Keystone logo
© Eva Dang
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

Introducere

Școala de Istorie, Clasică și Arheologie de la Universitatea din Edinburgh este unul dintre marile centre mondiale de studiu al trecutului uman.

Școala cuprinde cele trei domenii de istorie, clasică și arheologie, împreună cu Centrul pentru Studiul Conflictelor Moderne, Centrul Scoțian de Studii pentru Diaspora și Centrul pentru Studii Medievale și Renastere.


Excelenta

Calitatea de cercetare a școlii a fost demonstrată de Cadrul de excelență în cercetare 2014, când supunerea noastră la panoul Istoric a fost evaluată pe locul trei în Marea Britanie pentru numărul de cercetători "lider mondial" și "excelent internațional"; Classics a fost clasat pe locul cinci în Marea Britanie (Elsevier REF2014 Analysis Results).


Comunitatea noastra

Există peste 90 de cadre didactice, 38 de personal administrativ, 60 de profesori și colegi de onoare, 300 de absolvenți și o populație actuală de 1 100 de elevi, dintre care circa un sfert sunt studenți internaționali.

84542_UNI14.jpg


Cladirea noastra

Școala de Istorie, Clasică și Arheologie ocupă Occidentul West of the Old Medical Building, situat la marginea sudică a Orașului Vechi.

Proiectat de arhitectul Edinburgh Robert Rowand Anderson (1834-1921), Școala Medicală din Edinburgh, construită în 1876-86, și Sala de absolvire McEwan, clădirea sora sa, au fost adăugări majore la campusul Universității. O competiție pentru proiectarea noii clădiri a fost deschisă în 1874, cu șase proeminenți arhitecți prezentând planuri variind în stil, de la gotic la neo-clasic la modernist. Zece profesori de medicină și anatomie au fost unanimi în alegerea lui Rowand Anderson ca câștigător, invocând funcționalitatea și calitățile estetice ale designului său.

Clădirea este în stilul Renașterii italiene din nord, încorporând influențe de design de la Veneția și Bologna, inclusiv acoperișuri din țiglă roșie, turelă coroborată și fațade palazzo. Înainte de a-și prezenta intrarea în competiție, Rowand Anderson a făcut un tur al școlilor medicale, al muzeelor, al palatelor și al bisericilor europene pentru inspirație. Un campanile mari, sau un clopot, precum și o sală de absolvire integrată, au fost omise din cauza constrângerilor bugetare reduse la un clopot mic pe partea de nord a curții și proiectul McEwan Hall a fost amânată până în anii 1890.

În 1884, Anderson a vorbit despre procesul său de proiectare, descriind stilul palladian popular ca fiind prea rigid și gotic necorespunzător spiritului științific al epocii. "Am folosit această fază de artă care a apărut în Italia în a doua jumătate a secolului al XV-lea, când mințile mari ale acestei țări au început să izbucnească legăturile dogmei și autorității bisericești și erau hotărâte să întrebe natura lucrurilor .“ Pentru Anderson și pentru profesorii care și-au ales designul câștigător, stilul de arhitectură a fost destinat să ajute și să inspire studenții, profesorii și cercetătorii care lucrau în interiorul zidurilor sale.


Restaurări recente

Înainte de Școala de Istorie, Clasică și Arheologie care se deplasează în clădire, interiorul West Wing a fost complet renovat, la un cost de 14 milioane de lire sterline între martie 2009 și august 2010. Camerele mari aerisite cu vedere la Meadow Middle Walk Walk acum studiul postuniversitar camerele și camera lui Jim McMillan, o sală comună pentru personal și studenți postuniversitari, numiți în cinstea șefului școlii anterioare. Alte adiții noi includ mai multe laboratoare de arheologie, teatre de înaltă tehnologie, zone dedicate studiului cu stații de lucru și colecții de școli pentru locuințe.

Un contrapunct al acestei modernități este o selecție largă de lucrări de artă și artefacte din colecția vastă a școlii, inclusiv statuar din colecția de filme clasice, expoziții arheologice și documente istorice. Acestea decorează acum multe dintre holuri, spații de studiu și zone informale de întâlnire din întreaga clădire.

Locații

  • Edinburgh

    William Robertson Wing Old Medical School 4 Teviot Pl, EH8 9AG, Edinburgh

    Întrebări