Keystone logo
The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

Introducere

Pentru a face față dezvoltării rapide a logisticii în Hong Kong și China continentală, cu cererea crescândă de talente, Universitatea Politehnică din Hong Kong (PolyU) a înființat oficial Departamentul de Logistică la 1 septembrie 2003, după o reorganizare care a încorporat fostul Departament de Transport și Transport. Logistica Transporturilor și parte a fostului Departament de Management.

În septembrie 2008, PolyU a făcut o altă mișcare pentru a redenumi Departamentul ca Departament de Logistică și Studii Maritime pentru a reflecta mai bine punctele forte ale Departamentului și portofoliul în creștere. În prezent, PolyU este singurul furnizor de educație maritimă la nivel terțiar din Hong Kong.

Educație de calitate

Cu domenii majore de specializare în „lanțul global de aprovizionare” și „logistica de transport și transport internațional”, Departamentul oferă programe academice cuprinzătoare și recunoscute la nivel internațional, de la nivel universitar la nivel postuniversitar. Obiectivele principale sunt de a cultiva manageri și lideri logistici extrem de eficienți prin dezvoltarea de materiale educaționale contemporane și utilizarea metodelor inovatoare și de predare.

Programele de master ale departamentului în managementul lanțului global de aprovizionare, logistica transporturilor și transporturilor internaționale și managementul operațiunilor oferă cunoștințe aprofundate managerilor și profesioniștilor din domeniu și întruchipează un echilibru solid între teoria academică și practica profesională. De exemplu, programul de Master în transport maritim și logistică internațională acoperă nu numai cunoștințele maritime, ci și subiecte practice, cum ar fi politica și managementul porturilor, dreptul maritim și asigurarea maritimă.

De asemenea, Departamentul colaborează activ cu instituții de top din China continentală. Una dintre aceste inițiative a fost lansarea masterului său emblematic în managementul calității cu Universitatea Zhejiang din Zhejiang. Bazându-se pe profilul academic al Departamentului, programul a atras candidați din medii diferite, inclusiv bancar și finanțe, catering și restaurant, construcții, inginerie, departamente guvernamentale, îngrijire medicală, hotel, logistică, merchandising, producție, management al proprietăților, utilități publice, achiziții. , testarea și certificarea calității, comerțul cu amănuntul, turismul, comerțul, transportul, depozitarea și alte industrii de servicii.

Cercetare inovatoare

În conformitate cu tradiția PolyU, Departamentul a pus un accent puternic pe cercetarea inovatoare în diferite domenii care acoperă maritim, transport maritim, porturi, managementul lanțului de aprovizionare și logistica transporturilor. Personalul academic s-a implicat cu rigurozitate în activități de cercetare, fapt dovedit de numărul tot mai mare de lucrări de cercetare publicate în reviste academice de înaltă calitate.

Desemnarea unor proiecte ca zone de nișă de către Universitate semnifică în continuare excelența departamentului în idei și activități de cercetare.

Colaborare industrială

Ca centru de excelență în logistică și educație maritimă pentru cultivarea talentelor profesionale, Departamentul se străduiește, de asemenea, să ofere servicii de cercetare și consultanță pentru comunitatea de afaceri. Cu o strânsă colaborare cu industriile, aplicații și conexiuni în lumea reală, Departamentul poate aduce cea mai înaltă calitate a predării, cercetării și consultanței în clase, ceea ce va aduce beneficii industriei și comunității în ansamblu. Este ceea ce PolyU face diferența în logistică și educație maritimă.

Clasamente

Clasamentul universitar:

#5 în clasamentul Times Higher Education Young University 2022

#5 în clasamentul global al disciplinelor academice (GRAS) 2021 al ShanghaiRanking: Management

#6 în QS Top 50 Under 50 2022

#23 în clasamentele universitare din Times Higher Education Asia 2021

#25 în Clasamentul Universității QS Asia 2022

#66 în QS World University Rankings 2022

#91 în clasamentul universitar mondial Times Higher Education (THE) 2022

Clasamentul facultății:

#1 în Hong Kong și #25 în lume pentru afaceri și economie

Facultatea de Afaceri a Universității Politehnice din Hong Kong a premiat cel mai bun furnizor de cursuri educaționale în logistică la Premiile din Asia de marfă, logistică și lanț de aprovizionare 2021

Clasamentul departamentelor:

#1 în cercetarea maritimă în Universitatea Chineză

Nr. 1 în Top 30 PolyU Clasamentul școlilor maritime la nivel mondial (2016-2020)

Nr. 1 în Thomson Reuters ISI Web of Science 2019 - 2021: Date de cercetare privind expedierea

# 1 în KUBS Worldwide Business Research Rankings™ - Managementul operațiunilor și știința managementului 2010-2019

#1 în Hong Kong și #9 în lume în clasamentul universității The SCM Journal List™ 2018

#2 în Hong Kong și #18 în lume în clasamentul universității The SCM Journal List™ 2018-2020

#14 în UTD Top 100 Business School Research World Rankings și #1 în afara SUA în domeniul producției și managementului operațiunilor în perioada 2016-2020.

Mai mulți profesori de la Departamentul de Logistică și Studii Maritime, Universitatea Politehnică din Hong Kong sunt enumerați în primele 250 de persoane din cercetarea în afaceri, conform P-Rank 2022.

Inclusiv:

#1 Profesor Ir, Decan al Facultății de Afaceri, Edwin Cheng

# 37 Profesorul Shuaian Wang

#84 Profesorul Kee-hung Lai (Mike Lai)

#153 Profesorul Chi To Ng

# 200 Profesorul Chung Lun Li

Locații

  • Hung Hom

    Room M628, 6/F, Li Ka Shing Tower, , Hung Hom

Întrebări