Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
The University of Iowa

The University of Iowa

The University of Iowa

Introducere

The University of Iowa este una dintre cele mai importante universități publice de cercetare din America.

Fondată în 1847, este cea mai veche instituție de învățământ superior a statului și este situată alături de pitorescul râu Iowa din Iowa City.

Membru al Asociației Universităților Americane din 1909 și al Conferinței Big Ten din 1899, The University of Iowa găzduiește unul dintre cele mai apreciate centre medicale academice din țară, precum și un lider recunoscut la nivel mondial în studiul și meșteșugurile scris. Iowa este cunoscut pentru excelență atât în arte, cât și în științe, oferind programe academice de licență, absolvenți și profesionale de clasă mondială într-o mare varietate de domenii.

Misiune

La înființarea sa în 1847, The University of Iowa a fost încredințată de către legislatura statului cu o triplă misiune de predare, cercetare și serviciu public. În îndeplinirea acestei misiuni astăzi, universitatea oferă predare excepțională și experiențe educaționale transformatoare care pregătesc studenții pentru succes și împlinire într-un mediu din ce în ce mai divers și global; promovează eforturile academice și creative prin cercetare de vârf și producție artistică; și aduce învățarea și descoperirea în slujba oamenilor din statul Iowa, națiunii și lumii, îmbunătățind viețile prin educație, îngrijire a sănătății, arte și cultură și vitalitate comunitară și economică.

Viziune

The University of Iowa va fi destinația primei alegeri pentru un corp divers și talentat de studenți, profesori și personal, care vor crea noi capitole de explorare, descoperire, creație și implicare. Împreună, vom promova poziția universității ca una dintre cele mai distinse universități publice din țară.

Valorile de bază

Valorile noastre de bază încadrează atât cine suntem, cât și cine aspirăm să fim ca comunitate universitară. Pe măsură ce planificăm, stabilim priorități și luăm decizii zilnice despre cum să ne îndeplinim misiunea, suntem ghidați de aceste cinci angajamente interdependente:

Creativitate

Descoperim noi moduri de a vedea lumea și de a o face mai bună.

Suntem dedicați urmăririi de noi cunoștințe și creații artistice și folosirea acestor descoperiri pentru a avea un impact transformator asupra statului nostru și în comunitățile noastre locale, naționale și globale.

Comunitate

Ne angajăm în colaborare și implicare activă.

Apreciem contribuțiile fiecărui individ în timp ce recunoaștem că cele mai mari succese ale noastre vin atunci când lucrăm împreună pentru contribuții creative – deseori în discipline și departamente și adesea cu parteneri comunitari.

Excelenta

Așteptăm tot ce este mai bun de la noi înșine în tot ceea ce facem.

Ne măsurăm prin standarde exigente, onorăm aspirațiile și realizările înalte și ne așteptăm ca toți membrii comunității universitare să depună eforturi pentru excelență.

Includere

Afirmăm și sărbătorim toate mediile și identitățile.

Atingem excelența prin atragerea și păstrarea unei populații diverse și talentate de studenți, profesori și personal și construind un mediu primitor și accesibil în care indivizii se simt apreciați și respectați și au oportunitatea de a prospera.

Integritate

Suntem onești, corecți, respectuoși și etici.

Ne ținem la cel mai înalt standard de etică profesională și academică, suntem responsabili pentru deciziile și acțiunile noastre, exercităm o administrare responsabilă a resurselor care ne sunt încredințate și ne tratăm unul pe altul cu onestitate și corectitudine.

Statistică

 • 31.206 de înscrieri în total, toamna 2021
 • 23-29 mediu 50% din scorurile ACT
 • 3,81 GPA mediu, clasa 2025

Înscriere, toamna 2021

Tipul de studentÎnscriere
Licență21.608
Absolvent6.415
Profesionist (doctorat)1.886
Formare postuniversitară1.297
Total31.206

Înscriere pe rasă/etnie

Rasa/etniaNumărul de înscrieri% din total
afro-american sau negru9713,1%
Nativ din Alaska sau indian american540,2%
asiatic-american1.5194,8%
Hispanic sau Latinx2.3497,4%
Internaţional2.1037,8%
Nativ din Hawaii sau alt locuitor al insulelor Pacificului200,1%
Două sau mai multe curse1.0293,2%
Albă (non-hispanică) sau rasă necunoscută23.68574,6%
 • 18,3 % Studenți din prima generație
 • Prima Școală Publică care admite bărbați și femei în condiții de egalitate
 • Prima școală care a susținut oficial un grup de elevi LGBT (în 1970)

  Locații

  • Iowa City

   Iowa City, Statele Unite ale Americii

  Întrebări