Keystone logo
TU-Campus EUREF Construirea durabilității (MBA)
TU-Campus EUREF

Construirea durabilității (MBA)

Berlin, Germania

3 Semesters

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 6.600 / per semester *

În campus

* - preț pe semestru

Introducere

Contextul programului

Conceptul „Energiewende” german - literal, tranziție energetică - a câștigat atenția internațională. Acesta include o varietate de măsuri care vizează ca cea mai mare economie din Europa să fie liberă de combustibili fosili și energie nucleară. Pentru a realiza acest lucru, toate domeniile producției și consumului de energie vor trebui să treacă printr-un proces de tranziție. Pe lângă mobilitate și industrie, clădirile sunt, prin urmare, unul dintre factorii cheie pentru un Energiewende de succes.

Mai presus de toate, acest lucru implică redirecționarea de la o aprovizionare cu energie în principal fosilă către energiile regenerabile și o utilizare mult mai eficientă din punct de vedere energetic a energiei în clădiri și zone urbane. Aceasta este una dintre cele mai mari și urgente provocări ale dezvoltării urbane actuale și ale altor discipline sociale.

Găsirea soluțiilor pentru o astfel de provocare complexă înseamnă că o multitudine de actori din afaceri, societate și administrație publică iau parte la proces și îl influențează cu interesele lor diferite și adesea conflictuale. Rezultatul este nevoia de muncitori calificați care înțeleg atât părțile interesate, cât și pot lucra cu ei.

Construirea durabilității

Conceptele strategice pentru comunicare și cooperare în proiecte la scară largă sunt cruciale pentru succesul lor. În timp ce, „pur și simplu” construirea unei case a devenit o sarcină ușor de gestionat, lucrurile devin mult mai complicate atunci când se ia în considerare mediul urban și interese mai largi, cum ar fi eficiența energetică. Programul de master, Construirea durabilității se concentrează, prin urmare, nu numai asupra perspectivelor tehnice și economice, ci vizează și transmiterea de cunoștințe relevante din alte discipline. Aceasta înseamnă că domeniul de aplicare al programului este atât amplu, cât și specific în același timp. Combinația de subiecte legate de tehnologie, management și durabilitate este, prin urmare, o oportunitate unică pentru tinerii profesioniști de a-și extinde abilitățile. Programul MBA Construirea durabilității - metode de management pentru eficiența energetică îi va învăța pe elevi abilități, metode și concepte să ia în considerare diferite abordări, să le înțeleagă și să le alinieze pentru a ajunge la soluții durabile. Astfel de competențe nu sunt importante doar în contextul Energiewende, ci sunt indispensabile în fiecare proiect de clădire, construcție și imobiliar care ia în considerare eficiența energetică și alte criterii de durabilitate. Ideea este că rezultatele sustenabile ale proiectelor care iau în considerare aspectele economice, ecologice și sociale pot fi obținute numai prin cooperarea extinsă a tuturor părților interesate. Gestionarea și moderarea unei astfel de cooperări este una dintre provocările majore ale implementării durabilității în proiectele de construcții de toate nivelurile. Prin urmare, programul urmărește să permită studenților să înțeleagă complexitatea proceselor de planificare și management și să dezvolte soluții corespunzătoare. Acest lucru se va întâmpla în module cu abordări diferite: unii vor preda fapte și numere, alții vor facilita conexiunile între diferite domenii și abilitățile mai ușoare de mediere între ele, iar unele sunt concepute pentru a aplica aceste competențe proiectelor practice. TU-Campus EUREF este situat pe campusul EUREF (European Energy Forum) din Berlin-Schöneberg. Această fostă zonă industrială a fost dezvoltată într-un centru de cercetare pentru eficiența energetică, energiile regenerabile și rețelele inteligente. Studenții vor obține informații despre numeroasele exemple din viața reală de construcție a sustenabilității fără a fi nevoie să părăsească campusul.

Studenți și absolvenți

Programul se adresează unui grup larg de profesioniști cu medii academice diferite, în special în inginerie și tehnologie, management, economie, arhitectură și planificare urbană sau de mediu. Cu toate acestea, solicitanții cu alte medii academice, împreună cu experiența de lucru într-un domeniu conex, sunt, de asemenea, încurajați să aplice, motivația personală joacă un rol important în procesul de selecție. Diversitatea clasei este unul dintre cele mai mari atuuri ale sale, deoarece studenții vor învăța nu numai de la lectorii cu experiență științifică și de afaceri, ci și unul de la altul. Absolvenții vor putea modera și gestiona proiecte complexe în sectorul construcțiilor, imobiliarelor și planificării. Aceștia vor putea evalua proiectul din perspective tehnice, ecologice și economice și vor găsi soluții care să ia în considerare toate părțile interesate.

Curriculum

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări