Keystone logo
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Introducere

Studenții TUIASI au acces la studii tehnice de ultimă oră, universitatea fiind una dintre cele mai bune din țară și din Europa de Est. Profesori mari, cursuri relevante și laboratoare noi vă așteaptă.

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași are cea mai veche tradiție în domeniul învățământului ingineresc din România. De la înființare, TUIASI a acordat prioritate cercetării, abordării interdisciplinare, inovării, predării și, în ultimele două decenii, internaționalizarea. Scopul nostru principal de a dezvolta "tehnologia pentru oamenii din jurul nostru" a fost întotdeauna în centrul activităților de cercetare, predare și transfer tehnologic ale TUIASI . Acest obiectiv ne-a făcut să construim continuu și să dezvoltăm universitatea. Acum are aproximativ 13.000 de studenți, 23 de centre de cercetare și excelență și 8 echipe de cercetare și laboratoare de cercetare acreditate. TUIASI a semnat peste 303 de acorduri Erasmus cu 25 de țări, astfel că vă veți întâlni cu oameni din întreaga lume. Știați că biblioteca Universității este una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, care concurează cu colegii de la Biblioteca Trinity College din Dublin și Biblioteca Națională a Franței?

Universitatea este centrată în jurul nevoilor educaționale ale studenților, îmbunătățind în mod constant facilitățile și programele sale pentru a satisface cerințele în continuă schimbare în domeniul muncii. TUIASI are legături strânse cu întreprinderile naționale și internaționale, companii mari precum Microsoft, Delphi, Continental, Amazon și mulți alții au fost studenți și absolvenți ai Universității Tehnice, adesea terminând ca stagiari sau angajați.

facultăţi

 • Facultatea de Automatică și Calculatoare
 • "Cristofor Simionescu" Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului
 • Facultatea de Construcții și Servicii de Construcții
 • Facultatea de Fabricarea Mașini și Managementul Industrial
 • Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației
 • Facultatea de Inginerie Electrica
 • Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului
 • Facultatea de Inginerie Mecanică
 • Facultatea de Științe și Ingineria Materialelor
 • Facultatea de Arhitectură "GM Cantacuzino"
 • Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor

Miezul TUIASI - comunitatea sa

Universitatea este o comunitate foarte strânsă. Studenții, personalul administrativ și cadrele didactice se întâlnesc în mod regulat și lucrează împreună la proiecte comune - construirea de mașini de curse sau restabilirea unei mărci de mașini din România - ARO - construirea unor structuri interesante și distractive, cum ar fi o clădire tipică din spaghete sau un pom de Crăciun alcătuită din forme 3D diferite și care unește forțe pentru a concura în provocările matematice și de inginerie internaționale, venind acasă în fiecare an cu medalii de aur, bronz și argint.

Această colaborare se extinde la campus - există întâlniri săptămânale cu studenții care trăiesc în campus pentru a-și îmbunătăți stilul de viață și cazarea. La cererea studenților, au fost construite două săli de cursuri noi, dotate cu conexiune rapidă la internet și deschise târziu în noapte, precum și două stații de spălare pe tot parcursul zilei. În ultimii ani, personalul campusului lucra la sisteme inteligente de parcare pentru biciclete și a revigorat zonele verzi în și în jurul campusului.

Există 13 asociații studențești la TUIASI - BEST, AIESEC și una pentru fiecare dintre cele 11 facultăți - dedicate promovării drepturilor studenților, învățării extrașcolare și non-formale și, bineînțeles, având o mulțime de distracție. Aceste organizații dețin adesea o varietate de evenimente culturale și profesionale, cum ar fi ateliere, spectacole, excursii și competiții sportive.

Facilităţi

Ne străduim în permanență să construim o atmosferă prietenoasă, confortabilă și sigură, astfel încât studenții TUIASI au la dispoziție o gamă largă de facilități la standarde excelente. În campus, care este unul dintre cele mai mari campusuri universitare din România, veți găsi săli de reședință moderne, o nouă cantină cu prețuri accesibile, un centru de consiliere unde studenții sunt bineveniți să se bucure de experiențe noi prin dezvoltarea personală, programe profesionale și voluntare dezvoltate de Universitatea, facilități sportive cu tarife speciale pentru studenți și servicii gratuite de spălătorie pentru studenții TUIASI .

Bibliotecă

Înființată ca bibliotecă de referință și cercetare tehnică, Biblioteca TUIASI are o bibliotecă centrală și șase filiale. Este recunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume și integrează noile tehnologii în învățarea și cercetarea tradițională.

Biblioteca are aproximativ un milion de volume arhivate în conformitate cu practicile internaționale de catalogare și indexare și sprijină predarea și cercetarea într-o gamă largă de discipline în inginerie și tehnologie, știință, economie și drept.

Cazare si cantina

Ca majoritatea studenților români care vin din diferite regiuni ale țării și mulți studenți străini, ați putea alege să locuiți în campus. Cazare universitar înseamnă 21 cămine în Campusul Studențesc "Tudor Vladimirescu", cu 8.000 de locuri. De asemenea, există o cantină nouă și modernă, unde puteți mânca mâncăruri gustoase la prețuri ieftine.

Serviciu de sănătate

Serviciul de sănătate pentru studenți (Policlinica Studențească) oferă studenților o gamă completă de servicii medicale și se află în campus. Toți studenții internaționali au acces la consultații gratuite de la medici și la spital.

Oraș, campus și viața studenților

Veți studia în Iași, inima Moldovei și unul dintre cele mai aglomerate și mai vibrante orașe din România. Locuri minunate, mâncăruri locale gustoase și o viață de noapte extraordinară pe care o veți îndrăgi instantaneu. Vei trăi în "Tudor Vladimirescu", un campus de 8.000 de studenți, care este ca un mic oraș din oraș. În campus aveți tot ce aveți nevoie: cantină cu mâncare mare și incredibil de ieftină, sală de gimnastică modernă, terenuri de joc, cafenele, baruri, cluburi, vă numiți! Cimitirele sunt la câțiva pași de Iulius Mall (magazine, restaurante, cinema 3D etc.) și cel mai nou centru comercial și comercial al orașului, Palas.

Apropo, știați că România are cea mai bună viteză de internet în Europa? Ea este pe primul loc pe continent și pe locul 10 în lume. Rămâneți în legătură cu prietenul și familia și nu pierdeți niciodată un post pe Facebook, o imagine Instagram sau un tweet în timpul campusului.

Relaxare și sport

Viața ca student TUIASI nu are legătură doar cu munca, cursurile și cercetarea. Promovăm o experiență de viață sănătoasă prin facilități sportive și de agrement, oferind două săli de sport, șase terenuri de joacă, centru de fitness și aerobic, precum și un loc unde puteți juca fotbal, volei și baschet.

Locații

 • Iași

  Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron 67, 700050, Iași

  Întrebări