Keystone logo
The Skolkovo Institute of Science and Technology (Skoltech) Master of Science in Mathematical and Theoretical Physics
The Skolkovo Institute of Science and Technology (Skoltech)

Master of Science in Mathematical and Theoretical Physics

Moscow, Rusia

2 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

În campus

* no tuition fee for applicants who pass the selection process. Student pack: a monthly stipend of 40000 RUB, medical insurance

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Programul are ca scop să ofere cercetătorilor o pregătire în matematică și cunoștințe profunde ale fizicii matematice, precum și să ofere șansa de a urma un studiu aprofundat al modelelor fundamentale ale fizicii teoretice moderne. Punem accent pe studiul științific independent al studenților, care încurajează creșterea lor științifică fundamentală rapidă (și, prin urmare, în carieră).

Cunoștințele solide ale fizicii teoretice și capacitatea de a o aplica pentru a efectua calcule fiabile ale efectelor fizice reale sunt de o importanță crucială pentru interpretarea valoroasă a noilor descoperiri experimentale, precum și pentru dezvoltarea ideilor de succes către noi aplicații tehnologice.

Caracteristicile cheie ale programului de Fizică Matematică și Teoretică sunt:

 • Cercetare de ultimă oră în concepte fundamentale ale fizicii teoretice;
 • Acoperă lipsa educației comune în fizică și matematică;
 • Accent deosebit pe activitatea de cercetare a studenților înșiși;
 • Oferă un mediu educațional unic în domeniile fizicii teoretice și matematice;
 • Renowned faculty with international experience and collaborations;
 • Încorporează o varietate de discipline care acoperă subiecte majore în metodele matematice;
 • Colaborare diversă și puternică cu parteneri internaționali și ruși și publicații în reviste de top.

The MSc program is 2 years long: the first year is to strengthen your theoretical background, and the second year is to focus on research. Students have the freedom to choose courses and extracurricular activities to shape their individual trajectory, acquire soft skills, and gain entrepreneurial skills to prepare for job placement.

Lectures and practical classes conducted by world-renowned professors and experts.

Students' individual research projects carried out at Skoltech laboratories.

An 8-week summer industry immersion program at leading companies turning knowledge and skills into action.

Courses on entrepreneurship and innovation that provide skills, as well as knowledge, to commercialize ideas and research findings.

Aim and objectives

Programul urmărește în primul rând să ofere cercetătorilor o bază în matematică și cunoștințe profunde despre fizica matematică. De asemenea, oferă studenților șansa de a urma un studiu aprofundat al modelelor fundamentale ale fizicii teoretice moderne. Studenții sunt așteptați să participe la proiecte de cercetare alături de specialiști eminenti, profesori și colegi străini special invitați să participe. Miezul carierei științifice a studenților noștri implică seminarii științifice obligatorii și participarea obligatorie la școlile științifice de vară și de iarnă.

Acest program nu are analogi în străinătate și poate fi comparat doar cu programul de master în fizică matematică de la Departamentul de Matematică a Școlii Superioare de Economie (HSE). Acestea fiind spuse, programele de la Skoltech și HSE nu concurează între ele. De fapt, se completează reciproc. Un acord semnat de Skoltech și HSE combină programele și acestea sunt organizate și derulate ca un program educațional consolidat.

Scopul principal al programului de Fizică teoretică este de a oferi educație de nivel superior și pregătire profesională pentru specialiști în domeniul fizicii teoretice contemporane, cu accent pus pe teoria materiei condensate. Cunoștințele solide ale fizicii teoretice și capacitatea de a o aplica pentru a efectua calcule fiabile ale efectelor fizice reale sunt de o importanță crucială pentru interpretarea valoroasă a noilor descoperiri experimentale, precum și pentru dezvoltarea ideilor de succes către noi aplicații tehnologice. Absolvenții programului ar trebui să aibă abilitățile unui cercetător modern în acest domeniu și să îndeplinească cele mai înalte cerințe profesionale ale principalelor centre de cercetare și educație din Rusia și internaționale. Aceștia trebuie să aibă o viziune profesională largă, să cunoască abordările metodologice relevante și să aibă suficiente abilități pentru a participa la proiecte de cercetare.

Programul este realizat într-o formă de rețea cu parteneri academici: Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova și Institutul Landau pentru Fizică Teoretică.

This program gives you the ability to:

 • alege-ți propriul drum educațional și studiază cursuri individuale, personalizate, în funcție de domeniul specific al studiului tău științific
 • dobândiți abilitățile unui cercetător modern și îndepliniți cele mai înalte cerințe profesionale ale principalelor centre de cercetare și educație din Rusia și internaționale
 • continua educația și cercetarea în cadrul doctoratului. program la Skoltech și centre științifice de top din Rusia și din străinătate
 • participa la proiecte de cercetare în mod independent și alături de specialiști eminenti, profesori și colegi străini
 • să aplice cultura discuției științifice și capacitatea de a efectua cercetarea științifică pentru a funcționa în comunitatea de cercetare științifică sau în echipa multidisciplinară

Piesa A:

A successful graduate of the program will know and be able to:

 • Aplicați matematica și metodele moderne ale fizicii teoretice la cele mai avansate probleme ale științei fundamentale actuale;
 • Folosiți un nivel înalt de educație matematică (în geometrie algebrică, topologie, teoria reprezentării) și fizică teoretică (teoria câmpului cuantic, sisteme integrabile, mecanică statistică și sisteme complexe etc.) pentru a continua o carieră de succes în cele mai populare direcții în știință și tehnologie;
 • Aplicați cultura discuției științifice și capacitatea de a efectua cercetarea științifică pentru a funcționa în comunitatea de cercetare științifică sau în echipa multidisciplinară;
 • Continuați educația și cercetarea în cadrul Ph.D. program la Skoltech și centre științifice de top din Rusia și din străinătate.

Piesa B:

Un absolvent de succes al programului va ști și va putea folosi:

 • Metode matematice ale fizicii teoretice contemporane, inclusiv analize complexe, topologie, integrale funcționale, metode asimptotice multidimensionale;
 • Metode analitice și abordări ale unei game largi de probleme fizice: tranziții de fază (clasice și cuantice), termodinamica și cinetica sistemelor mezoscopice și nanostructurilor, teoria câmpului cuantic, hidrodinamică, transportul cuantic de sarcină, spin și căldură, efecte cuantice-coerente în macroscopic sisteme, inclusiv teoria și ingineria qubitului.

111169_TSL_1139.jpg

Content

Principiile cheie ale programului nostru educațional de matematică și fizică teoretică sunt seminariile științifice obligatorii (inclusiv seminariile studenților) și o comunitate științifică puternică. Studenții studiază cursuri personalizate, individuale, aprobate de supervizorii lor, care determină gama de cursuri selectate în funcție de domeniul specific de studiu științific al studentului. Punem accent pe studiul științific independent al studenților, care încurajează creșterea lor științifică fundamentală rapidă (și carieră).

Program structure

The 2-year program comprises compulsory and recommended elective courses on the most important topics, a wide set of elective courses (depending on the research and professional needs of the student), components of entrepreneurship and innovation, research activity, and 8 weeks of industry immersion.

36 credits

compulsory and recommended elective courses

36 credits

Research and MSc thesis project

24 credits

Elective courses and projects

12 credits

Entrepreneurship and innovation

12 credits

Industrial immersion

 

Research

Principalele direcții de cercetare:

 • Topologie;
 • Geometrie algebrică;
 • Teoria reprezentării;
 • Geometrie simplectică;
 • Teoria categoriilor;
 • Sisteme integrabile;
 • Teorii super-simetrice și teorii conformale.

Career paths

 • Ph.D. positions in academic & research institutions;
 • Specialist positions in various economic sectors including Skolkovo resident companies and startups.

Entry requirements

Diplomă relevantă de licență, sau echivalentul acesteia în matematică, matematică aplicată și fizică.

Se așteaptă ca solicitanții la Track A al programului să poată demonstra cunoștințele următoarelor subiecte:

 • Baze de combinatorie, elemente de teoria grupelor, algebră liniară, topologie, limite de secvențe și funcții, derivate și diferențiale, geometrie: spații afine și proiective, hărți, curbe de ordinul doi (conice), analiză complexă, ecuații diferențiale ordinare, mecanică clasică , electrodinamica clasica.

Solicitanții la Track B trebuie să demonstreze cunoștințe excelente despre:

 • Mecanica cuantică (în domeniul de aplicare al cursului Landau-Lifshitz)
 • Matematică (calcul, algebră liniară, analiză complexă de bază, ecuații diferențiale)

Examenul de admitere la mecanica cuantică este echivalent ca complexitate cu minimul teoretic Landau.

English language requirements:

If your education was not conducted in the English language, you will be expected to demonstrate evidence of an adequate level of English proficiency.

Application requirements

The online application​ makes the process easier for potential students. We advise you carefully read the application instructions, requirements, and deadlines for the chosen academic program.

The application includes the following documents: a CV, two letters of recommendation, a TOEFL/IELTS score report, and a motivation letter. Applicants who do not have proof of English proficiency may take the TOEFL ITP during a Selection Weekend at Skoltech.

Selection process

 1. Prepare your portfolio
  Prepare your competitive selection application materials.
 2. Submit your application
  Upload your materials into the application system and submit your application.
 3. Online testing
  Every candidate must take an online profile test. You will be notified by email about the specific date and time of your test.
 4. In-person interviews (online)
  The final selection stage takes place in Moscow. You have to pass the TOEFL ITP exam on-site, or present a valid TOEFL certificate and pass an in-person interview. Extra written examinations may be required for certain programs during this time (you will be notified in advance).

111168_TSL_3334.jpg

What our students say

Anastasia Sharipova
BSc, Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova → MSc, Skoltech → Ph.D., Universitatea de Stat din Pennsylvania

„Timp de doi ani am studiat Fizica Matematică într-unul dintre cele mai bune locuri din lume! O spun despre Skoltech. Atmosfera științifică și nivelul profesorilor sunt cu siguranță mai ridicate decât în multe universități de top. Toate prelegerile și seminariile au fost super complicate și incredibil de interesant, am avut conferințe cu mari matematicieni și școli diferite în fiecare semestru. Acum îmi fac doctoratul în SUA și îmi este foarte dor de Skoltech.

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare

 • Master of Science (Cercetare) în Științe Matematice
  • Sydney, Australia
  • Moore Park, Australia
  • + 2 Mai mult
 • Master of Science in Mathematical Engineering
  • Padua, Italia
 • Master în metode teoretice și de calcul
  • Helsinki, Finlanda