Keystone logo
The University of Texas of the Permian Basin

The University of Texas of the Permian Basin

The University of Texas of the Permian Basin

Introducere

De unde am venit, unde mergem

Misiunea noastră

Ca instituție regională și cuprinzătoare, Universitatea din Texas Permian Basin servește o comunitate diversă de studenți din regiune, stat și nu numai. Prin excelență în predarea, învățarea, cercetarea și serviciile publice centrate pe studenți, Universitatea cultivă cetățeni angajați și are impact asupra vieților, promovând în același timp tehnologia și interesele publice din West Texas.

Vedere din anii 1970 a clădirii Mesa

Istoria bazinului UT Permian

Am început ca un experiment. În 1969, Legislativul din Texas a decis să creeze o universitate „la nivel superior” la Odessa - adică un colegiu care să accepte doar juniori, seniori și studenți absolvenți.

Dar, înainte ca construcția noii școli să poată începe pe deplin, un proces a întrerupt lucrurile. Reclamantul a contestat validitatea faptelor de proprietate ale Universității. Munca s-a oprit.

În cele din urmă, Curtea Supremă din Texas a intervenit, hotărând în favoarea Universității. Buldozerele au tras înapoi, iar în aprilie 1972, noul campus al UT Permian Basin a rupt terenul.

Puțin mai mult de un an mai târziu - la 4 septembrie 1973 - Universitatea s-a deschis pentru cursuri. Construcția nu a fost însă completă, așa că cei 1.112 de studenți din acea primă clasă au studiat în clădiri temporare și remorci. Ar fi nevoie de aproape încă un an până la finalizarea instalațiilor permanente ale bazinului UT Permian.

Rapid înainte de 18 ani: Legislatura din Texas a decis din nou să schimbe traiectoria UTPB trecând un proiect de lege care a transformat școala într-o instituție de patru ani. Prima clasă de boboc - cunoscută în studenții din campus, ca Pioneer Freshmen - s-a alăturat în toamna anului 1991.

De la începuturile noastre umile și experimentale, bazinul UT Permian a crescut în aproape toate direcțiile.

Nici o școală nu este ca bazinul UT Permian. Poate de aceea nicio școală nu are o poveste asemănătoare cu a noastră.

Împreună, suntem Falconi.

Locații

  • Odessa

    East University Boulevard,4901, 79762, Odessa

    Întrebări