Keystone logo
The Institute for European Studies

The Institute for European Studies

The Institute for European Studies

Introducere

IEE-ULB, The Institute for European Studies din Bruxelles

Organizarea IEE-ULB este unică, datorită echipelor sale internaționale, interacțiunii cu instituțiile UE și legăturii strânse dintre predare și cercetare.

IEE-ULB este un centru de excelență interdisciplinară în predare și cercetare. Se concentrează asupra problemelor europene.

De ce aveți un Institut de Studii Europene la Bruxelles?

La începutul anilor 1960, după intrarea în vigoare a Tratatului de la Roma , autoritățile academice de la ULB au decis să creeze un Institut de Studii Europene.

IEE-ULB acoperă în principal patru discipline: drept european, științe politice, economie și istorie. Ca centru interdisciplinar de cercetare și predare, acesta pregătește specialiști în probleme europene.

IEE-ULB - un institut cu dimensiuni internaționale

La IEE-ULB, lectorii provin dintr-o duzină de țări. Elevii reprezintă nu mai puțin de 30 de naționalități.

Dimensiunea internațională este și mai evidentă atunci când vine vorba de cercetătorii noștri. Institutul joacă un rol vital în crearea și coordonarea rețelelor de cercetare europene sau internaționale.

O universitate apropiată de instituții

Situat în Bruxelles, IEE-ULB beneficiază de locația sa în inima Europei . Experții europeni, înalții oficiali și factorii de decizie politică sunt implicați în predare, cercetare și dezbateri publice.

Acești practicieni fac adesea parte din rețeaua AlumnIEE . Ei dau cursuri elevilor și oferă îndrumare. Se întâlnesc la conferințe, școli de vară și cursuri de profesionalizare.

Formarea care evoluează prin cercetarea noastră

IEE-ULB asigură coerența dintre agenda sa de cercetare și oferta de predare . Cercetarea evoluează în funcție de construcția provocărilor europene și europene. În acest spirit, cursurile sunt revizuite periodic.

Sediul central al IEE-ULB: o clădire Blomme

În 1964, IEE și-a stabilit sediul central într-o vilă foarte specială, la 39 avenue FD Roosevelt, în Ixelles. Clădirea a fost proiectată între 1926 și 1928 de către Adrien Blomme, arhitect major în Bruxelles. În 1990, IEE-ULB se extinde la vila adiacentă.

L'IEE-ULB reprezintă o jumătate de secol de inovare în studiile europene. Filmul nostru arată acest lucru prin intermediul cercetătorilor și cadrelor universitare.

Cele trei mandate ale IEE-ULB

IEE-ULB joacă un rol în definirea locului Europei în lume. Ea își desfășoară activitățile în jurul a trei mandate: predare, cercetare și dezbateri publice.

Caracterul specific al IEE-ULB este integrarea celor trei mandate. Formarea teoretică este orientată spre practică. Cercetarea științifică alimentează dezbaterea despre viitorul Europei în lume.


învățământ

IEE-ULB oferă mai multe Master și specializate de masterat în studiile europene .

Instituția lucrează în colaborare cu facultățile partenere ale ULB:

  • Școala de Economie și Management Solvay din Bruxelles
  • Facultatea de Filosofie și Științe Sociale
  • Facultatea de Drept și Criminologie

Cursurile sunt orientate spre a oferi excelență disciplinară sau interdisciplinară . Ele sunt predate fie în limba engleză, fie în engleză și franceză. Acestea reflectă liniile principale ale cercetării efectuate în studii europene. Cu intenția de a promova profesionalizarea, programele combină teoria și practica.


Cercetare la IEE-ULB

De la înființarea sa, IEE a fost poziționată în prim-planul cercetării din instituțiile europene. Este certificat " Centrul de excelență Jean Monnet (CEJM)". Acest lucru confirmă calitatea cercetărilor efectuate cu privire la problemele și provocările europene.

Cercetarea de la IEE are în jurul a 4 teme :

  • Europa ca spațiu de libertate, securitate și justiție
  • Europa ca zonă de reglementare economică și socială
  • Europa ca o comunitate de norme și valori
  • Europa în lume


Dezbatere publică

IEE-ULB nu este un institut academic izolat. Este un spațiu public în care schimburile și dezbaterile sunt încurajate. Prin organizarea de conferințe și difuzarea publicațiilor, instituția încearcă să facă teoria concretă . Acesta reunește cercetători, studenți și factori de decizie pentru a discuta aspecte legate de integrarea europeană.

Locații

  • Brussels

    39 avenue F.D Roosevelt, 1050, Brussels

Întrebări