Keystone logo
The Skolkovo Institute of Science and Technology (Skoltech) Master of Science in Life Sciences
The Skolkovo Institute of Science and Technology (Skoltech)

Master of Science in Life Sciences

Moscow, Rusia

2 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

În campus

* no tuition fee for applicants who pass the selection process. Student pack: a monthly stipend of 40000 RUB, medical insurance

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Programul de master în științe ale vieții este un program unic bazat pe cercetarea de ultimă oră a Skoltech în biomedicină și biotehnologii intensive în date.

Highlights:

 • Oportunitatea de a stăpâni domeniile biomedicinei și biotehnologiei într-un mediu educațional unic, cu accent pe experiența practică de laborator și pe teren, mai degrabă decât pe învățarea abstractă;
 • Accent deosebit pe metodele și abordările de bioinformatică și biologie matematică;
 • Facultate de renume internațional cu experiență și colaborări globale;
 • O varietate de discipline care acoperă subiecte majore în biotehnologia modernă și medicală;
 • Parcursuri educaționale individuale flexibile;
 • Colaborare diversă și puternică cu parteneri internaționali și ruși, inclusiv MIT, Harvard Medical School, Institutul Pasteur și alții;
 • Multe dintre proiectele studenților au ca rezultat publicații, adesea în reviste de top.

The MSc program is 2 years long: the first year is to strengthen your theoretical background, and the second year is to focus on research. Students have the freedom to choose courses and extracurricular activities to shape their individual trajectory, acquire soft skills, and gain entrepreneurial skills to prepare for job placement.

Lectures and practical classes conducted by world-renowned professors and experts.

Students' individual research projects carried out at Skoltech laboratories.

An 8-week summer industry immersion program at leading companies turning knowledge and skills into action.

Courses on entrepreneurship and innovation that provide skills, as well as knowledge, to commercialize ideas and research findings.

A successful graduate of the program will know and be able to:

 • Aplicați cunoștințele de matematică și știință;
 • Design and conduct experiments, as well as to analyze and interpret data;
 • Function in multi-disciplinary teams;
 • să identifice, să formuleze și să rezolve probleme din biotehnologie;
 • Communicate effectively;
 • Utilizați tehnicile, abilitățile și instrumentele tehnologice moderne necesare pentru practica biotehnologică;
 • A recognition of the need for, and an ability to engage in life-long learning;
 • A knowledge of contemporary issues;
 • Cunoștințe de probabilitate și statistică, inclusiv aplicații adecvate programului și obiectivelor de biotehnologie.

Aim and objectives

Scopul programului este de a forma cercetători cu înaltă calificare atât pentru mediul academic, cât și pentru companiile de biotehnologie:

 • să învețe de la cei mai buni experți internaționali în domenii prioritare ale biotehnologiei;
 • să stăpânească o abordare interdisciplinară a proiectelor științifice inovatoare;
 • pentru a dobândi experiență practică în domeniul biotehnologiei.

Cell and Molecular Biology Track

Traseul Biologie celulară și moleculară pregătește oameni de știință de nivel superior în domeniul biologiei experimentale și al genomicii funcționale. Domeniul biologiei celulare și moleculare avansează înțelegerea noastră a modului în care genele și produsele lor funcționează într-un organism, îndreptându-se către o imagine completă a mașinilor moleculare celulare ca esență a vieții.

Bioinformatică și Genomică Track

Traseul Bioinformatică și Genomică acoperă diverse domenii ale biologiei moderne, variind de la funcția și reglarea genelor individuale până la analiza de date mari a interacțiunilor celulare la toate nivelurile, de la genom la metabolom și structura cromatinei și la evoluția moleculară.

Track Agrobiotehnologie

Pista Agro pregătește oameni de știință de nivel înalt pentru a dezvolta cercetarea și inovarea în sectorul dinamic global al industriei legate de agro și al startup-urilor. Piesa se concentrează pe abordări genetice/genomice (inclusiv metode de calcul) pentru plante și animale, având ca scop îmbunătățirea eficienței, sustenabilității, rezistenței și profitabilității agriculturii - unul dintre sectoarele cu cea mai constantă dezvoltare ale economiei ruse.

Neurobiologie și Neuroreabilitare Track

Pista de Neurobiologie și Neuroreabilitare pregătește experți de top în domeniul multidisciplinar și în dezvoltare rapidă al tehnologiilor neuronale. Piesa acoperă neuroștiința fundamentală (de la moleculele creierului la funcții și sisteme), aplicații clinice, inginerie și metode matematice relevante - domenii cu perspective științifice și economice uriașe.

111170_TSL_1136.jpg

Content

Programul de biotehnologie include cursuri și seminarii despre inginerie genetică, biologie moleculară, farmacologie, bioinformatică, neuroștiințe și o serie de subiecte suplimentare pe care studenții le pot alege ca opțiuni.

În primul an, oferim cursuri și seminarii și instruire practică extinsă într-un laborator de predare a biologiei moleculare bine echipat și un laborator de predare a bioinformaticii nou-nouț. Pe lângă cursurile din domeniul larg al științelor vieții, studenții sunt așteptați să urmeze cursuri de inovare și antreprenoriat, precum și cel puțin un program de imersiune în industrie cu partenerii noștri industriali. În timpul celui de-al doilea an al programului, studenții finalizează proiecte individuale de cercetare sub supravegherea facultății Skoltech, urmate de susținerea tezei de master.

Program structure

The 2-year program comprises compulsory and recommended elective courses on the most important topics, a wide set of elective courses (depending on the research and professional needs of the student), components of entrepreneurship and innovation, research activity, and 8 weeks of industry immersion.

36 credits

compulsory and recommended elective courses

36 credits

Research and MSc thesis project

24 credits

Elective courses and projects

12 credits

Entrepreneurship and innovation

12 credits

Industrial immersion

 

Research

Main research areas:

 • Imunitatea bacteriană CRISPR-Cas; editarea genomului, noi antibiotice
 • Studiul ARN lung noncoding în cancerul și patologia ficatului, livrarea de medicamente țintită și nețintită
 • Transportori de dopamină, receptori, transducția semnalului și mecanismele de reglare a GPCR în funcțiile și comportamentele legate de dopamină
 • Ubiquitin ligaze în cancer
 • Variația expresiei genelor în celulele stem adulte și embrionare și sub-populațiile de celule stem
 • Genomica evolutivă a bacteriilor
 • Structura tridimensională și starea funcțională a cromatinei

Career opportunities and paths

Studenții se angajează în afaceri biotehnologice și antreprenoriat și lucrează îndeaproape cu companii inovatoare. Înțelegerea modului în care funcționează afacerile biomedicale ajută nu numai să alegeți o carieră de succes, ci și să deveniți un cercetător mai eficient. Acesta este motivul pentru care Skoltech încorporează mai multe programe de imersiune în industrie în curriculum, care sunt organizate în parteneriat atât cu companii mari consacrate, cât și cu start-up-uri aflate în stadiu incipient.

În plus, studenții urmează cursuri de management al inovației și antreprenoriat.

Paths:

 • Ph.D. posturi în instituții academice și de cercetare.
 • Posturi de specialitate, cum ar fi biochimist, bioinformatician, genetică medicală, inginer biomedical în sectoarele economice conexe Biomed, precum și companii rezidente din Skolkovo și startup-uri.

Entry requirements

Diplomă de licență relevantă, sau echivalentul acesteia în biologie, chimie, agro, IT, fizică, medicină.

English language requirements:

If your education was not conducted in the English language, you will be expected to demonstrate evidence of an adequate level of English proficiency.

Application requirements

The online application​ makes the process easier for potential students. We advise you carefully read the application instructions, requirements, and deadlines for the chosen academic program.

The application includes the following documents: a CV, two letters of recommendation, a TOEFL/IELTS score report, and a motivation letter. Applicants who do not have proof of English proficiency may take the TOEFL ITP during a Selection Weekend at Skoltech.

Selection process

 1. Prepare your portfolio
  Prepare your competitive selection application materials.
 2. Submit your application
  Upload your materials into the application system and submit your application.
 3. Online testing
  Every candidate must take an online profile test. You will be notified by email about the specific date and time of your test.
 4. In-person interviews (online)
  The final selection stage takes place in Moscow. You have to pass the TOEFL ITP exam on-site, or present a valid TOEFL certificate and pass an in-person interview. Extra written examinations may be required for certain programs during this time (you will be notified in advance).

111168_TSL_3334.jpg

What our students say

Zenobio Antonio Viana de Barros
BSc, Centrul Universitar pentru Educație din Osasco → MSc, Skoltech → Ph.D., Universitatea din Perugia

„De când mi-am luat diploma de licență în biologie, în Brazilia, căutam un program de master care să combine o gamă de profesori de profil înalt care efectuează cercetări de ultimă oră și un program care să-mi permită să-mi imaginez să fac cercetări într-un startup/ Ei bine, niciun alt loc nu ar putea combina mai bine ambele lumi decât Skoltech. Curriculumul provocator, din care am putut alege cele mai specifice discipline pentru obiectivele mele, mi-a îmbunătățit în mod clar cunoștințele și abilitățile pentru a efectua cercetări serioase și a le aplica pe piață! Sunt recunoscător pentru educația de clasă mondială la care am avut acces în domeniul STEM, pentru studiile legate de afaceri și pentru experiența remarcabilă pe care am obținut-o din programul de Biotehnologie de la Skoltech!"

Elena Romanenkova
BSc, Universitatea Agrară de Stat Rusă - Moscova Timiryazev AgriculturalAcademy → MSc, Skoltech → Rusagro

"Cea mai bună parte a programului de MSc în Științe ale Vieții este că poți învăța totul din mers! Literal. Înainte de admiterea la Skoltech, aveam ceva experiență în laboratorul „umed” și nicio experiență în bioinformatică. Cu toate acestea, la Skoltech aveam privilegiul de a alege subiecte de studiat (de la nivel de bază la nivel avansat), am stăpânit metode noi într-un laborator „umed” și m-am cufundat în analiza datelor bioinformatice. profesori de clasă, laboratoare excelente, cercetare de ultimă oră, diverse activități de club, leadership și antreprenoriat. Spunând adevărul, pentru mine, gradul nu este la fel de important ca valoarea muncii mele pentru societate aplicație practică."

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare

 • Master of Science (M.Sc.) Biotehnologie chimică
  • Straubing, Germania
 • Master în biotehnologie - farmacie industrială
  • Kursk, Rusia
 • MS în biotehnologie și inginerie farmaceutică
  • Pittsburgh, Statele Unite ale Americii