Keystone logo
The Skolkovo Institute of Science and Technology (Skoltech) Master în Tehnologii Materiale
The Skolkovo Institute of Science and Technology (Skoltech)

Master în Tehnologii Materiale

Moscow, Rusia

2 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

În campus

* no tuition fee for applicants who pass the selection process. Student pack: a monthly stipend of 40000 RUB, medical insurance

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Programul Tehnologii materiale pregătește următoarea generație de cercetători, ingineri și practicieni să își asume rolul de conducere tehnică în cercetarea și inovarea sectorului high-tech. Elevii se concentrează pe dezvoltarea și implementarea de noi paradigme de proiectare și producție bazate pe simulare pentru dezvoltarea de materiale avansate, structuri și sisteme de inginerie cu ciclu de viață îmbunătățit, caracteristici mecanice și fizice cerute în industriile de înaltă tehnologie.

Programul este stabilit cu accent pe dezvoltarea și implementarea de noi paradigme de proiectare și fabricație bazate pe simulare pentru dezvoltarea de materiale avansate, structuri și sisteme de inginerie cu ciclu de viață îmbunătățit, caracteristici mecanice și fizice cerute în industriile de înaltă tehnologie. Programul a fost creat pentru a pregăti următoarea generație de cercetători, ingineri și practicieni să își asume un rol de conducere tehnică în cercetare și inovare în sectorul high-tech.

The MSc program is 2 years long: the first year is to strengthen your theoretical background, and the second year is to focus on research. Students have the freedom to choose courses and extracurricular activities to shape their individual trajectory, acquire soft skills, and gain entrepreneurial skills to prepare for employment.

Lectures and practical classes conducted by world-renowned professors and experts.Students' individual research projects carried out at Skoltech laboratories.An 8-week summer industry immersion program at leading companies turning knowledge and skills into action.Courses on entrepreneurship and innovation that provide skills, as well as knowledge, to commercialize ideas and research findings.

Our graduates will have:

 • cunoștințe fundamentale în mecanica și fizica producției avansate și a materialelor, în tehnologiile avansate de inginerie computațională
 • înțelegerea profundă a metodelor și instrumentelor tehnologice moderne, a producției bazate pe tehnologia informației și a practicilor de dezvoltare a produselor
 • capacitatea de a-și aplica cunoștințele despre tehnologia informației, metode matematice, mecanică, fizică și știința materialelor în practica ingineriei și cercetarea în producție și materiale avansate
 • viziune pentru crearea de noi tehnologii, proiectarea și dezvoltarea de sisteme durabile și dezvoltarea de materiale noi
 • ability to apply simulation-driven product development paradigm in engineering system design

111169_TSL_1139.jpg

Scop și obiective

Scopul programului MS în Tehnologii Materiale este de a pregăti următoarea generație de cercetători, ingineri și practicieni pentru a-și asuma un rol de conducere tehnică în cercetare și inovare în sectorul high-tech. Programul constă în cursuri formale și experiențe practice de inovare, cercetare și industrie care oferă studenților educație multidisciplinară în dezvoltarea de produse bazată pe simulare, fabricație și materiale avansate și fizica/mecanica materialelor și tehnologiilor avansate.

Content

Curriculumul cuprinzător include cursuri în Dezvoltare de produs (digitală) bazată pe simulare, Managementul ciclului de viață al produsului (PLM), Procese avansate de fabricație, Materiale compozite și nanocompozite, Tehnologii de pulverizare aditivă și termică, Robotică industrială, Mecanică, Micromecanică și Fizica avansată. Metode de fabricație, numerice și de optimizare în inginerie și știință, care oferă perspective științifice, tehnologice și de afaceri integrate ale sectorului de înaltă tehnologie. Similar altor programe de master la Skoltech, Atelierul de inovare și alte cursuri necesare în domeniul antreprenoriatului și inovației, cum ar fi proprietatea intelectuală și inovația tehnologică, completează conținutul de bază al programului.

Program structure

The 2-year program comprises compulsory and recommended elective courses on the most important topics, a wide set of elective courses (depending on the research and professional needs of the student), components of entrepreneurship and innovation, research activity, and 8 weeks of industry immersion.

36 credits

compulsory and recommended elective courses

36 credits

Research and MSc thesis project

24 credits

Elective courses and projects

12 credits

Entrepreneurship and innovation

12 credits

Industrial immersion

 

Research areas

 • Tehnologii informaționale pentru știința ingineriei bazată pe simulare
 • Producție avansată și design de produs
 • Materiale și tehnologii avansate
 • Mecanica și fizica în producția avansată

Career opportunities and paths

Programul de Master of Science a fost dezvoltat pentru a satisface cererea mare de specialiști în tehnologii avansate de fabricație în sectorul în creștere național și internațional de înaltă tehnologie.

 • Industrie – Aterizare posturi de specialist în sectorul high-tech, inclusiv, dar fără a se limita la: producție avansată și materiale, aerospațial, energie și transport, cercetare și dezvoltare, consultanță;
 • Știință – Aterizare Ph.D. posturi și continuarea cercetării la universități și entități de cercetare de top din Rusia și internaționale;
 • Startup – Pornirea unei afaceri pe cont propriu sau prin intermediul ecosistemului de inovare Skolkovo cu un bazin extins de experți, parteneri, consultanți și investitori.

111171_TSL_2765.jpg

Entry requirements

O diplomă de licență sau echivalentul acesteia în fizică, mecanică, știința materialelor, inginerie sau matematică aplicată.

Knowledge and skills:

Candidații de succes trebuie să aibă cunoștințe solide de știință, matematică, fizică și inginerie. Se așteaptă un nivel ridicat de cunoaștere a limbii engleze.

English language requirements:

If your education was not conducted in the English language, you will be expected to demonstrate evidence of an adequate level of English proficiency.

Application requirements

The online application​ makes the process easier for potential students. We advise you carefully read the application instructions, requirements, and deadlines for the chosen academic program.

The application includes the following documents: a CV, two letters of recommendation, a TOEFL/IELTS score report, and a motivation letter. Applicants who do not have proof of English proficiency may take the TOEFL ITP during a Selection Weekend at Skoltech.

Selection process

 1. Prepare your portfolio
  Prepare your competitive selection application materials.
 2. Submit your application
  Upload your materials into the application system and submit your application.
 3. Online testing
  Every candidate must take an online profile test. You will be notified by email about the specific date and time of your test.
 4. In-person interviews (online)
  The final selection stage takes place in Moscow. You have to pass the TOEFL ITP exam on-site, or present a valid TOEFL certificate and pass an in-person interview. Extra written examinations may be required for certain programs during this time (you will be notified in advance).

111172_TSL_3442.jpg

What our students say

Arzu Kurgan
BSc, Universitatea Tehnică de Stat Kaliningrad → MSc, Skoltech → Ph.D., Skoltech

„Un fapt semnificativ despre programul meu de studii este că toate cursurile noastre sunt foarte practice și ajută la dezvoltarea abilităților esențiale pentru ingineri. La începutul anului universitar, am avut un curs de Introducere în Tehnologiile Materialelor, în cadrul căruia grupul nostru a avut șansa. pentru a aplica cunoștințele noastre teoretice în practică Am reușit să facem un material compozit folosind diverse tehnici în timpul lucrului de laborator cu propriile noastre mâini. De obicei, îmi petrec aproape ziua la Skoltech, lucrând la proiecte, petrecându-mi și timpul liber comunicând. alți studenți Skoltech”.

Denis Sopichev
BSc, Universitatea Tehnică de Stat Bauman Moscova → MSc, Skoltech → Centrul de cercetare și dezvoltare S7

„Toate aspirațiile, hobby-urile și interesele mele m-au condus la o dorință copleșitoare de a intra în programul de master în Tehnologia materialelor după diploma de licență. La Skoltech poți deveni atât martor, cât și participant la procesul de fuziune a tehnologiilor digitale, științei materialelor și modelării proceselor. Cunoștințele obținute în laboratoarele AMT și în cursurile de Data Science m-au ajutat să implementez un sistem de monitorizare în procesul de imprimare 3D metal avansat în timpul stagiului meu de vară, iar apoi să mă adaptez foarte repede la sarcinile din alte domenii să particip la proiectarea misiunii balistice și a sistemului de control al vehiculului de lansare. Multe mulțumiri lui Skoltech, care mi-a permis nu numai să formez în capul meu un sistem de cunoștințe și abilități necesare pentru continuarea activității profesionale, ci și să obțin o viață valoroasă. experienţă."

Guillaume Debaille
MEng, Universitatea Aix-Marseille → MSc, Skoltech → ITER (International Thermonuclear Experimental Reactor)

„În Tehnologii materiale mi-au plăcut foarte mult proiectele bazate pe clasă în jurul problemelor tehnologice. Este de fapt o oglindă perfectă a ceea ce se întâmplă în viața profesională, în cadrul unor grupuri de zeci de oameni în care managerii, specialiștii tehnici și oamenii de știință ies în mod natural din grup pentru a aborda proiectul. din multele experiențe care m-au ajutat în viața mea profesională, a fost o necesitate să mă implic în subiecte industriale și să ies din zona de confort.”

Ekaterina Isachenko
BSc, Universitatea de Stat din Novosibirsk → MSc, Skoltech → PhD, Skoltech

„În cei doi ani ai programului meu de master în producție avansată, am participat la proiecte inovatoare și de cercetare și am dobândit cunoștințe în noul domeniu al designului digital twin. Pe lângă cursurile și seminariile practice din campus, studenții au posibilitatea de a-și aplica cunoștințele și abilități în timpul stagiilor industriale de vară și, de asemenea, puteți colabora cu aproape orice universitate din lume. De exemplu, am făcut o serie de experimente la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă.

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare

 • Master of Science în Leadership în Producție
  • Rochester, Statele Unite ale Americii