Keystone logo
The Skolkovo Institute of Science and Technology (Skoltech) Master în Științe Computaționale Avansate
The Skolkovo Institute of Science and Technology (Skoltech)

Master în Științe Computaționale Avansate

Moscow, Rusia

2 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

În campus

* fără taxă de școlarizare pentru solicitanții care trec procesul de selecție. Pachet pentru studenți: o bursă lunară de 40000 RUB, asigurare medicală

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Știința și ingineria modernă se bazează în mod critic pe tehnici și modele de calcul eficiente și rapide. Programul ACS realizează sinergia metodelor de modelare matematică de ultimă generație (ODE și PDE numerice, modelare stocastică, învățare automată și abordări bazate pe date mari) și implementarea acestora cu facilități de calcul paralele moderne, de înaltă performanță, dotate cu up- software-ul actual. Proiectul de master științific de ultimă oră consolidează cunoștințele teoretice obținute în cadrul cursurilor.

Programul de master are o durată de 2 ani: primul an este pentru a vă consolida experiența teoretică, iar al doilea an este să vă concentrați pe cercetare. Studenții au libertatea de a alege cursuri și activități extracurriculare pentru a-și modela traiectoria individuală, pentru a dobândi abilități soft și pentru a dobândi abilități antreprenoriale pentru a se pregăti pentru angajare.

Prelegeri și cursuri practice susținute de profesori și experți de renume mondial.Proiectele de cercetare individuale ale studenților desfășurate la laboratoarele Skoltech.Un program de vară de 8 săptămâni de imersiune în industrie la companii de top care transformă cunoștințele și abilitățile în acțiune.Cursuri de antreprenoriat și inovare care oferă abilități, precum și cunoștințe, pentru comercializarea ideilor și a rezultatelor cercetării.

Un absolvent de succes al programului va fi capabil să:

 • gestionarea informațiilor disponibile despre sarcinile din lumea reală și modelarea acestora într-o formă de modele matematice rezolvabile eficient
 • dezvoltarea de noi abordări computaționale și algoritmi pentru probleme mari de date
 • utilizarea tehnicilor de calcul de înaltă performanță în Python și C/C++ pentru a dezvolta și/sau optimiza coduri de computer masiv paralele
 • folosind cadre moderne pentru vizualizarea datelor

<img class=" image-element img-responsive " src=" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/11/111169_TSL_1139.jpg " alt=" 111169_TSL_1139.jpg " data-json=" {"author":"© ","author_url ":"","sursă":""}" />

Scop și obiective

Pista de modelare și simulări matematice intensive în date (DIMMS).

Această pistă își propune să încurajeze o nouă generație de oameni de știință și ingineri computaționali, capabili să combine primul principiu și abordările bazate pe date în modelarea matematică a fenomenelor naturale, industriale și sociale. Curriculumul echilibrează cu atenție calcularea avansată, învățarea automată și fizica computațională pentru a implementa modele la scară largă în medii de calcul moderne.

Un absolvent de succes al acestei piese va fi capabil să:

 • Construiți modele matematice ale proceselor industriale, ale fenomenelor naturale și sociale pe baza principiilor fundamentale și a datelor disponibile
 • Contribuiți la dezvoltarea de algoritmi și coduri eficienți pentru modelare și simulări care necesită calcule mari și consumatoare de date
 • Aplicați abordări computaționale relevante, structuri de date, hardware și software la probleme complexe din lumea reală.

Calculatoare de înaltă performanță (HPC) și Big Data Track

Lumea computațională modernă este în esență paralelă, deoarece procesoarele și GPU-urile conțin mai multe nuclee. Seturile de date și problemele de calcul devin imposibil de prelucrat folosind un singur nod de calcul.

Pe lângă faptul că urmăresc o carieră academică, HPC urmărește studenții cu cunoștințe de arhitecturi moderne de calcul, programare, optimizare a codului și învățământ profund distribuit, vor găsi cu ușurință posturi de Data Scientist, Inginer software sau specialist IT în diverse industrii, inclusiv IT, Oil & Gas, Finanțe și servicii bancare, cercetare și dezvoltare industrială, producție și multe altele.

Un absolvent de succes al acestei piese va fi capabil să:

 • Abordați eficient provocările lumii informatice moderne folosind cadre HPC și Big Data existente și de ultimă generație într-o varietate de aplicații (învățare profundă, analiza datelor, modelarea matematică a evenimentelor complexe)
 • Rezolvați modelarea matematică și sarcinile mari de date folosind calculul paralel
 • Dezvoltați și optimizați coduri de computer masiv paralele
 • Creați infrastructuri eficiente pentru clustere HPC, Big Data și Centre de date

Structura programului

Programul de 2 ani cuprinde cursuri opționale obligatorii și recomandate pe cele mai importante subiecte, un set larg de cursuri opționale (în funcție de nevoile de cercetare și profesionale ale studentului), componente ale antreprenoriatului și inovației, activitate de cercetare și 8 săptămâni de industrie imersiune.

36 de credite

cursuri opționale obligatorii și recomandate

36 de credite

Proiect de cercetare și teză de master

24 de credite

Cursuri și proiecte opționale

12 credite

Antreprenoriat și inovație

12 credite

Imersie industrială

Cercetare

Studenții sunt implicați activ în activități de cercetare începând cu trimestrul 3.

Domenii principale de cercetare:

 • Modelare matematică și supercalculatoare
 • Big Data și deep learning distribuit
 • Arhitecturi și tehnologii moderne de calcul
 • Algoritmi numerici eficienți
 • Materia moale și procesele stocastice
 • Fizica pentru învățarea automată și învățarea automată pentru fizică
 • Fizica pentru stiinte sociale
 • Modelarea matematică a fenomenelor complexe la scară largă (plasme, fluide și gaze multicomponente și multifazice)
 • Proiectarea medicamentelor și proiectarea computațională a noilor produse farmaceutice
 • Învățare de întărire pentru căutarea țintei, formațiuni de turmă
 • Analize grafice distribuite pe arhitecturi moderne de supercalculatură
 • Modelarea geomecanicii pentru industria petrolului
 • Optica femtosecundă
 • Modelarea moleculară la scară largă și optimizarea proprietăților noilor substanțe chimice

Oportunități de carieră și drumuri

Industrie

Obține posturi de specialist, cum ar fi Data Analyst, Data Scientist, Industrial Research Scientist, Consultant în diverse sectoare industriale (industria chimică și farmaceutică, Oil & Gas, IT, Finanțe și altele).

Ştiinţă

Aterizare Ph.D. posturi și continuarea cercetării la organisme de cercetare de top din Rusia și internaționale.

Lansare

Pornirea unei afaceri pe cont propriu sau prin intermediul ecosistemului de inovare Skolkovo cu grupul său extins de experți, consultanți și investitori.

Cerințe de intrare

Diplomă de licență sau echivalent în matematică, informatică, fizică, chimie sau inginerie.

Cunoștințe și abilități:

Calcul, Ecuații diferențiale, Algebră liniară, Teoria probabilității și statistică matematică, Metode numerice.

Cerințe de limba engleză:

Dacă educația dumneavoastră nu s-a desfășurat în limba engleză, se va aștepta să demonstrați dovezi ale unui nivel adecvat de competență în limba engleză.

Cerințe de aplicare

Aplicația online face procesul mai ușor pentru potențialii studenți. Vă sfătuim să citiți cu atenție instrucțiunile de aplicare, cerințele și termenele limită pentru programul academic ales.

Aplicația include următoarele documente: un CV, două scrisori de recomandare, un raport de scor TOEFL/IELTS și o scrisoare de motivare. Solicitanții care nu au dovada de competență în limba engleză pot lua TOEFL ITP în timpul unui weekend de selecție la Skoltech.

Procesul de selecție

 1. Pregătește-ți portofoliul
  Pregătiți-vă materialele de cerere de selecție competitivă.
 2. Trimiteți cererea dvs
  Încărcați materialele în sistemul de aplicații și trimiteți cererea.
 3. Testare online
  Fiecare candidat trebuie să susțină un test de profil online. Veți fi înștiințat prin e-mail despre data și ora specifice testului dvs.
 4. Interviuri în persoană (online)
  Etapa finală de selecție are loc la Moscova. Trebuie să promovați examenul TOEFL ITP la fața locului sau să prezentați un certificat TOEFL valid și să promovați un interviu în persoană. Examenele scrise suplimentare pot fi necesare pentru anumite programe în această perioadă (veți fi anunțat în prealabil).

<img class=" image-element img-responsive " src=" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/11/111168_TSL_3334.jpg " alt=" 111168_TSL_3334.jpg " data-json=" {"author":"© ","author_url ":"","sursă":""}" />

Ce spun elevii noștri

Dilyara Baymurzina
BSc, Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova → MSc, Skoltech → Laboratorul de rețele neuronale și de învățare profundă, MIPT

„În programul ACS, cu siguranță am învățat o mulțime de aplicații diferite ale cunoștințelor care de obicei sunt predate doar teoretic la alte universități. Cred că studiul într-un program de master atât de intens este mult mai util pentru viitorul studenților decât studierea unor materii teoretice și lucrând în paralel.”

Mahmud Allahverdiyev
BSc, Universitatea Qafqaz → MSc, Skoltech → Snowflake

„În timpul cursului HPC, am avut o înțelegere aprofundată a modului în care aplicațiile Big Data și AI la scară largă sunt abordate în setări științifice și industriale. lucrând cu clustere și supercomputere HPC pentru proiectele dvs. de cercetare și potențiala viitoare carieră în HPC. Dacă sunteți interesat în mod deosebit de programarea paralelă, HPC și sistemele distribuite, nu ratați șansa de a consulta cursul."

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare