe persoană din familie nu depășește suma specificată într-un Anunț separat privind valoarea tipurilor individuale de prestații convenite cu Guvernul studenților și Guvernul studenților doctoranzi.

În cazuri deosebit de justificate, un student/doctorand poate primi o bursă socială sporită.

O bursă pentru persoane cu dizabilități poate fi acordată unui student/doctorand cu un certificat de handicap, un certificat de grad de handicap sau un certificat menționat la art. 5 și art. 62 din Legea din 27 august 1997 privind reabilitarea profesională și socială și angajarea persoanelor cu dizabilități.

Valoarea bursei depinde de gradul de handicap. Un student/doctorand care se află într-o situație de viață temporar dificilă poate primi ajutor.

Bursa Rectorului pentru studenți poate fi acordată unui student care a obținut rezultate academice remarcabile, are realizări științifice sau artistice, sau realizări sportive în competiție cel puțin la nivel național.

Bursa poate fi acordată

 1. Un student admis în primul an de studii în anul susținerii examenului de maturitate care îndeplinește cel puțin una dintre următoarele condiții:
  Fiecare student străin acceptat la TUL poate fi cazat într-una din cele 9 rezidențe studențești. La doar 2 minute de mers pe jos de campus. Costul cazarii in camere single si duble este de aproximativ 150 de euro pe luna. Pentru detalii despre cazare, vă rugăm să consultați site-ul nostru.
  • Este un câștigător al unei olimpiade internaționale sau un câștigător sau finalist al unei olimpiade de nivel central la care se face referire în prevederile sistemului de învățământ,
  • Este actual medaliat la cel puțin o competiție sportivă pentru titlul de campion polonez într-un anumit sport menționat în prevederile Legii Sportului;
  • Un student care a obținut rezultate academice remarcabile. Studenții de la masterat pot aplica pentru această bursă în primul an de studii, în timp ce studenții de licență numai după primul an de studii.
  • Un student la studii de ciclul I sau II care, în anul universitar anterior (precedent depunerii cererii), a avut realizări științifice sau artistice, ori realizări sportive în competiție cel puțin la nivel național, evaluate conform principiilor descrise în Regulament. .
  • Taxele de școlarizare sunt competitive și semnificativ mai mici decât în alte universități din UE. Taxele de școlarizare variază între 500-2000 USD pe semestru. Vă rugăm să consultați site-ul nostru pentru mai multe informații despre taxele de școlarizare. (Majoritatea programelor de studiu în limba engleză costă 2000 USD pe semestru. Există două semestre în fiecare an universitar);
  • Taxa de înscriere per program de studii este de doar 85 PLN* (aproximativ 20 de euro), iar candidații pot aplica pentru până la 4 programe de studii, crescând șansele lor de a intra;
   *150 PLN dacă aplicați pentru un BSc în Arhitectură/ BA în Design/ BSc în Design Industrial și trebuie să susțineți examenul de abilități de desen în campus și 100 PLN pentru candidații pentru studii de ciclul al doilea, care sunt obligați să susțină un examen de admitere - un interviu online.
 2. Viața în Polonia este accesibilă și costă mult mai puțin decât în alte țări ale UE. În plus, viața în Lodz, deși este al 4-lea oraș ca mărime din țară, este mai ieftină decât în altele. Pentru mai multe informații contactați universitatea.

Principala preocupare privind schimbările

 • Modalitatea de aplicare a beneficiilor - bursele se vor acorda semestrial;
 • Au fost introduse modificări în catalogul realizărilor incluse în bursa rectorului.

Clasamente

În clasamentul 2023 al universităților al revistei educaționale „Perspektywy”,

 • Lodz University of Technology a ocupat locul cinci în rândul universităților tehnice.
 • Locul nouă în rândul universităților publice din Polonia. Este, de asemenea, a patra cea mai frecvent aleasă universitate din Polonia, conform raportului Ministerului Educației și Științei.

Anul trecut, Lodz University of Technology a fost clasificată în toate cele patru dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale.

 • Printre 32 de universități poloneze din clasamentul internațional Times Higher Education World University Ranking
 • Printre 19 universități poloneze din QS World University Ranking
 • 37 incluse în US News Top Global Universities Ranking
 • În clasamentul global al disciplinelor academice al ShanghaiRanking, este listat la disciplina Știința și Ingineria Energiei.

Pentru a doua oară, Lodz University of Technology a fost inclusă în clasamentul THE Impact, care se concentrează pe activitățile universității în ceea ce privește implementarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă.

 • TUL a primit cel mai mare scor pentru activitățile care vizează atingerea obiectivului 8.
 • Creștere economică și muncă decentă, intrând în TOP 200 global și ocupând primul loc în țară.
 • De asemenea, se află pe primul loc printre universitățile poloneze în Obiectivul 17.
 • Partnership for Goals, fiind în TOP 300 global. În Goal 9. Inovation, Industry, Infrastructure, TUL se află în TOP 400.

Locații

 • Łódź

  Stefana Żeromskiego, 116, 90-924, Łódź

Întrebări